Konkurs aplikacja ogólna 2015

• Autor wątku Autor wątku Buliusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tyle, że za rok będzie mniej miejsc i mnóstwo osób, ale nie traćmy nadziei !

prawnikzadyche napisał:
tyle, że za rok będzie mniej miejsc i mnóstwo osób, ale nie traćmy nadziei !

Zobaczymy, czy rzeczywiście :) ja bym bardzo chciała na prokuratorską się dostać, więc możliwość wzięcia udziału w naborze bezpośrednio na aplikację prokuratorską by mi bardzo pasowała. Z pytań z karnego mam max punktów, gorzej z adminem i rodzinnym, ale nigdy nie lubiłam kpa, ppsa i kro i nie polubię :/

Są tu jacyś ludzie, którzy startowali tylko na ogólną? Jakie plany teraz?

pytanie 46 ma być według mnie d i 51 b bo dziecko nie może pozostać z samym kuratorem bez opiekuna prawnego. 54 moim zdaniem a, bo jeśli rodzice nie są pozbawieni władzy to nie można dziecka przysposobić

Ostatnia edycja:
diabliczka. napisał:
pytanie 46 ma być według mnie d i 51 b bo dziecko nie może pozostać z samym kuratorem bez opiekuna prawnego. 54 moim zdaniem a, bo jeśli rodzice nie są pozbawieni władzy to nie można dziecka przysposobić

46 D i tak jest przecież w kluczu
51 A zobacz 157 KRO
54.B przeczytaj dokładnie 119 par.1 KRO

Na pewno nie wyższy niż 122 :D Ktoś przeszedł z niższym wynikiem? :P

vulpesvulpes napisał:
Na pewno nie wyższy niż 122 :D Ktoś przeszedł z niższym wynikiem? :P

Tak, moja koleżanka ma 121 pkt :P
Ja też powalczę w II etapie, ale szału nie będzie pewnie. Gratuluję temu, kto dostał 147 :D

roedel napisał:
Gratuluję temu, kto dostał 147 :D
O mamo, pewnie machnął/machnęła te 3 błędy specjalnie, żeby nie było zbyt podejrzanie :P

Również gratuluję wszystkim, którzy przeszli - ja się do tego grona nie zaliczam, niestety (albo i stety, sama już nie wiem, czy bym miała siły na drugi etap).

Buliusz napisał:
A dziękuję, dziękuję. Twoje uznanie jest dla mnie znaczącym komplementem :D

Nie ciesz się, mam zamiar dostać 70 pkt z kazusów i jeszcze wszystkim naprawdę opadną szczęki :D

Buliusz, to moze jakieś dobre rady dla tych którym w tym roku sie nie udało? :>

pewnie w środku nie ma niektórych numerów, przecież kody były losowane

Powrót