L
Latencja
Nie ma czego wyjaśniać. Wystarczy przeczytać wskazane przeze mnie przepisy by dojść do wniosku, że wyprzedzający nie wypełnił warunków prawidłowego wyprzedzania. Policja trafnie oceniła sytuację.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie, nie podałeś żadnych przepisów prawa.sixteen179 napisał:Już ci napisałem wyżej.
2. Samochód skręcający użył kierunkowskazu, widziałeś go wcześniej?
motocyklista23 napisał:Wyprzedzam ciag samochodow, jeden z samochodow wlacza kierunek i skreca w lewo w swoja posesje
Szanowny studencie prawa, proszę zachować więcej szacunku wobec osób, które dawno prawo ukończyły. Strofować starszych nie wypada. Chyba, że jest się na 100% pewnym, że pozostają oni w błędzie. Jeżeli jest inaczej proszę zachować więcej pokory.papiinian napisał:Latencja, nie pisz bzdur, jeżeli Twe pojęcie w danym temacie jest nie na tyle prawdziwe, aby udowodnić daną tezę, rację po części miałaś i Ty (pokazałaś winę motocyklisty), ale i sixteen179 dając Tobie do zrozumienie to, o czym pojęcia nie miałaś.
Latencja napisał:Jeżeli nie potrafisz rzeczowo odnieść się do mojej prośby powołania się na przepisy prawa ....
Art. 22. 1. Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.
... Wiedzą czy nie. Wyroki z podobnych sprawach były tu cytowane i interpretacje były odmienne. Stefański przyjął akurat ten, ale za to ktoś inny ten przeciwstawny.wiedzą kim jest R.A. Stefański