Komornik

• Autor wątku Autor wątku kosmetyczka_83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kosmetyczka_83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam

Czy ktoś na tym forum miał doczynienia z komornikiem Marcin Pieńkos z Warszawy? Chodzi mi dokładnie o jego działania jesli chodzi o zajęcia ruchomości...Czy zadaje sobie trud aby jechać ponad 250km aby zająć ruchomość przy zadłużeniu 1.200zł ???

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Komornik Marcin Pieńkos,Warszawa

Bez obaw raczej. To komornik od masówki - 6 cyfrowe numery spraw.
Zadzwoń, ustal co możesz bo chyba dług jest raczej możliwy do spłaty.

Dzwoniłam...rozmawiałam...ale nie chce słyszeć o ratach...dał mi termin do końca miesiąca na spłącenie całego zadłużenia i tyle

dług to tylko 1200zł ale dla mnie ąz-jeśli chodzi o spłątę od razu to ni emam takiej kasy...

kosmetyczka_83 napisał:
dług to tylko 1200zł ale dla mnie ąz-jeśli chodzi o spłątę od razu to ni emam takiej kasy...

Jasne, nie miałem na myśli kwoty jako małej - wielkość to rzecz względna.
Płać ile możesz-lepsze to niż nic - odsetki od tej kwoty nie są duże ale pamiętaj o kosztach, które masz wyszczególnione w piśmie.
A komornik rat nie chce bo dla niego kwota mała a przy okazji brak zgody to środek przymusu - może się jednak okaże, że wykrzesasz pieniądze ;)
Ostatecznie pamiętaj - wierzyciel przez komornika chce Twojego majątku (a ściślej pieniędzy) a nie Ciebie.
I bez obaw - nie przyjedzie do Ciebie.

Ostatnia edycja:
witam ja miałam doczynienia z tym okrutnym człowiekiem,zajoł mi konto na kture wpływaja alimenty,gdy juz spłaciłam czekam juz tydzien na odblokowanie konta a on sie nie kwapi do tego,szybko umiał zablokowac lecz nie umie go zwolnić,to człowiek bez serca i skoropułów,podły i wredny.

@ anetajoch - pomawia pani funkcjonariusza. Proszę przemyśleć. Proszę również o pisanie bez błędów ortograficznych, gramatycznych. Zaczynanie zdań z dużej litery. Proszę poznać regulamin Forum Prawne - Forum Rules

Witam,Ja miałam i mam do czynienia z kancelarią tego Pana do czynienia nie osobiscie i Dzieki Bogu,ale telefonicznie owszem,zostałam potraktowana no wolę tego nie powtarzać,a w koncu usłyszałam że jak sie ma długi trzeba je płacić,jakby ktoś o tym nie wiedział,tym bardziej że spłacam tej kancelarii już dwie sprawy swoją i męża,a mimo wszystko w trzeciej sprawie zresztą bardzo kontrowersyjnej zajął nasze konto tez na wniosek IJ.Tu nie ma tłumaczenia że sytuacja życiowa sie pogorszyła i nie stać nas na spłate w tej chwili wiekszej ilości rat,nikt mnie nie chciał słuchać.Teraz zastanawiam sie czy ta kancelaria pracuje tylko dla Inrum Justitia,i innych firm windykacyjnych skupujących długi,nawet przedawnione bo z tego co zauważyłam wszystkie a przynajmiej ogromną większość prowadzi ta kancelaria.Z tą kancelarią nie ma dyskusji albo przystajesz na ICH warunki albo odkładana jest słuchawka.Prosiłam o przekazanie spraw do komornika w mojej miejscowości odpowiedz otrzymałam kategoryczne nie,poparte paragrafami,ale znaczenie jest jedno tak Ja je odebralam ,,Ja tu mam ostatnie słowo i to ja dyktuję warunki".Poszłam do radcy prawnego musiałam zapłacić kazał mi pościągać wszystkie akta spraw (niestety popadliśmy w spiralę)i wtedy sie zastanowimy co robic,a tak na marginesie mam zamiar zarobić za granicą i wynająć DOBREGO prawnika myślę o kancelari===moderacja-===i powalczyć,bo jak można być takim bezdusznym czlowiekiem,on ma wgląd w akta i widzi że ze sprawa jest cos nie tak i mimo wszystko to go nie powstrzymuje przed zajeciami. Sprawdziłam że ta kancelaria ma jedne z lepszych efekty ściagalnosci długów.

