Komornik z Warszawy a zastraszanie

• Autor wątku Autor wątku alicja198005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alicja198005

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam mam dług w wys 1100 zł z sieci Plus skontaktowałam się z Kancelarią Pana Komornika **** z Warszawy szanowna pracownica zabroniła pisać mi pismo o rozłożenie dlugu na raty po 100 zł i samarozlozyła mi go przez telefon po 300 zł miesiecznie..maz zarabia 1350 zl do tego mam rodzinne na dwojke dzieci oraz...doliczyła mi 1000 zł z programu 500+ ktorego jeszcze niemam..czy moge napisac jednak ta prosbe o rozlozenie dlugu po 100 zl???jeszcze dodam ze straszyla mnie iz abora mamie sprzet rtv agd na poczet dlugu mimo ze to niie moje...czy moga?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ostatnia edycja:
tyle ze ja na teraz naeet 100 zl(nie mam moge dopiero 11 maja zaplacic do jutra mam(czas by wplacic ta 100 zl pani w piatek byla nie ugieta chcialam rozmawiac z samym komornikiem przez tel niestety powiedziala ze moge jedynoe przyjechac na rozmowe taaak 300 km...juz niewiem co robic

na jutro mam wplacic 100 zl a 11 maja tyle ile rozlozyla reszte nie daly tlumaczenia nawwet zaznaczyla ze w domu jest sprzrd agd...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Odpowiedzi udzielono, link wskazano - wystarczy przeczytać - w każdym gospodarstwie domowym jest agd, elektronika, telefony itd
Komornik odpisać musi, nawet jeśli nie wyraża zgody na 100 zł/mc ( co oczywiście nie znaczy, nie masz wpłacać po 100 zł/mc ) - wierzyciel na wniosek nie musi odpowiadać ani w żaden sposób reagować dlatego niekoniecznie do niego odsyłam choć możliwie, że odeśle cię komornik.
Egzekucja to przymus a nie dogodna dla dłużnika spłata ratalna.
Wszystko już wiesz bo powiedziano jakich kwot i w jakim czasie oczekują.

chce w pismie napisac ze zobowiazuje sie placic po 200 zl ale 11 kazdego miesiaca 100 zl i 100 zl kazdego dnia ostatniego miesiaca czy takie pismo(moge wyslac faxem albo meilem aby doszlo od razu?

Jako mail poprzedzający pisemny wniosek wysłany poleconym tego samego dnia - najlepiej ZPO - uważam, że tak.

Ile kilometrów ma komornik do ciebie ? jeśli dosyć daleko , to będzie odmawiał , ale ty płać regularnie tyle ile napiszesz w piśmie i nie powinien się zjawić u ciebie , to jest koszt dla wierzyciela.

... koszt dla wierzyciela, który w końcu pokryje dłużnik.

Powrót