Z
Załamana73
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam poważny kłopot z firmą Kruk SA. Spłacam ugodę którą podpisałam z nimi w grudniu ubiegłego roku. Wpłacałam czasem z opóźnieniem ale wywiązywałam się. Teraz poprosiłam ich o czasowe zmniejszenie rat z powodu przejściowych kłopotów finansowych (wyjaśniłam szczegółowo dlaczego zaistniała tak sytuacja i jak długo może potrwać). Oczywiście potraktowali mnie z buta i nie wyrazili zgody. Ja jednak wpłacam zaproponowaną przeze mnie wyskokość raty. Kiedy wpłynęła do nich kolejna obniżona wpłata zadzwoniła pani inspektor i straszyła, że komornik, sąd itd... Kiedy zapytałam skąd mam wziąćjak nie mam bo mam niską pensję a czynsz i prąd trzeba płacić bo mam małe dziecko, pani wydarła się na mnie, cytuję: "dlaczego płaci pani prąd zamiast raty!!!" No to chyba przesada. Sprawa prawdopodobnie była przedawniona ale ja chcę to spłacić tylko, że chciałabym być traktowana jak człowiek a nie skarbonka z której wyciąga się pieniądze.
Proszę o poradę jak postępować!! Czy coś mogą mi zrobić skoro nie uychylam się od spłaty tylko ją obniżyłam?
Proszę o poradę jak postępować!! Czy coś mogą mi zrobić skoro nie uychylam się od spłaty tylko ją obniżyłam?