Ostatnia edycja:
M napisał:
Sprawdziłam że ta kancelaria ma jedne z lepszych efekty ściagalnosci długów.
To teraz już wiesz, dlaczego ma dużo spraw i dlaczego jest "bezwzględna", aczkolwiek to pojęcie względne.
M napisał:
w trzeciej sprawie zresztą bardzo kontrowersyjnej
Kontrowersje to się wyjaśnia w sądzie. Na etapie egzekucji jest wyrok i trzeba płacić.
M napisał:
Tu nie ma tłumaczenia że sytuacja życiowa sie pogorszyła i nie stać nas na spłate w tej chwili wiekszej ilości rat,nikt mnie nie chciał słuchać.
Nikogo to nie interesuje, więc po co cię słuchać. Nie ma z czego ściągnąć więcej to i tak ci nie narzucą swoich warunków; z pustego i Salomon nie naleje.
M napisał:
skupujących długi,nawet przedawnione
Sprawy z przedawnionymi długami to się wygrywa, a nie na własne życzenie przegrywa i jęczy że trzeba płacić przedawnione...
M napisał:
Prosiłam o przekazanie spraw do komornika w mojej miejscowości odpowiedz otrzymałam kategoryczne nie,poparte paragrafami
To wierzyciel decyduje o wyborze komornika. Nie martw się, lepiej dla ciebie - jak masz nieruchomość to ten komornik nie może jej licytować :)
M napisał:
bo jak można być takim bezdusznym czlowiekiem,
Jakby miał miękkie serduszko to by na suche bułki nie zarobił, a przede wszystkim nie spełniałby swojej roli komornika. Nie widzę w twojej opowieści niczego, co by komornik miał robić niezgodnie z prawem.

marian.pazdzioch napisał:
Jakby miał miękkie serduszko to by na suche bułki nie zarobił, a przede wszystkim nie spełniałby swojej roli komornika.
Nie zgodzę się z tym twierdzeniem z powodów oczywistych.

I tu się mój drogi Paździochu mylisz,znam osobiście komorników którzy też wykonują egzekucje komornicze ale potrafią słuchać i są ludźmi,bo w każdym zawodzie czy to komornik czy zwykły pracownik należy być przede wszystkim człowiekiem,a tym bardziej pracując z ludźmi starać się nie szkodzić działając w myśl prawa,z każdej sytuacji są dwa wyjścia i każdy paragraf ma magiczne słowo robić to a to lub to a to,a w kancelarii tego pana widzi się tylko pierwszą część paragrafu to od słowa lub już nie istnieje.Co do kancelarii tego Pana mam swoje zdanie(zresztą trochę popytałam w różnych kręgach o tą konkretną kancelarię)że oni tez niezawsze działają w myśl litery prawa,szybko dowód na to,podjął sie egzekucji wyroku który od 8 m-cy był spłacany bardzo regularnie,po tl do nich o co im chodzi stwierdzili,,nas nie interesuje ze jest spłata mamy zgłoszenie wierzyciela,,gdy powiedziałam ze ich zas....m obowiązkiem jest zapoznać sie całymi aktami odłożył gość słuchawkę,poszłam do sądu który wydał wyrok przedstawiłam dokumenty,stwierdzili rażące naruszenie prawa,podali mi nazwisko mecenasa z którym nawiasem mówiąc nie mam nic wspólnego nawet z nim nie rozmawiałam ale którego boją się komornicy którzy mają cos na sumieniu,zrobiłam to i co? w jeden dzień sprawa została wyjaśniona i nawet dostałam przeprosiny.Znam osobiście kilku komorników z którymi załatwisz wszystko,zawieszenie spłat na miesiąc z zaznaczeniem że wyrównasz raty w późniejszym terminie okreslając za ile,pójdą na zmniejszenie czasowe rat,wszystko bo działają w myśl doktryny ,, nie szkodzić ale wywiązywać się ze swoich obowiązków",bo w każdym zawodzie najpierw trzeba być człowiekiem a wtedy każdy zawód będziesz wykonywał jak trzeba,paragrafy tez mają dwa wyjście z tego co zauważyłam każdy paragraf zaczyna sie od słow zrobić to a to lub to a to,trzeba zauważyć to słowo LUB a w tej kancelari paragraf się kończy na pierwszej części.Ja też pracowałam z ludzmi przez 25 lat i też obowiązywały mnie przepisy,ordynacje i takie tam ale nigdy nie szkodziłam zawsze umiałam się postwic w sytuacji tego po drugiej stronie,i wiesz jak to miło gdy dzis po 7 latach nieracowania idę ulicą a dawni moi klienci spotykając mnie pytają czemu odeszlam,jak moje zdrowie i wogóle,a po kilku latach nawet dowiedziałam się od byłego dyr że w dyrekcji wszyscy byli w szoku gdy po mim odejściu otrzymali list od zwykłych ludzi z dużą ilością podpisów o przywrócenie mnie do pracy,zaproponowano mi powrót ale nie zgodziłam się gdyż zerwano ze mną umowę ze wzgledu na stan zdrowia i wiedziałam że jak wróce to wróce nie na długo bo znajdą sposób zeby sie mnie pozbyć.I co teraz tez powiesz że nie warto być człowiekiem na swoim stanowisku,ja uważam inaczej,wiem że dobro jak i zło do ciebie wraca ze zdwojoną siłą nie w tym życiu to w innym ale wraca!I dlatego staram sie żyć tak aby nikt nigdy przeze mnie nie płakał.A o kancelarię tego Pana popytaj kogo chcesz w bankach,instytucjach które wykonują zajęcia wierzytelnosci nawet innych komorników jeśli znasz powiedzą ci jedno bezwzgledny,albo po prostu tylko sie uśmiechną,o czymś to swiadczy nie sądzisz?!I szczerze CI życze obyś nigdy nie miał do czynienia z tą kancelaria,zreszta z żadną;)Ale jak to w życiu nikt nie zna chwili kiedy stanie się biedny-bogaczem lub odwrotnie i co komu pisane.Sądze że ten pan po prostu jest takim człowiekiem i tego samego wymaga od swoich ludzi,nie wiem czy takie podejście wyniósł z domu czy tak sie nauczył żeby szybko wejść na ,,rynek"i teraz już nie potrafi inaczej bo pieniądz zmienia niektórych(w większości)ludzi.A swego zdania na temat tej kancelarii nie zmienię i być może kiedyś będę mogła dać tu na forum fakty na potwierdzenie swoich słów,obiecuję że jeśli udowodnie że nie zawsze działali zgodnie z litera prawa i z twierdzeniem żeby nie szkodzić zaraz o tym napisze.

