Koniec grypsowania

• Autor wątku Autor wątku Martita81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kinicia napisał:
mój mąż też zrezygnował z grypsowania bo ja go o to poprosiłam myślałam że będzie żle ale tak nie jest cały czas ma szacunek wśród więziniów nikt mu złego słowa nie powiedział może to dla tego że grozi mu duży wyrok niewiem ale też licze sie z tym że nie w każdy ZK tak będzie chociaż dziś grypserka to już nie to samo co kiedyś.Ja sie ciesze z tego że nie grypsuje bo przez to mieliśmy tylko problemy choć by takie jak z uzyskaniem dłuższego widzenia a teraz otrzymujemy je bez żadnego problemu dla mnie i dzieci to dużo.Nikogo nie sprzedał nikomu nie zaszkodził zrobił to dla rodziny i dla tego jest Ok.

Kocham Cie misiu!!:serce:

Mój cały czas grypsuje i nie ma problemu z dodatkowymi widzeniami.Ja nie wiem o jakie problemy chodzi?????Ja nigdy nie oczułam jakiegoś dyskonfortu z tego powodu.......

ja odczułam niestety i dla tego go prosiłam jadąc 400 km z 2 małych dzieci nawet nie chciali na przedłużyć o 30 min widzenia a od momentu rezygnacji nie mamy problemu , kolejny problem mieliśmy z uzyskaniem dodatkowej paczki choćby żywnościowej teraz tego problemu nie ma i Sędzia inaczej podchodzi co do widzeń wcześniej miałam tylko przez plekse teraz bezpośrednie żeby groził mu wyrok 2 czy 3 lat to bym o to nie prosiła ale niestety grozi 10 razy tyle:(

Przez przypadek usunęłam ostatnie posty z tego wątku - M. Za błąd przepraszam. Na przyszłość proszę jednak o większy szacunek wobec swoich rozmówców. - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak tu czytam o skończeniu z grypsowaniem to już się boję o mojego A,bo dziś dzwonił i powiedział,że w poniedziałek zgłosi wychowawcy,że kończy z tym,mam tylko nadzieję,że nic złego mu się tam nie stanie,w sumie to na wolności nie daje sobie w kaszę dmuchać,ale tam za murami jest inaczej,mam tylko nadzieję,że jak najszybciej stanie na wokande bo już wszystko jest w toku

rezygnacja z grypsowania to ciężki czas, jak tu czytam, moje Cudo przechodzi już koszmar z tego powodu!!! nic nie mówi nikomu, milczy (ja widzę jak to wygląda a właściwie jak on wygląda !!!!!!!! Najgorsze jest, to że wszyscy widzą i cisza!!!!!!!!!!! To jest ponoć karalne, a SW ma to w d...!!! Błagam o pomoc.... co mam robić....Cudo moje zabroniło mi cokolwiek mówić i robić. Jezu jak długo jeszcze ten koszmar będzie trwał??!!!!
Najgorszy element, bo nie ludzie to młodociane świry!!!! z nich już nic nie będzie, gdzie ta resocjalizacja!!!!!!!!!!

aggula napisał:
Najgorszy element, bo nie ludzie to młodociane świry!!!! z nich już nic nie będzie, gdzie ta resocjalizacja!!!!!!!!!!

Z Twojego przestępcy też już nic nie będzie?
I przestań określać go "cudem". Niektórych to może bardzo drażnić.

ooo jak zwykle forg zastanawiam się czy Ty tu za karę jesteś!!!!

Po co odpisujesz forg, skoro nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie!!!!!
Tak będę nazywała CUDO MOJE bo tak jest i mam w d... Twoje drażnienie.
A z tego, co czytam, to Ty bardziej drażnisz niż My!!!!! i z łaski Swojej, nie odpisuj mi na moje wiadomości :D z góry bardzo dziękuję

aggula napisał:
rezygnacja z grypsowania to ciężki czas, jak tu czytam, moje Cudo przechodzi już koszmar z tego powodu!!! nic nie mówi nikomu, milczy (ja widzę jak to wygląda a właściwie jak on wygląda !!!!!!!! Najgorsze jest, to że wszyscy widzą i cisza!!!!!!!!!!! To jest ponoć karalne, a SW ma to w d...!!! Błagam o pomoc.... co mam robić....Cudo moje zabroniło mi cokolwiek mówić i robić. Jezu jak długo jeszcze ten koszmar będzie trwał??!!!!

Błagasz o pomoc w czym? I co jest karalne a SW ma to gdzieś?
Jak to gdzie resocjalizacja? To cudo Twoje się nie zresocjalizowało? Rezygnacja z uczestnictwa w podkulturze więziennej jest chyba poniekąd przejawem resocjalizacji.

lysy81
Tak, Cudo moje się resocjalizuje :) prośba o rozpoczęcie szkoły, pracy, oddziaływanie programowe. wszystko na dobrej drodze.
Jeszcze tylko,żeby tzw" koledzy" dali mu spokojnie się resocjalizować. Tak dużo czytałam , że młodzi gniewni w AŚ i ZK są okrutni i bezwzględni. Szkoda bo całe życie przed nimi, a będąc tam tak długo .... jeszcze gorzej (mogliby pomyśleć o swoich rozpaczających matkach
które przezywają koszmar w życiu -każda matka kocha ponad wszystko swoje dziecko) szkoda że nie chcą tego zrozumieć!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za twojego Cudaka!!! Jak zaczynał grypsować to nie prosił SW o pomoc w "przewijaniu bajery", więc niech i teraz pokaże ten Cudak, jest silny i da radę żyć z ludźmi, chociaż jeszcze niedawno nie uważał ich za ludzi.

aggula napisał:
Tak, Cudo moje się resocjalizuje :)

To po co to Twoje "CUDO" zaczynało grypsować, a teraz chce się resocjalizować? Nie wiedziało co go czeka za takie coś? :D

aggula napisał:

Twój przestępca to nie jest element? Grypsował razem z nimi, a teraz przestał, więc mu "tłumaczą", że wg. nich zrobił źle. :what:

Ręcę opadają. Przychodzisz tu i "błagasz o pomoc", bo Twój "git" przestał grypsować i teraz ma problemy, a w dodatku nazywasz go "cudem". Przykre...

