Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. II

• Autor wątku Autor wątku duska1958
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Lista nazwisk osób zakwalifikowanych do 2 etapu zostanie ogłoszona do 14 dni przed 23 listopada. Więc mają czas.

Bardzo miła Pani w KSSiP powiedziała, że o ewentualnym obniżeniu progu zdecyduje MS i z pytaniami odsyła do Ministerstwa.

Mi się wydaje, że próg obniżony nie zostanie. Gratuluję szczęśliwcom.

Ja uzyskałem 139 pkt, zgadza się to z moim własnym sprawdzeniem:D

Wydaje mi się, że jeżeli o czymś dyskutują, to nie o obniżeniu progu, tylko o przeprowadzaniu II etapu (których mimo wszystko chyba i tak musi się odbyć, bo jest w ustawie).

ktoś dokładnie policzył ile jest osób które uzyskały wynik 120+?

policzyłam, jest 209 osób od pkt 120 do góry, wszyscy przechodzą kazusy ... :D

krzychszp napisał:
Pilne konsultacje z MS - oto powód

Może skończysz już zakłamywać rzeczywistość? Nie dostałeś się i tyle. Minister Sprawiedliwości nic tutaj nie zmieni.

bogusia1954 napisał:
policzyłam, jest 209 osób od pkt 120 do góry, wszyscy przechodzą kazusy ... :D

Ja naliczyłem 218, ale sprawdzę to jeszcze raz, bo może dodałem dwa razy jedną stronę.

pejatibia napisał:
Może skończysz już zakłamywać rzeczywistość? Nie dostałeś się i tyle. Minister Sprawiedliwości nic tutaj nie zmieni.

Mozesz sie niezle zdziwic :cool:

Ja znowu powalcze w drugim etapie, wiecej pkt niz rok temu mimo niby trudniejszego testu (choc dla mnie akurat nie byl trudniejszy od poprzedniego, ale patrzac na wyniki - obiektywnie byl). Nie ucze sie do kazusow, przejrze tylko tradycyjnie karne, bo nie mam z nim na codzien stycznosci.

roedel napisał:
Mozesz sie niezle zdziwic :cool:

Ja znowu powalcze w drugim etapie, wiecej pkt niz rok temu mimo niby trudniejszego testu (choc dla mnie akurat nie byl trudniejszy od poprzedniego, ale patrzac na wyniki - obiektywnie byl). Nie ucze sie do kazusow, przejrze tylko tradycyjnie karne, bo nie mam z nim na codzien stycznosci.

Już teraz Ci mogę powiedzieć, że szkoda paliwa na wycieczkę do Warszawy.

Nie ma zadnego problemu, zeby zmienic limit, to tylko zarzadzenie. Tak samo jak nie bylo problemu zeby zmienic w tym roku limit na aplikacje prokuratorska juz po jej rozpoczeciu.

Niczego nikt wam nie obniży tylko po to żebyście potem zaniżali poziom w sądach i w prokuraturze. Pękło - poszło, trzeba się było uczyć!! Powodzenia za rok :brawo:

asdero napisał:
Nie ma zadnego problemu, zeby zmienic limit, to tylko zarzadzenie. Tak samo jak nie bylo problemu zeby zmienic w tym roku limit na aplikacje prokuratorska juz po jej rozpoczeciu.

Dokładnie ;)

pejatibia napisał:
Niczego nikt wam nie obniży tylko po to żebyście potem zaniżali poziom w sądach i w prokuraturze. Pękło - poszło, trzeba się było uczyć!! Powodzenia za rok :brawo:

Mało w życiu chyba widziałeś :P

hahahaha no faktyczynie pytania o trybunałstanu i sądy wojskowe dużo weryfikują!!

Gratuluję wszystkim, którzy osiągnęli wymagany próg! Może jesteście już na aplikacji.

Wychodziło mi że mam 118 pkt, okazało się, że mam jedynie 112 (właściwie to nie wiem czemu, może odpowiedzi źle na kartę przeniosłem). No cóż, zdecydowanie za mało. Na obniżenie progu nawet nie liczę, bo moim zdaniem po prostu nie zasłużyłem na drugi etap.

Jak MS coś pokombinuję z progiem to pewnie od 115 pkt, wtedy wychodziłoby, że akurat jest około 300 osób w drugim etapie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót