Komornik-naruszenie miru domowego i nietykalności cielesnej

• Autor wątku Autor wątku CayberRayder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Okazało się ze jest to asesor komornika z naszego miasta. Jakie kroki mam teraz podjąć...matka odwiedziła dzisiaj komornika z naszego miasta i opowiedziała mu cała sytuacje a on nic znieczulica obeszło go to...stwierdził ze jej sie wydaje ze go sprowokowała. 60 letnia kobieta jak mogła go sprowokować. Typ miał 190 w przybliżeniu. POMOCY co mam robić jakie kroki podjąć jak z nim walczyć nie daruje mu tego.

Że niby co nie jest prawdą ??????

Tak pan sądzi tak :/ i co może mi się to wszystko tylko wydawało... tak ?? Wydawało mi się ze moja matka płacze tak ?? Wydawało mi się ze naruszono też moją nietykalność ?? Wydawało mi się że w ogóle ten komornik u nas był tak ?? I niby tak dla jaj to wszystko tu pisze tak ?? I dla jaj wezwałem policje tak ??? No bo przecież komornicy to tacy mili ludzie prawda tacy życzliwi i pomocni ;/

Owszem, słyszałem czasem o przepychankach itp.
Ale nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem aby komornik uderzył kobietę.

a no właśniei jak to jest jeśli policja przychodzi na przeszukanie a nakazu nie mają można ich po prostu nie wpuścić??

Nie. Policjanci to nie koledzy, których możesz nie chcieć w domu. Policja może dokonać przeszukania nie tylko na podstawie postanowienia o żądaniu wydania rzeczy/ o przeszukaniu czy też na nakaz kierownika jednostki, ale także po okazaniu legitymacji. Wszystkie te czynności są zgodne z prawem, jedyną różnicą jest to, że postanowienie wydaje Prokurator przed czynnością przeszukania, a w przypadku przeszukania na nakaz lub legitymację czynność jest zatwierdzana przez Prokuratora po jej wykonaniu.

Powrót