P
Prorok P
- Autor Autor
kryspin2 napisał:które przekroczyły 120 pkt.
Które przekroczyły próg.
Który wynosi na tę chwilę 120 pkt i nie jest wieczny i niezmienny.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kryspin2 napisał:które przekroczyły 120 pkt.
Wow... I pomyśleć, że jeszcze wczoraj było mi Cię szkoda...kryspin2 napisał:Dziwnie to rozumiesz. Oczywiście, że jest dopuszczalna. W sumie wszystko jest dopuszczalne, nawet to, że zmieni się stolica Polski np. na Andrychów. Tylko nie rozumiem takich argumentów jak twoje. Dlaczego próg miałby niby być obniżany?? No dlaczego? Dlatego, że ktoś kto nigdy nie powinien być w kssipie tam psim swędem się wepchnie. Bo przy zmianie warunków, osoby które nie spełniają elementarnego warunku zostaną dopuszczone. Obecna sytuacja jest tak jasna jak słońce. Nikogo nie eliminuje. Nawet 2 miejsca zostały. No czemu ich nie wzięliście?? No czemu? Bo może dlatego, że na nie, nie zasłużyliście. W przypadku zmiany progu pierwszy składam skargę do WSA.
Prorok P napisał:Które przekroczyły próg.
Który wynosi na tę chwilę 120 pkt i nie jest wieczny i niezmienny.
aolin napisał:Wow... I pomyśleć, że jeszcze wczoraj było mi Cię szkoda...
Ale nie, ja w dyskusji na takim poziomie nie będę uczestniczyć. Rozumiem, że się denerwujesz, ale argumenty ad personam są nie do przyjęcia pomiędzy kulturalnuymi ludźmi.
Znikam stąd. Powodzenia na kazusach.
kryspin2 napisał:Dziwnie to rozumiesz. Oczywiście, że jest dopuszczalna. W sumie wszystko jest dopuszczalne, nawet to, że zmieni się stolica Polski np. na Andrychów. Tylko nie rozumiem takich argumentów jak twoje. Dlaczego próg miałby niby być obniżany?? No dlaczego? Dlatego, że ktoś kto nigdy nie powinien być w kssipie tam psim swędem się wepchnie. Bo przy zmianie warunków, osoby które nie spełniają elementarnego warunku zostaną dopuszczone. Obecna sytuacja jest tak jasna jak słońce. Nikogo nie eliminuje. Nawet 2 miejsca zostały. No czemu ich nie wzięliście?? No czemu? Bo może dlatego, że na nie, nie zasłużyliście. W przypadku zmiany progu pierwszy składam skargę do WSA.
pablos09 napisał:I jaki zarzut postawisz? Jaki przepis wskażesz jako podstawę naruszenia? Nie bardzo rozumiem z czego ta oczywistość ma wynikać? Rozumiem argumenty coś jest sprawiedliwe a coś być może nie. Tylko nikt do tej pory nie wskazał przepisu, który miałby zostać rzekomo naruszony poprzez zmianę zarządzenia.
pick_and_roll napisał:Dla mnie to i na piątke z kc by sie kwalifikowało![]()
bogusia1954 napisał:A 8 z kpa![]()
eurotech napisał:Czy nie mylą Wam się czasem procedury/gałęzie prawa? 5 k.c.?
Do tej pory miałam poczucie, że rozwiązaniem zgodnym z prawem i ze zdrowym rozsądkiem jest dalszy etap dla 218 i pewne miejsca dla tychże.
Ale jak Was podczytuję, co Wy tworzycie, to walę swoje wcześniejsze poglądy.Etap kazusowy i odsiew by się Wam przydał, bo nie każdy zrozumiał przepisy, których się wyuczył.
eurotech napisał:Czy nie mylą Wam się czasem procedury/gałęzie prawa? 5 k.c.?
A dotarliście do 1 k.c.? Kodeks niniejszy reguluje stosunki cywilnoprawne między osobami fizycznymi i osobami prawnymi. Czy relacja na linni kandydaci-minister - to jest to?
Do tej pory miałam poczucie, że rozwiązaniem zgodnym z prawem i ze zdrowym rozsądkiem jest dalszy etap dla 218 i pewne miejsca dla tychże.
Ale jak Was podczytuję, co Wy tworzycie, to walę swoje wcześniejsze poglądy.Etap kazusowy i odsiew by się Wam przydał, bo nie każdy zrozumiał przepisy, których się wyuczył.
eurotech napisał:Zasady z k.p.a. nie są tylko po to, żeby z przodu ładnie wyglądać.
@upioryrewolucji Nie, widziałam ostatnich kilka stron wątku, nikt tu naprawdę nie widzi żadnych podstaw do odwołania. A one są.
aolin napisał:8 z K. P. A odpada. Co prawda w orzecznictwie przyjmuje się, że zasady K. P. A. mogą stanowić samodzielną podstawę zarzutu (czego nie można powiedzieć o... No właśnie, o czym moi testowi-geniusze?), ale akurat 8 to przepis z gatunku ostatniej szansy. Powołuje się toto jak innego nie ma, a klient upiera się, żeby wnieść skargę mimo braku podstaw. Chwyta sporadycznie. Parę innych zarzutów by się znalazło owszem, ale znalezienie zarzutów to nie poroblem. One jeszcze muszą chwycić...