P
Prorok P
qewir napisał:Co myślicie o nowych przepisach dot. Asystenta? 5 lat zamiast 3,5 to tez nie najgorsza perspektywa
Weź pod uwagę zdawalność egzaminu zawodowego wśród asystentów.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
qewir napisał:Co myślicie o nowych przepisach dot. Asystenta? 5 lat zamiast 3,5 to tez nie najgorsza perspektywa
qewir napisał:A aplikacje spec. Nie inaczej. Muszą wyglądać tak samo
Dla ostatniego rocznika aplikacji ogólnej (i poprzednich) będzie jeden ostatni nabór na stare aplikacje specjalistyczne według starych zasad. Jeżeli komuś się nie uda będzie musiał od nowa przystępować do konkursu.eho7 napisał:Pytanie dla osób zorientowanych w temacie:
Jak będzie wyglądała rekrutacja na aplikacje specjalistyczne w przypadku osób, które ukończą ostatnią aplikację ogólną?
sophia89 napisał:Ja mam pytanie, jak się uczycie kodeksu karnego. Czy tylko część ogólną na blaszkę a część szczególną i wojskową, żeby znać najważniejsze przestępstwa, czy może też tak dokładnie jak część ogólną?
sophia89 napisał:Ja mam pytanie, jak się uczycie kodeksu karnego. Czy tylko część ogólną na blaszkę a część szczególną i wojskową, żeby znać najważniejsze przestępstwa, czy może też tak dokładnie jak część ogólną?
roedel napisał:póki co plan nauki mocno mi się rozjeżdża, ale to standard w moim przypadku![]()
sandralena napisał:Przepraszam jeśli powielę pytanie, ale szczerze mówiąc nie mogę tego nigdzie znaleźć: orientuje się ktoś, w jakim terminie jest drugi etap konkursowy i w jakim terminie mają/powinny być jego wyniki?
biger napisał:Hej mam pytanie odnośnie dokumentów ktore nalezy zalaczyc do elektronicznego wniosku:
1. Skad mam wziąć Oświadczenie, że nie jest prowadzone przeciwko mnie postępowanie o przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub przestępstwo skarbowe?
2.ankieta personalna - o co chodzi?
3. życiorys - są jakies wymogi czy zwykle cv?
wybaczcie jak pytanie sie przewinelo.
Prorok P napisał:Żeby magistrom prawa trzeba było tłumaczyć jak wygląda życiorys i czym się różni od CV![]()
BrotherM napisał:Słuchajcie, zainteresowany jestem jeszcze aplikacją ogólną obok adwokackiej.
Ale z tego co widzę, może być pewien problem w dochowaniu terminów.
O ile od "zdania" można ubiegać się przez 10 lat o wpis na listę aplikantów, o tyle ORA ma 30 dni na rozpatrzenie tego.
Jak to pogodzić z terminami ogólnej w tym roku? Wyników raczej należy się spodziewać w okolicach świąt Bożego Narodzenia. Pomijając pewne niezręczności dotyczące patrona, to wygląda na to, że można znaleźć się w sytuacji, w której ORA wniosku nie rozpatrzy do 1 stycznia, a tym samym, rok w plecy?
Prorok P napisał:Nie pogodzisz. Już w ubiegłych latach był z tym problem, ale co sprytniejsi sobie z nim poradzili. Jednak w tym roku z uwagi na dużą odległość czasową między egzaminami nie ma szans.