komornik chce przekazywać alimenty

• Autor wątku Autor wątku majorek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bo czeka na pismo od komornika że ma przekazać jemu, a on przekaże Tobie.
jeżeli wycofasz wniosek od komornika to może się skończyć tak, że komornik całą kasiorkę przekaże drugiemu wierzycielowi a Ty zostaniesz z niczym. komornik nie zajmuje żadnych alimentów. komornik zajmuje wynagrodzenie szanownego tatusia, który nie spłacił długów w terminie

Pismo od komornika juz przyszło. Zarówno do pracodawcy jak i do mnie i do mojego brata. Jak komornik może zająć resztę wynagrodzenia skoro z tej reszty są płacone alimenty na które jest wyrok? To dług mojego ojca ma pierwszeństwo przed alimemtami?

bo to teraz komornik "rozdziela" pieniądze dla wierzycieli. pracodawca nie ma takiego uprawnienia. nie wiemy, jakie jest pierwszeństwo zaspokojenia, bo nie wiemy, kto i z jakiego tytułu od ojca egzekwuje. i naprawdę czytaj ze zrozumieniem to, co tutaj piszemy, bo powtarzam Ci to samo już któryś raz.

Dług z banku jakiegoś. To jest ważniejsze? Mam wrażenie ze sami komornicy się tu wypowiadają.

czlowieku, idz na spacer, odetchnij, wróć i przeczytaj jeszcze raz. wszytsko. nic nie chcesz zrozumieć. jak nie wystapicie z egzekucja do komornika to zadnych aliemntów nie zobaczycie bo komornik zaspokoi tamtego wierzyciela. bo drugiego nie bedzie wg tych dokumentów ktore on bedzie miał tyle. jak wystapicie to bedzie zaspokajał dwoch. a w jakiej czesci i proporcji...tego bez dokumentów nie da sie powiedziec.

ps ile masz lat?

A co tu ma do rzeczy wiek? Mam prawo to nie rozumieć, nie siedzę w tym na codzień. Trudno najwyżej komornik zabierze alimenty na poczet tych długów.

No z tego co się tutaj dowiedziałam to akurat mi komornik zabierze. Nie będę za tym chodzić bo komornik musi mieć wyrok z klauzula wykonalności do tej sprawy, a ten wyrok jest u pracodawcy mojego ojca czyli dłużnika. Żeby dostać taki dokument po raz drugi trzeba w sądzie zapłacić.

komornik niczego nie zabiera. pretensje miej do tatusia, że nie dość że ma długi wobec Ciebie to jeszcze narobił długów u innych wierzycieli.

Powrót