Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. IV

• Autor wątku Autor wątku burgundczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

Już lepiej jakby nie dochowali wczoraj terminu, a dzisiaj wstawili poprawne wyniki, bo i tak każdy się denerwuje. Wychodzi na to, że nikt niczego nie może być pewny.

mmd01 napisał:
Ja kazusy zawaliłem (z admina odpowiedziałem tylko na połowę i to niekoniecznie prawidłowo, z cywila i karnego też nie udzieliłem wyczerpujących i w całości poprawnych odpowiedzi), a na liście mam ponad 35pkt. Ratuje mnie tylko spory zapas punktowy z testu (swoją drogą z testu mam mniej pkt niż wynika to listy sprzed miesiąca).

Także albo sprawdzający byli w tym roku wybitnie łaskawi, albo sprawdzali kazusy "po łebkach" (w przerwie między lepieniem pierogów a gotowaniem barszczu), albo punktacja kazusów na liście rankingowej też jest błędna i dostałem punkty kogoś innego.

ja Admina pół mam cały dobrze, drugie pół źle, cywil raczej cały dobrze, karne najbardziej zwaliłam, ale napisałam o tym subsydiarnym, plus błędy postępowania mam ok, ale źle pytanie o ochronie tego dziecka i nie napisałam o PG i też mam 35 pkt...

Anna9000 napisał:
Ale chyba nie wchodzi w grę błąd w punktach z testu (poprzednia lista)? Bo mnie się już robi słabo i niczego już nie jestem pewna.

Chyba już naprawdę nic nie jest pewne. Wątpię, żeby zagłębiali się aż do testów bo zaraz się okaże, ze w II etapie były osoby, które nie powinny się w nim znaleźć 😂😂😂

Anna9000 napisał:
Ale chyba nie wchodzi w grę błąd w punktach z testu (poprzednia lista)? Bo mnie się już robi słabo i niczego już nie jestem pewna.

Ja czekałam do końca, wyniosłam swój test i liczba punktów z pierwszej listy zgadza się z tym co zaznaczyłam, więc raczej nie wchodzi w grę.

Ja mam z admina jakieś 90% dobrze (ofc nie wspomniałam komentarza z kpa), karne ok.75% klucza dobrze, najgorzej z cywila, ok. połowę i mam 39,5 co wg mnie jest sensowne.

natalis napisał:
Chyba już naprawdę nic nie jest pewne. Wątpię, żeby zagłębiali się aż do testów bo zaraz się okaże, ze w II etapie były osoby, które nie powinny się w nim znaleźć 😂😂😂

Swoją droga ja z testu miałam dwa pkt więcej niż wynikało z moich obliczeń ( a wzięła arkusz z odpowiedziami do domu), więc cały ten konkurs jest mało sprawiedliwy.

Co do kazusów wydaje mi się, że liczba punktów pomijając błędy może być zasługą "szczęścia" o którym wcześniej wszyscy pisali. Ktoś trafił na wredną kosę i dostał mniej punktów, inne osoby na gościa który był pobłażliwy i chociaż napisały "gorzej" to mają więcej punktów.

Ot taka sprawiedliwość w KSSIP

beauti_decayed napisał:
Ja licząc dość surowo mam 35 punktów, a przyznali mi 31, także może też dostałam inne punkty. :/

Pod jakim numerem można zweryfikować punkty z tymi punktami na liście?

Wydaje mi się że już nie odbierają telefonów po prostu,ale jak ktoś ma inny nr niż ten ze strony to też chętnie skorzystam

CarycaKatarzyna napisał:
Może faktycznie ostro pracują nad tym żeby wyrobić się dzisiaj. Czas działa na ich niekorzyść im dłużej będą zwlekać z drugą listą tym trudniej będzie im sprawę zatuszować. Co nie zmienia faktu, że straciłam wiarę w jakąkolwiek uczciwość tego egzaminu

W tym momencie czas nie ma znaczenia. Ja liczę na to, że druga lista niezależnie od jej kształtu będzie bez błędu. A czy będzie dziś jutro czy w piątek, to już bez znaczenia.

CarycaKatarzyna napisał:
ja Admina pół mam cały dobrze, drugie pół źle, cywil raczej cały dobrze, karne najbardziej zwaliłam, ale napisałam o tym subsydiarnym, plus błędy postępowania mam ok, ale źle pytanie o ochronie tego dziecka i nie napisałam o PG i też mam 35 pkt...

Moja koleżanka ma swietnie napisanego admina, dobrze cywilne i dość słabo karne i dostała 25 pkt.. akurat jej wierze na słowo bo była świetnie przygotowana. Także te wyniki naprawdę są dziwne.

