A
adamuso
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry. Chciałbym przedstawić sytuację mojej partnerki, w której się znalazła. Mianowicie bez jej wiedzy zostało na nią założone konto bankowe przez jej mamę. Ich stosunki nie są na dobrym poziomie i od dawna nie utrzymują stałego kontaktu, a jej mama często potrafiła mieć kłopoty finansowe i obawiamy się, że ma możliwość wzięcia w ten sposób dla siebie kredytu bez niczyjej zgody. Z relacji mojej partnerki wynika, że prawdopodobnie była ona w posiadaniu kserokopii jej dowodu osobistego co mogło jej to umożliwić. Jedynym potwierdzeniem powstania konta jakie mamy jest list z banku, w którym partnerka nigdy nie była, a który jest na nią zaadresowany i mówi on o kodzie PIN do nowo założonej karty w tymże banku (z czego wynika że posiada ona również tam konto).
Nie chcielibyśmy stwarzać dużego kłopotu i, o ile nie zostaną naliczone kary ani koszty, rozwiązywać problemu na drodze sądowej. Najlepiej byłoby dojść do porozumienia z mamą, ale niestety nie możemy uzyskać z nią żadnego kontaktu od dłuższego czasu. Jak najszybciej chcemy udać się do banku i, jako że moja partnerka jest właścicielką, uzyskać chociaż dane do konta internetowego, na którym będziemy mogli sprawdzić więcej informacji.
Niestety nie wiemy co robić dalej, czy powinniśmy próbować zamknąć konto, co zrobić z kredytem jeśli taki by istniał, czy może rzeczywiście już są naliczane opłaty o których nie mamy pojęcia. Dlatego bardzo prosiłbym o radę z Państwa stron i za wszelką pomoc z góry dziękuje. W razie braku potrzebnych informacji, które mogłem pominąć, będę starał się jak najszybciej odpowiadać na pytania.
Pozdrawiam
Nie chcielibyśmy stwarzać dużego kłopotu i, o ile nie zostaną naliczone kary ani koszty, rozwiązywać problemu na drodze sądowej. Najlepiej byłoby dojść do porozumienia z mamą, ale niestety nie możemy uzyskać z nią żadnego kontaktu od dłuższego czasu. Jak najszybciej chcemy udać się do banku i, jako że moja partnerka jest właścicielką, uzyskać chociaż dane do konta internetowego, na którym będziemy mogli sprawdzić więcej informacji.
Niestety nie wiemy co robić dalej, czy powinniśmy próbować zamknąć konto, co zrobić z kredytem jeśli taki by istniał, czy może rzeczywiście już są naliczane opłaty o których nie mamy pojęcia. Dlatego bardzo prosiłbym o radę z Państwa stron i za wszelką pomoc z góry dziękuje. W razie braku potrzebnych informacji, które mogłem pominąć, będę starał się jak najszybciej odpowiadać na pytania.
Pozdrawiam