@ M,S Twoim problemem jest tytuł wykonawczy a nie kancelaria.
M napisał:
którego boją się komornicy którzy mają cos na sumieniu,zrobiłam to i co? w jeden dzień sprawa została wyjaśniona i nawet dostałam przeprosiny.
Żartujesz.

Co jest moim problemem wiem,tylko że tytuł wykonawczy to ja zobaczyłam w chwili jak miałam zajęcie,zreszta jestem bardzo ciekawa czy każda osoba która ma jakiekolwiek długi od razu wiedziała że można składać jakies sprzeciwy,czy o przedawnieniach długów wogole o prawach dlużnika?A z tym co napisałam daję słowo nie żartuję tak sie stało w JEDEN DZIEŃ BYŁA REAKCJA,a potem email z kancelarii która reprezentuje Play bo o ich wierzytelność chodziło,email z kancelarii naszego pana komornika a w ślad za tym przyszło pismo.

M napisał:
tytuł wykonawczy to ja zobaczyłam w chwili jak miałam zajęcie,zreszta jestem bardzo ciekawa czy każda osoba która ma jakiekolwiek długi od razu wiedziała że można składać jakies sprzeciwy,czy o przedawnieniach długów wogole o prawach dlużnika?
Nie znajomość prawa szkodzi. Dlatego istnieją prawnicy....
M napisał:
w JEDEN DZIEŃ BYŁA REAKCJA,a potem email z kancelarii która reprezentuje Play bo o ich wierzytelność chodziło
Kancelaria prawna to nie to samo co komornicza.
Bardzo proszę nie pisać harlekinów o prawnikach których lękają się komornicy! Bzdury!
Egzekucję, czynności reguluje kpc i odpowiednie ustawy. Każda czynność jest zaskarżalna, co nie znaczy, że zasadnie.
Tak się składa, że wielokrotnie pilnowałem interesów prawnych dłużników. Nie zwalając winy na osobowość komornika, ale na błąd/y popełniony w egzekucji, lub związany z tytułem, nie wspomnę o powództwach opozycyjnych.

Korf,może Cię zdziwię ale już przed twoim wpisem z 14.35 wiedziałam że jesteś związany z światem prawniczym,a róznicę miedzy komornikiem a prawnikiem czy jak wolisz Kancelarią komorniczą a prawniczą znam i rozróżniam,A jesli chodzi o to czy którykolwiek komornik boi sie jakiegos prawnika,to wyjaśniam że nie prawnika jako osoby ale jego skuteczności i nagłaśnianiu wielu bardzoooo kontrowersyjnych egzekucji.Ale nie będę z Tobą dyskutować bo to nie miejsce na jałowe dyskusje.A to że est ignorantia iuris nocet to juz na tym forum WSZYSCY doświadczyli bo inaczej by ich tu nie było,prawnicy nie byliby tacy na topie.Pozdrawiam

A może już wystarczy tego magla? Ma Pani jakieś pytania związane z zakresem tematycznym tego działu? Jeżeli nie, to zamykam.

Ostatnia edycja:
Dawno nie rozmawiałam w takim gburem i chamem. Mój Boże !!
On żądał by mu się spowiadać co i gdzie place !! nie spotkałam się z czymś takim jak żyje dotąd !! Był tak agresywny, że nie wiem jak ktoś taki może wykonywać ten zawód. Na koniec się odgrażał i rzucił słuchawką.

To relacja z twojej rozmowy z wróżem Maciejem ? Bo o co chodzi w sumie ...

Tak w Twoim złym wróżem Maciejem, pozdrów go ode Mnie...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót