Fajnie, (jak dla mnie spoko, że chcą wprowadzić poprawki żeby umożliwić nabór na ogólną w 2015).
Tylko wydaje mi się trochę nad wyrost to sformułowanie "brak regulacji zaproponowanej w poprawce nr 12 spowoduje przerwanie naboru na oraz uniemożliwi rozpoczęcie w 2016 r. szkolenia przez VII rocznik aplikantów aplikacji ogólnej. Należy mieć przy tym na uwadze, że w praktyce nie jest już możliwym przeprowadzenia naboru na aplikację sędziowską i prokuratorską według nowych zasad ". Skoro Min. Sprawiedliwości daje do zrozumienia, że nie wyobraża sobie, żeby w tym roku nie było naboru (obojętnie czy na nowych, czy na starych zasadach), to jeżeli ustawa przejdzie bez poprawek, a zarządzenie Min.Spraw. będzie niemożliwe do wykonania to... co stoi na przeszkodzie nowemu zarządzeniu o naborze w 2015 r. tylko na nowych zasadach? Przecież nabór trzeba ogłosić o ile dobrze pamiętam najpóźniej 3 miesiące przed egz., więc jeszcze sporo czasu. Jeżeli Min. Spraw. zarządzi nabór... to chyba KSSiP nie będzie mógł nie przeprowadzić naboru?
Wiadomo, że KSSiP chce naboru na ogólną...
A już się cieszyłem, że to zarządzenie wszystko wyjaśniło ;p