Konkurs na aplikację ogólną (KSSiP) - 2016 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Prorok P
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Lipstick napisał:
A co dokładnie powtarzasz? Jakieś kazusy z karnego? Materii kodeksowej chyba nie, bo raz, że dobrze znamy ją ucząc się na egzamin, a dwa, teksty ustaw i tak będą ;)

(chyba, że przepisy kpk masz na myśli)

Orzecznictwo sobie powtarzam bo trochę mi ta wiedza już uleciała a oprócz tego czytam kazusy z rozwiązaniami tak z kk jak i kpk. Może jak zdążę poczytam coś z admina. Cywila na pewno zostawiam bo to zbyt obszerny materiał żeby powtórzyć choćby materię podręcznikową.

_Mala_Mi napisał:
Nic nie robimy, bo nic się nie stało. Jeżeli miałaś jakieś zastrzeżenia, to trzeba było to zgłosić komisji, a nie teraz na forum wymyślać.

już widzę te tłumy ludzi, które protestują podczas egzaminu; ja nie dostałam pracy bez plomby; rzeczywiście nie stało się nic co zmieniło mój wynik, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

olesza_788 napisał:
już widzę te tłumy ludzi, które protestują podczas egzaminu; ja nie dostałam pracy bez plomby; rzeczywiście nie stało się nic co zmieniło mój wynik, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Skoro uważasz, że było to tak rażąco niezgodne z prawem, to trzeba było zaprotestować. Ja nie mam z tym problemu. Nikt normalny, kto dostał się do drugiego etapu nie będzie kwestionował tego egzaminu.

_Mala_Mi napisał:
Skoro uważasz, że było to tak rażąco niezgodne z prawem, to trzeba było zaprotestować. Ja nie mam z tym problemu. Nikt normalny, kto dostał się do drugiego etapu nie będzie kwestionował tego egzaminu.

a czy ja Ciebie zmuszam do czegoś? osoby zainteresowane niech się włączą do dyskusji

olesza_788 napisał:
nie zaśmiecaj forum takimi postami.

To Ty nie zaśmiecaj, skończ wreszcie tą dyskusję i nie zakładaj entego alterkonta, bo jest to żałosne.

olesza_788 napisał:

Sorry ale czy niezaplombowane arkusze napisały za Ciebie test poniżej 120pkt? ja tam skończyłem pisać test na 40 min przed końcem. To, że ktoś tam 5-10 min wcześniej widział pytania nie ma żadnego znaczenia. Zresztą każdy kto tam dostał taki test bez plomb to pewnie się przestraszył i nie zajrzał do środka, żeby go nie wywalili z konkursu. Dla mnie to nie ma żadnego znaczenia. Zresztą teraz i tak z tym się nic nie da zrobić, ponieważ nikt nie zgłosił zastrzeżenia na sali i nie wstrzymał przeprowadzenia konkursu. Jak chcesz się kopać z koniem to powodzenia. Każdy z góry wie, że to nic nie da.

TexasHoldem napisał:
Jeśli moje rady okażą się dla kogoś pomocne na egzaminie, to proszę w styczniu w lodówce hotelu kssipu zostawić stosowną zapłatę:-D

A żebyś wiedział! Jak się dostanę do kssipu, to zapłata będzie czekała :D

Kto obstawia, iż jutro objawi się lista?:D

w mojej ocenie lista będzie w ostatnim przewidzianym przez ustawę dniu. Sądze, że mają tam nawał pracy i raczej ze wszystkim zwlekają do deadline'u.

Na pewno działa tutaj prawo Parkinsona - czas wykonywania zadania rozszerza się do czasu dostępnego. Właśnie dlatego w zeszłym roku wyrobili się w dwa dni, a teraz nie czują presji czasu i pracują kilka razy wolniej. Coś jak "syndrom studenta". Gdyby mieli czas do 1 stycznia, to byliby "bardzo zapracowani" przez dwa miesiące.

Ja jednak stawiam na to, że pojawi się do końca tego tygodnia.

pick_and_roll napisał:
w mojej ocenie lista będzie w ostatnim przewidzianym przez ustawę dniu. Sądze, że mają tam nawał pracy i raczej ze wszystkim zwlekają do deadline'u.