Mam konkretne propozycje.

1. Wszyscy występujmy po wgląd w prace, gdy tylko będzie to możliwe.
2. Złóżmy formalny wniosek o to, żeby prace pisemne w przyszłości były na komputerze, czyli normalnie, tak jak egzaminy zawodowe u radców itd. Determinacja do ponownego zdawania u wszystkich, którzy teraz nie wejdą, będzie dodatkowo silna.

..Daniel.. napisał:
W tym momencie czas nie ma znaczenia. Ja liczę na to, że druga lista niezależnie od jej kształtu będzie bez błędu. A czy będzie dziś jutro czy w piątek, to już bez znaczenia.

W takim razie od kiedy liczy się termin składania deklaracji?

..Daniel.. napisał:

Tak tylko niech dadzą sobie czas i uczciwie nas poinformują kiedy to zrobią, bo inaczej się nie opędzą od tel

CarycaKatarzyna napisał:

No to albo coś jest nie halo z tymi punktami, albo jest duża rozbieżność w sposobie oceniania.
Ja z admina miałam 95% dobrze, z cywila myślę, że jakieś 60-70%, z karnego podobnie jak koleżanka i mi wyliczyli 28,5 pkt.

Grzegorz002 napisał:
Mam konkretne propozycje.

1. Wszyscy występujmy po wgląd w prace, gdy tylko będzie to możliwe.
2. Złóżmy formalny wniosek o to, żeby prace pisemne w przyszłości były na komputerze, czyli normalnie, tak jak egzaminy zawodowe u radców itd. Determinacja do ponownego zdawania u wszystkich, którzy teraz nie wejdą, będzie dodatkowo silna.

Co to ma za znaczenie czy pracę ręczne czy na komputerze?

natalis napisał:
Moja koleżanka ma swietnie napisanego admina, dobrze cywilne i dość słabo karne i dostała 25 pkt.. akurat jej wierze na słowo bo była świetnie przygotowana. Także te wyniki naprawdę są dziwne.

Dlatego jeżeli to nie są błędy w dekodowaniu to najprawdopodobniej chodzi o sprawdzających, chyba każdy zna to ze studiów... Wydaje Ci się, że jesteś obryty i napisałeś wszystko, a w indeksie widnieje 2, natomiast na inny ledwo co kojarzysz i dostajesz 4 albo i lepiej...

burgundczyk napisał:
Tak tylko niech dadzą sobie czas i uczciwie nas poinformują kiedy to zrobią, bo inaczej się nie opędzą od tel

Podali że dziś więc pewnie weryfikują po kolei każdego i korygują listę więc myślę że dziś będzie nowa lista

beauti_decayed napisał:
Co to ma za znaczenie czy pracę ręczne czy na komputerze?

Teraz już wszystko ma znaczenie, a temat czytelne-nieczytelne już był wałkowany. A tak po ludzku - jak wolisz pisać?

CarycaKatarzyna napisał:
Dlatego jeżeli to nie są błędy w dekodowaniu to najprawdopodobniej chodzi o sprawdzających, chyba każdy zna to ze studiów... Wydaje Ci się, że jesteś obryty i napisałeś wszystko, a w indeksie widnieje 2, natomiast na inny ledwo co kojarzysz i dostajesz 4 albo i lepiej...

Ale na tym etapie coś takiego nie powinno mieć miejsca. To są Twoje pieniądze i cała przyszłość. Powinni to jakoś zobiektywizować.

..Daniel.. napisał:
Ja liczę na to, że druga lista niezależnie od jej kształtu będzie bez błędu.
Problem w tym, że nigdy nie dowiesz się czy nowa lista nie będzie miała błędów.

Nawet jak umożliwią wgląd do swoich kazusów (przez wysyłanie ich skanów), to jaką masz gwarancję że nie pomylili się w punktach u innego kandydata, który np. dostał ich o kilka za dużo i dzięki temu wyprzedził Ciebie na liście (a siedzi teraz cicho, bo na tym skorzystał)?

Pomylili się raz, mogą pomylić się drugi...
Tak samo z kazusami... Jeśli pomylili się przy tak prostej czynności jak dodawanie do siebie dwóch liczb, to jaką mamy gwarancję że rzetelnie ocenili nasze prace? Że tam gdzie trzeba było dać punkt - tam dali, a gdzie nie trzeba - nie?

KSSiP kolejny raz (po ubiegłorocznej wpadce z plombami) dał popis...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót