Komornik

• Autor wątku Autor wątku Graży
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Graży

Użytkownik
Odpowiedzi
91
W ubiegłym roku operator Plus rozwiązał ze mną umowę na świadczenia telekomunikacyjne z powodu niepłacenia rachunków. Obecnie dostałam pismo od komornika, w którym mam podać stan swojego majątku oraz wynagrodzenie. Mieszkania swojego nie mam. Właścicielem mieszkania w którym mieszkam jest mój brat. Czy komornik może zabrać mieszkanie lub coś z jego wyposażenia? Oszczędności nie mam. A jak wygląda sprawa z wynagrodzeniem? Pracuję w dwóch firmach. W jednej pracuję na pół etatu i dostaję "na rękę" po potrąceniach niecałe 1600 złotych. Jest to praca na umowę o pracę. Druga praca to umowa zlecenie. I tutaj wynagrodzenie jest różne, w zależności od ilości wypracowanych godzin, Za ostatni miesiąc kwota wynagrodzenia wyniosła 755 złotych "na rękę". Mój dług wynosi 930 złotych. Mam pytanie. Ile komornik może mi potrącić z wypłaty? Muszę jednak z czegoś żyć. Czy jest możliwość rozłożenia na raty?

Mieszkanie nie stanowi Twojej własności, więc nie może stanowić przedmiotu egzekucji.
Najlepiej dogadać się z komornikiem i zaproponować spłatę w ratach. W przeciwnym razie będzie się Pani borykać w widmem egzekucji do końca życia.

Powrót