Ja stawiam, że jednak zrobią to w tym tygodniu, przyznam, że w.....a mnie oczekiwanie, bo chciałbym wiedzieć na czym stoję, mimo , iż dostałem 139pkt
Ale to moja zła cecha charakteru-niecierpliwość:D
Jak śpiewał Freddie Mercury; ,,I want it all and I want it now,,:P

Ostatnia edycja:
upioryrewolucji napisał:
Ja stawiam, że jednak zrobią to w tym tygodniu, przyznam, że w.....a mnie oczekiwanie, bo chciałbym wiedzieć na czym stoję, mimo , iż dostałem 139pkt
Ale to moja zła cecha charakteru-niecierpliwość:D
Jak śpiewał Freddie Mercury; ,,I want it all and I want it now,,:P

Ja też tak mam (znaczy prócz wyniku punktowego :D), najgorsze że nie wiemy kiedy ta lista będzie, wolałabym wiedzieć że opublikują 9 listopada, niż tak czekać każdego dnia i się zastanawiać czy dziś będzie, czy może jutro, a może pojutrze...

Cześć. Mam pytanie: czy ktoś się orientuje w jakiej formie udostępniane są na drugim etapie przepisy, które potrzebne są do rozwiązania kazusów? Mam na myśli to, czy są to teksty całych ustaw, czy też może tylko przepisy wiążące się z danym zagadnieniem, którego dotyczy kazus? Na konkursach na etaty asystenckie, w których brałem udział, często pojawiały się udostępnione przez komisje konkursowe przepisy odnoszące się tylko do treści kazusów, nie zaś całe ustawy. Chciałbym więc dowiedzieć się, jak to wyglądało w latach poprzednich na egzaminie na aplikację ogólną. Jeśli ten temat był już poruszany wcześniej, to przepraszam za spam. Pozdrawiam i życzę powodzenia 23 listopada.

Rüstem napisał:
Cześć. Mam pytanie: czy ktoś się orientuje w jakiej formie udostępniane są na drugim etapie przepisy, które potrzebne są do rozwiązania kazusów? Mam na myśli to, czy są to teksty całych ustaw, czy też może tylko przepisy wiążące się z danym zagadnieniem, którego dotyczy kazus? Na konkursach na etaty asystenckie, w których brałem udział, często pojawiały się udostępnione przez komisje konkursowe przepisy odnoszące się tylko do treści kazusów, nie zaś całe ustawy. Chciałbym więc dowiedzieć się, jak to wyglądało w latach poprzednich na egzaminie na aplikację ogólną. Jeśli ten temat był już poruszany wcześniej, to przepraszam za spam. Pozdrawiam i życzę powodzenia 23 listopada.

Całe ustawy

a ja podzielam zdanie OLESZY. to nie jest tak, że nic się nie stało. płacimy za ten egzamin niezłą kasę i uważam, że takie niedociągnięcia to jakaś kpina. Tym bardziej wkurza mnie, że ktoś sobie mógł ściągać w toalecie, a teraz bojkotuje wszelkie protesty uczciwie podchodzących do egzaminu.
Moim zdaniem nie powinno być obniżania progów tylko unieważnienie egzaminu i konkretny nadzór na powtórzonym egzaminie tak, żeby część osób z "chorym pęcherzem" mogła się uczciwie wykazać, a nie ślizgnąć się fuksem dlatego, że był trudny test i znaleźli sposobność na oszustwo.

takie pytanie? czy złapałeś kogoś za rączkę z telefonem jak ściągał? albo w jakiejś innej formie? Byłam w toalecie, stałam w kolejce z 5 minut i nie zauważyłam, żeby ktokolwiek rozmawiał o teście. Aha, jeszcze jedno pytanie, czy możesz wskazać jedną osobę, która dzięki temu, że ściągała w toalecie "ślizgnęła się fuksem".

Sprawa z toaletami co roku wyglada tak samo. Po prostu w tym roku doszedł epizod z plombami i wszystkie wątki przeprowadzenia egzaminu zaczęły nabierać nagłosu. Ale, żeby się czepiać że egzamin nie zaczął się punkt 10:00 a nie skonczył 13:00 to trochę przesada. Wiadomo, że kwestie techniczne trochę trwają. Co prawda Przewodniczący mógł nam wyjaśnić zasady egzaminu przed 10:00 i dopiero od tej godziny zarządzić rozdawanie testów, trochę by to skróciło czas załątwiania formalności. Może Komisja nauczy się czegoś na przyszłość w kwestii organizacji egzaminu i jakoś rozwiąże problem z toaletami, ale szczerze w to wątpię :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót