Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. IV

• Autor wątku Autor wątku burgundczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

giant_duck napisał:
No i właśnie dlatego masz to gdzieś bo i tak się dostaniesz. A są osoby którym te 2-3 pkt robią sporą różnicę i stąd nieco inne podejście.

Tego to nie wiem, bo jest ryzyko, że kolejna (poprawiona) lista też będzie zawierać błąd i ten błąd dotknie akurat mnie. Tak już niestety mam, że tam, gdzie pojawia się pechowa sytuacja, dotyka akurat mnie. Wiesz o co chodzi - to niekomfortowe uczucie, gdy w długiej kolejce w markecie kilkuletnie dziecko spośród tłumu ludzi wybiera akurat ciebie za odpowiednią osobę do tego, by chwycić za tylną część ciała albo porobiony żul w autobusie cię zaczepia :D

beauti_decayed napisał:
Wspominałeś, że będziesz dzwonić koło 13. Udało się wyciągnąć jakieś informacje?

Niestety, nikt nie odbiera. I próbowałam pod wszystkimi numerami.

natalis napisał:
Tak jak pisałam wcześniej. Ja z testu dostałam dwa punkty więcej niż dostać powinnam więc jednak się da ;)

Szkoda, że nie można tego dokładnie sprawdzić. Gdyby było czarno na białym, że dwie odpowiedzi błędnie punktowano, może szlag by trafił też pierwszy etap :)

cosmopolitan99 napisał:
Niestety, nikt nie odbiera. I próbowałam pod wszystkimi numerami.

Na pewno nie będą już odbierać do czasu jakiejs decyzji Komisji. Sprawa jest zbyt poważna żeby rzucać niesprawdzonymi informacjami.

Grzegorz002 napisał:
Szkoda, że nie można tego dokładnie sprawdzić. Gdyby było czarno na białym, że dwie odpowiedzi błędnie punktowano, może szlag by trafił też pierwszy etap :)

Mi też wyszły dwie odpowiedzi na minus... Dostałam 2 pkt mniej z testu niż liczyłam . Ale nie robiłam żadnej afery. Po prostu być może coś źle zaznaczyłam, pogodziłam się z tym. Chociaż klucz przed oddaniem sprawdziłam z pracą 3 razy.

mariopl napisał:
Tego to nie wiem, bo jest ryzyko, że kolejna (poprawiona) lista też będzie zawierać błąd i ten błąd dotknie akurat mnie. Tak już niestety mam, że tam, gdzie pojawia się pechowa sytuacja, dotyka akurat mnie. Wiesz o co chodzi - to niekomfortowe uczucie, gdy w długiej kolejce w markecie kilkuletnie dziecko spośród tłumu ludzi wybiera akurat ciebie za odpowiednią osobę do tego, by chwycić za tylną część ciała albo porobiony żul w autobusie cię zaczepia :D

Jeśli to jest tylko kwestia różnego oceniania przez rożnych egzaminatorów,to rozumiem. Wiem, że bywa różnie.

Bardziej interesuje mnie to, czy to nie jest wynik pomyłki przy wpisywaniu wyników do tabelki. (Nie ukrywam, że ta opcja by mnie bardziej interesowała :) )

Grzegorz002 napisał:

Akurat w moim przypadku nic by to nie zmieniło. Również na wynik z wczorajszej listy nie miałoby przełożenia.
Być może tez zle cos przeniosłam i tyle. Tym bardziej ze nikt podobnych zastrzeżeń nie zgłaszał.

Nie wiem jak wy, ale ja stresuje się bardziej niż przed wczorajszymi "wynikami". Wtedy przynajmniej nie byłam w żaden sposób nastawiona, a teraz mogę "zniknąć" z listy :lol:

CarycaKatarzyna napisał:
Nie wiem jak wy, ale ja stresuje się bardziej niż przed wczorajszymi "wynikami". Wtedy przynajmniej nie byłam w żaden sposób nastawiona, a teraz mogę "zniknąć" z listy :lol:

ja tak samo :-(

Ja to bym zabrała Wam te dodtaki za telefony do gazet czy MS ;p widać zasłużyliście.

