G
gegor
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 246
Witam,czy komornik ma obowiązek sprawdzić ilość izb przed eksmisją z których ma eksmitować czy nie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zbadać może ale wydaje mi się że nie jest to konieczne. Chyba że dla spokojniejszego snu.licha kauzyperda napisał:Z mojego doświadczenia wynika, że bada ilość izb. Robi to, ponieważ pobiera opłatę od każdej izby z osobna.
IusCivile napisał:Zbadać może ale wydaje mi się że nie jest to konieczne. Chyba że dla spokojniejszego snu.
Jeżeli ilość pomieszczeń nie jest wskazana w orzeczeniu to podaje ją wierzyciel we wniosku (w końcu to on wpłaca zaliczkę) Wskaże za dużo pomieszczeń - za dużo zapłaci a chyba nie o to mu chodzi. Wskaże za mało i wpłaci za mało to komornik eksmisji nie zrobi chyba że mu doniesie kasę w gotówce w dzień czynności ;-)
Dokładnie tak było.Nie zaskarżyłem bo w całym tym zamieszaniu minęły terminy żeby to zrobić i się stało jak się stało.lokata napisał:Czyżby komornik naliczył opłatę od większej ilości izb niż miał lokal, który, zgodnie z orzeczeniem sądu, miał Pan opuścić? Jeżeli tak, to dlaczego Pan nie zaskarżył postanowienia ustalającego wysokość pobranej opłaty?
lokata napisał:Nie wiem czy dobrze się rozumiemy, więc się upewnię. Lokal, który miał Pan opuścić, to było np. dwupokojowe (+ kuchnia, bo od łazienki opłata nie jest naliczana) mieszkanie, a komornik policzył opłatę za 4 pomieszczenia zamiast za 3?
Na tym cały problem polega,ale nikt mnie o nic nie pytał wydano wyrok i tyle.Pytanie czy da się coś jeszcze z tym zrobić.IusCivile napisał:A gdzie Pan był jak sąd wydawał nakaz eksmisji? Nie można było powiedzieć "wysoki sądzie zajmuje tylko jedno pomieszczenie "