Kontakt z więźniem

• Autor wątku Autor wątku kingowata
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kingowata

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, tydzień temu we wtorek zatrzymali mojego faceta. Mówili że za jakieś grzywne i ze będzie siedział 3 dni. Tymczasem mija tydzien, jego nadal nie ma a ja wiem tylko tyle w jakim więzieniu jest (byłam dziś zapytać to tylko potwierdzono ze jest w tym zakładzie). Tylko jego siostra jest wpisana jako najbliższa osoba a ja nie mam z nią żadnego kontaktu.
Powiedziano mi ze może zadzwoni ewentualnie, ale ciekawe jak bo na pamięć to nie znał mojego numeru.
Chciałabym się z nim jakoś skontaktować. Albo chociaż dowiedzieć się ile będzie siedział.
I czy jak wpłacę mu pieniądze na konto to czy będzie mógł sobie za to jakiś tytoń czy papierosy kupić tam w więzieniu? I ile tak gdzieś wpłacić, bo nie wiem, żeby mu wystarczyło.

List wyślij. Pieniądze możesz wpłacić na konto jednostki,w tytule trzeba podać jego dane (imię, nazwisko, imię ojca). Do dyspozycji otrzyma połowę wpłaconej kwoty, reszta zostanie zdeponowana na tzw. "Żelaznej kasie", ale nie więcej niż ok. 160zl (przykład:wplacasz 200 to ma do dyspozycji 100, wplacasz 500 to ma do dyspozycji ok. 340)

A czy z listem mogę mu wysłać kartę żeby mógł zadzwonić jakby coś? I ta karta do wiezienia to musi być do budki? Np telegrosik do budki?

Warto się dowiedzieć jaka karta "śmiga" w jego ZK. Kartę można wysłać z listem, można też w treści listu podać numer karty. A skoro nie zna Twojego numeru telefonu to też go podaj w liście.

Karty są różne. Z tych dostępnych w sklepach w formie wydruku lub karty plastikowej: telegrosik,papuga i jakieś inne. Przez internet (pin przychodzi mailem) jest większy wybór,np. telegrosik do budki,dogadania,nadusia,white phone itp. Ale może się okazac,że w danej jednostce obslugiwane są karty tylko jednego operatora (tam gdzie są budki dialtech czy telemit). Wysłać listem najlepiej sam PIN (kod) i numer dostepowy.
Jak chcesz to pisz pw

Powrót