D
dmalfoy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
W 27.03.2017r. z mojego konta bankowego zostało zajęte przez komornika 3199,66 zł. Wcześniej nie miałem żadnej wiedzy, by toczyła się przeciwko mnie jakakolwiek sprawa. Po moim kontakcie z kancelarią komorniczą otrzymałem pismo zatytułowane "Ponowne doręczenie niepodjętej korespondencji" zawierające między innymi kopię nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym zwierające kwoty 1600zł, 64zł, 223zł, 27zł oraz kwotę 930zł tytułem zwrotu kosztów procesowych (razem 2844,3zł) oraz wezwanie do zapłaty należności z wyszczególnionymi kwotami: należność główna 1914zł, koszty procesu 930zł, koszty zastępstwa w egzekucji 225zł, opłata egzekucyjna 426,65zł, wydatki gotówkowe 15,24zł. W kopi zawiadomienia o zajęciu wierzytelnośći z rachunku bankowego widnieją poniższe kwoty: należność główna 1914 zł, koszty procesu 930zł, opłata egzekucyjna 227,54zł, vat 0zł, koszty zastępstwa w egzekucji 225zł, wydatki gotówkowe 15.24zł (razem 3311,24zł). Jako, że nie byłem wcześniej informowany o postępowaniu, a komornik dysponował błędnym adresem postępowanie zostało zawieszone. Mimo to z mojego konta w kolejnych miesiącach zostały pobrane kolejne kwoty w sumie do kwoty 3311,24zł czyli pełną kwotę zajęcia egzekucyjnego. Sprawę uznałem za zamknięta i przestałem się interesować tematem.
Teraz, w Sierpniu 2018 roku zgłosił się do mnie inny wierzyciel i domaga się ponownej spłaty całości zadłużenia posiłkując się tym samym nakazem zapłaty oraz umową cesji wierzytelności z poprzednim wierzycielem.
Może mi ktoś wytłumaczyć co się stało i dlaczego mam drugi raz spłacić ten sam dług?
Teraz, w Sierpniu 2018 roku zgłosił się do mnie inny wierzyciel i domaga się ponownej spłaty całości zadłużenia posiłkując się tym samym nakazem zapłaty oraz umową cesji wierzytelności z poprzednim wierzycielem.
Może mi ktoś wytłumaczyć co się stało i dlaczego mam drugi raz spłacić ten sam dług?