LeszsekS
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 39 674
RE: Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 - wyniki
Pozostawiam ten post jako komunikat.
Pozostawiam ten post jako komunikat.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
neon777 napisał:Katowanie się przepisami i rozwiązywaniem kazusów to raczej głupota w obecnej sytuacji. Chyba, że ktoś lubi takie coś, albo walczy o 1 miejsceChociaż nie polecam bycia na pierwszym miejscu. Z tego co słyszałem z taką osobą jest mała szopka podczas ślubowania. I raczej to wygląda na zasadzie, chodź "kujonie" pokażemy Cię całemu światu
A potem się zdarzało, że taka osoba dalej na sędziowską czy prokuratorską nie przechodziła.
Co tu więcej dodać, przejrzyjcie sobie teksty ustaw, poprzeglądajcie kazusy z zeszłych lat, poczytajcie parę przykładowych uzasadnień z portalu orzeczeń, żeby oswoić się z językiem jakim posługują się sędziowie i w środę napiszcie na pełnym luzieSprawa jest rozstrzygnięta, a satysfakcję możecie czuć. Ja trochę Wam zazdroszczę, podobnie jak większość, która się nie dostała ale to normalne
![]()
pick_and_roll napisał:To ślubowanie odbywa się według kolejności na liście ??? Jak ono w ogóle wygląda??
neon777 napisał:Na pewno osoby, które w tym roku dostały się na aplikację ogólną w przyszłym roku prawdopodobnie będą miały zagwarantowane miejsce na aplikacji sędziowskiej albo prokuratorskiejPrzy obecnych brakach kadrowych nie sądzę, żeby ktoś z tych 218 odpadł, mogą to być jednostki.
Ja podchodzę spokojnie do tego co będzie w przyszłym rokuJeśli będzie ogólna to będzie ogólna. Jeśli będzie bezpośrednia to też dobrze. Tak czy siak trzeba będzie rywalizować ponownie z grupą około 2000 osób
Może się uda
![]()
neon777 napisał:Gratulacje dla osób, które dostały się na ogólnąSytuacja inaczej nie mogła się rozstrzygnąć. Przykro mi tylko, że przytrafiły się na forum osoby, które wprowadziły aż taki zamęt z sugerowaniem jakiegoś obniżenia progu czy innych bzdur. Przez to z całą pewnością sporo osób z pkt 119 czy 118 poświęciło dużo czasu na przygotowanie się do kazusów, których nie będą pisać. Ja sam znam kilka takich osób i niestety moje argumenty do nich nie trafiły. Po opublikowaniu listy był tylko płacz...
_Mala_Mi napisał:Z tego co pamiętam, to pisałeś że wszyscy Twoi znajomi, którzy są poniżej progu i mają po 118 i 119 punktów pogodzili się z tym i poszli z Tobą na piwo odpuszczając sobie przygotowania da drugiego etapu![]()