S
shabienne
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 30
Witam. Mąż ma zasądzone alimenty na syna od listopada ub.r. Zapłacił w sumie 4 razy, od czerwca zero wpłat. Sprawę u komornika złożyłam dopiero w październiku, gdyż od marca mąż pracował za granicą, więc komornik nie może wtedy w żaden sposób działać. Pod koniec września dowiedziałam się, że mąż został zwolniony, otrzymał nakaz opuszczenia domku firmy, w której pracował. Jak mniemam jest w Polsce. Nie znam jego obecnego miejsca pracy w Polsce, możliwe, że nigdzie nie pracuje. Wcześniej czy później, komornik zjawi się w miejscu zamieszkania męża (u jego rodziców). Moje pytanie jest takie: co w momencie, kiedy jego matka, chcąc go kryć (bo robiła to nie raz) powie, że syn wyjechał za granicę? Czy komornik w jakikolwiek sposób sprawdza tę informację czy po prostu wierzy na słowo i wówczas zamyka moją sprawę, bo dłużnik jest za granicą?
Zależy mi na uzyskaniu zaświadczenia o braku skutecznej egzekucji alimentów, bo na ściągnięcie czegokolwiek od męża liczyć nie można.
Zależy mi na uzyskaniu zaświadczenia o braku skutecznej egzekucji alimentów, bo na ściągnięcie czegokolwiek od męża liczyć nie można.