Ostatnia edycja:
[
QUOTE=szka;2170465]To po co to Twoje "CUDO" zaczynało grypsować, a teraz chce się resocjalizować? Nie wiedziało co go czeka za takie coś? :D
No właśnie , nie wiedział co go czeka. Nasłuchał się d... w AŚ, nie zdając sobie sprawy. Ktoś kto tam trafia, nie zawsze wie co go czeka, i na czym to polega

Twój przestępca to nie jest element? Grypsował razem z nimi, a teraz przestał, więc mu "tłumaczą", że wg. nich zrobił źle. :what:
Co mam Ci napisać. Tak jest przestępcą jak oni tam wszyscy:o i tak jak nie którzy zrozumiał błąd jaki popełnił. Teraz chce to naprawić i żyć tak normalnie.
Ja modlę się o to by cały wrócił do domu

Ręcę opadają. Przychodzisz tu i "błagasz o pomoc", bo Twój "git" przestał grypsować i teraz ma problemy, a w dodatku nazywasz go "cudem". Przykre...

Tak Go nazywam i będę nazywała, bo tak jest dla mnie. Kiedyś Sama zrozumiesz:) dlaczego tak. A błagam o pomoc , czy może mi ktoś doradzić. Cudo moje znosi to wszystko, nie poddaje się, nie skarży, prosi mnie bym nic nie mówiła. Powiedział''wytrzymam wszystko dam radę!!!''

Ostatnia edycja:
rurzowy panter napisał:
Trzymam kciuki za twojego Cudaka!!! Jak zaczynał grypsować to nie prosił SW o pomoc w "przewijaniu bajery", więc niech i teraz pokaże ten Cudak, jest silny i da radę żyć z ludźmi, chociaż jeszcze niedawno nie uważał ich za ludzi.

dzięki bardzo:) Masz rację,że za Swoje czyny trzeba odpowiadać (szkoda ,że tak bezmyślnie w to wpadł) tak pokazuje jaki jest silny i nie sądzę by tak uważał (nie ludzie)
To dzieciak jeszcze, rzucony na głęboką wodę.... jadąc na widzenia i tak patrze i słucham to mój boże jakie , te dzieciaki pogubione i wystraszone.

Wiem, że teraz ruszyłam lawinę ,..... że nie są bez winy, zasłużyli itd.
Czasem złe miejsce i czas, czasem owczy pęd, głupota, bieda, bezsilność,,a czasem zwyrodnienie... (są tam za karę i nie ma im byc tam dobrze Ja to wszystko wiem) To jest ich pierwsza sprawa, kara i myślę, że to ich dużo nauczy i trzymam kciuki za nich by wyszli cało i zdrowo i zaczęli fajne, dobre życie. Bo to bardzo młodzi ludzie i całe życie przed nimi. Mają rodziny które ich kochają i cierpią okropnie, patrząc na to wszystko.

aggula napisał:
Tak jest przestępcą jak oni tam wszyscy
no w końcu to przyznałaś;-)
aggula napisał:
błagam o pomoc , czy może mi ktoś doradzić. Cudo moje znosi to wszystko
Błagasz o pomoc w czym? Co chcesz żeby Ci doradzić? I napisz w końcu co tak strasznego znosi Twoje cudo?

aggula napisał:
[
Tak jest przestępcą jak oni tam wszyscy:o

Obrażasz mnie Kobieto Cudaka, ja po 7 miesiącach przebywania w celi zostałem przez sĄD zwolniony. A więc okazało się że jestem niewinny :-D A "puszkowałem" w sposób demonstracyjny drażniąc EsWu.
Dlatego nie zakładaj z góry że wszyscy tam są przestępcami.

rurzowy panter napisał:
Obrażasz mnie Kobieto Cudaka, ja po 7 miesiącach przebywania w celi zostałem przez sĄD zwolniony. A więc okazało się że jestem niewinny :-D A "puszkowałem" w sposób demonstracyjny drażniąc EsWu.
Dlatego nie zakładaj z góry że wszyscy tam są przestępcami.

przepraszam jeśli uraziłam
Moje Cudo też ma taki problem, czekamy na Apelację ;)
Myślę ,że ten koszmar się skończy
nie zakładam, i tak nie myślę - złośliwie odpisałam na post

Ostatnia edycja:
Pomocy.moj syn jako recydywa trafil do półotwartego i wydziarał sobie wlizskif.teraz pojedzie na zamkniety,a podobno tam niegrypsujący nie maja prawa do tej dziary i mają przeje..to prawda?!

domecek napisał:
a podobno tam niegrypsujący nie maja prawa do tej dziary i mają przeje..to prawda?!

Taka sama "prawda" jak wszystkie inne bajki z mchu i paproci "kolegów spod celi"... Proponuję więcej dystansu, jest Pani matką, ale za darmo nie "awansuje" się do ZK typu zamkniętego. Syn z całą pewnością nie jest już małym dzieckiem, o które trzeba się troszczyć.

domecek napisał:
Pomocy.moj syn jako recydywa trafil do półotwartego

Kobieto, odetnij pępowinę. Skoro jest przestępcą i do tego recydywą to może niech sobie radzi sam.

Powrót