Z
zugara
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
witam was serdecznie jestem studetem socjologi wiec prawo jest mi obce, a szkoda. Teraz dopiero widze jak znajomosc prawa jest w zyciu bardzo przydatna.Ale do meritum, Przechodze wlasnie przez okres glupiej sprawy na allegro. Otoz chcialem sprzedac na allegro telefon (http://www.allegro.pl/item377494777_nok ... zowsz.html). Po doslownie dniu zglosila sie do mnie dziewczyna ze mocno jest zainteresowana zakupem. W tym momencie odezwal sie we mnie glos biednego studenta, ktory to zawsze gdzies chce zaoszczedzic, wiec postanowilem wycofac aukcje i wystawic ja za 1zl, zrobilem to poto zeby zaplacic mniejsza prowizje.Dogadalem sie z ta osoba ze poza allegro zaplaci mi 349zl oczywiscie zrobilem to droga emailowa- zawsze jst to jakies zabespiecznie. Osoba ktora zadeklarowala chec zakupu przystala na moje warunki. Wszystko wydawalo mi sie wporzadku- ale do czasu. Umowilismy sie ze o danej godzinie ja wystawie ten telefon w opcji Kup Teraz na allegro a ta osoba go zalicytuje. I taki przebieg wydarzen mial miejsce- ale tylko mi sie tak wydawalo-ponownie.Teraz zaczynaja sie schody. Nazajutrz otrzymujte emial ze dana osoba prosi mnie o dane do przelewu, oczywiscie bez zwloki czau wysyalem jej emial gdzie napisalem: ,,prosze o wplate poniazkow 349 i koszt transportu, ak jak bylo to wczesniej mowione`` a na to mi ta osoba odpisauje ze zaplaci tyle za ile wylicytowala czyli 1zl. Odpisauje jej ,,jakto przeciez cie umawialismy``ona,,my sie na nic nie umawialismy''. Wpadlem w zaklopotanie, nie wiedzac co sie swieci zadzwonilem do tej osoby ktora wylicytowala ten telefon. Ku mojemu zaskoczeniu osoba ta okazala sie zuplnnie inna osoba niz ta z ktora sie umawialem na zakup telefonu. Kiedy dowiedzialem sie ze nie mam juz do czynienia z osoba ktora bylem umowiony zadzwonilem do osoby ktora wylicyowalal moj telefon. Zaczynam jej tlumaczy, ze wyszla glupia sprawa i za ta aukcja byla prywatna nie przeznaczona dla Pani. Na to ona ze nie zrezygnuje z telefonu, zupelnie tak jak ja, przeciez nie oddam go za 1zl-odparlem jej. Na co ona zalozyla mi sprawe na allegro w Centrum Sporow.
Tak wyglada ta sprawa.
Mam do was pytanie.
Co moge w tej sprawie zrobic?
Tak wyglada ta sprawa.
Mam do was pytanie.
Co moge w tej sprawie zrobic?