A tak na poważnie sądzicie, że członkowie Komisji czy pracownicy KSSiP są na tyle ograniczeni że nie odróżnią Jana Kowalskiego od Kowalskiego Jana? Przecież to logiczne, że gdzieś przy przepisywaniu wyników do tabelki wkradł się błąd i od któregoś momentu, źle zsumowano punkty

Ludzie naprawdę spokojnie... siejecie totalnie niepotrzebną panikę. Z góry przepraszam, ale czytając posty niektórych mam wrażenie, że pisała to osoba z podstawówki.... "sprawdzałem klucz i miałem dobrze-źle policzyli moje punkty". Rozdmuchana afera tutaj okaże się pewnie faktycznie błędem rachunkowym. Komisja zbiera się dopiero po południu więc na ewentualny komunikat trzeba będzie trochę poczekać.

WiedzminGeralt napisał:
Ludzie naprawdę spokojnie... siejecie totalnie niepotrzebną panikę. Z góry przepraszam, ale czytając posty niektórych mam wrażenie, że pisała to osoba z podstawówki.... "sprawdzałem klucz i miałem dobrze-źle policzyli moje punkty". Rozdmuchana afera tutaj okaże się pewnie faktycznie błędem rachunkowym. Komisja zbiera się dopiero po południu więc na ewentualny komunikat trzeba będzie trochę poczekać.

Skąd wiesz, że po południu?

Dzwoniłem wcześniej i dostałem takie info, ale nie od Pań, które zajmują się naborem.

beauti_decayed napisał:
Skąd wiesz, że po południu?

No tak bo im się przecież nie spieszy... kogo interesuje 589 kandydatów czekających na "rzetelną" listę

WiedzminGeralt napisał:

Błąd rachunkowy to może być w kosztach procesu, gdy nie wpływa on w żaden sposób na wynik procesu co do meritum np. za małe koszty na rzecz pełnomocnika. Natomiast tutaj orzeczenie wyników w konkursie będące de facto rozstrzygnięciem procedury administracyjnej i następnie zmiana tego rozstrzygnięcia w mojej ocenie nie kwalifikuje się na omyłkę czy błąd rachunkowy, jeżeli w wyniku jego zmiany osoby które pierwotnie dostały się na aplikację zostanę tego prawa pozbawione.

WiedzminGeralt napisał:
Dzwoniłem wcześniej i dostałem takie info, ale nie od Pań, które zajmują się naborem.

Całkiem prawdopodobne, skoro to są aktywni sędziowie i prokuratorzy a dzisiejsze posiedzenie jest nieplanowane. Oczywiście mam nadzieję, że wtedy nie rozpocznie się liczenie, a ich rolą będzie jedynie zatwierdzenie przygotowanych wcześniej poprawionych wyliczeń.

Ostatnia edycja:

Też na to liczę....

aekpesi napisał:
Całkiem prawdopodobne, skoro to są aktywni sędziowie i prokuratorzy a dzisiejsze posiedzenie jest nieplanowane. Oczywiście mam nadzieję, że wtedy nie rozpocznie się liczenie, a ich rolą będzie jedynie zatwierdzenie przygotowanych wcześniej poprawionych wyliczeń.

Oby, bo jeżeli o 17 zacznę dopiero liczyć to wyniki o której? O 23?

WiedzminGeralt napisał:
Rozdmuchana afera tutaj okaże się pewnie faktycznie błędem rachunkowym.
Jeśli do prostych obliczeniach wkradł się taki błąd to sorry, ale śmiem wątpić w rzetelność oceny naszych kazusów.

Moim (uważam w pełni uzasadnionym w obecnej sytuacji) zdaniem ocenili je z taką samą "dokładnością" i "skrupulatnością" jak podliczyli punkty z obu etapów na liście rankingowej, tj. na odwal, na ostatnią chwilę, w przerwie między jednym zajęciem a drugim.

Jeden na tym zyskał, inny stracił. Przykre, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że o dostaniu się bądź nie decydują ułamki punktów. Najgorsze w tym wszystkim jest też to, że podobne uchybienia powtarzają się praktycznie co roku i co roku czytamy o "sprawnie przeprowadzonym konkursie".

Wydawało mi się, że od nowego roku wprowadzono losowanie składów orzekających, a nie wyników kandydatów na aplikacje:

"Komora maszyny losującej jest pusta, następuje zwolnienie blokady i rozpoczynamy losowanie" :lol:

Ostatnia edycja:

Może panie z sekretariatu nie odbierają telefonów, bo zostały włączone w proces liczenia punktów :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót