korporacja agentow zawodowych

• Autor wątku Autor wątku szaszko_33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

szaszko_33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
wczoraj przyszedl do mnie gosc z korporacji agentow zawodowych i przekonywal mnie do zmiany ofe w zamian za odzyskanie pieniedzy od zus nie wiem co mam o tym sadzic prosze o rade

A jakie to pieniądze z ZUS chce dla Pana odzyskać?
Są coś Panu winni?
Odnoszę wrażenie, że ten agent zawodowy szuka "jeleni". :D

Korporacja Agentów Zawodowych ?? Co to za bzdury :lol:

Tak sie składa że jestem obsługiwany przez agenta z Korporacji Agentów Zawodowych i az sie dziwie że nikt tutaj nie słyszał o firmie.Jestem bardzo zadowolony z tej obsługi.Okazało sie że na moim koncie w OFE były istotne braki składek.ZUS ma 14 dni by przelać składki na drugi filar do konkretnego wybranego wczesniej OFE i delikatnie mówiąc nie wywiązuje sie z tego w sposób prawidłowy.W moim przypadku kilka składek było przelane z opóźnieniem...5 lat!!!!Odsetki za ta zwłoke praktycznie zerowe(w zadnym przypadku nie przekroczyły 4 zł od składki 130-160 zł).Poza tym brakowało blisko 10 składek które w ogóle nie zostały przelane do OFE pomimo że cały czas pracowałem.Agent z Korporacji Agentów Zawodowych pomógł mi to wyliczyć,pomógł napisać reklamacje do ZUS i tylko dzięki niemu te składki pojawiły sie na moim koncie.Nie jestem zbyt bystry w sprawach ubezpieczeniowych dlatego taka pomoc i obsługa jest dla mnie bardzo cenna.Nie sądze by szukał"jelenia" jak ktoś wczesniej napisał bo w dalszym ciągu do mnie dzwoni,pyta czy wszystko jest OK,i teraz jestem naprawde zadowolony bo wiem ze ktos trzyma reke na pulsie.Wczesniej przez 7 lat nikt sie ze mna nie kontaktował i nie wiedziałem ze mam jakies braki na swoim koncie w OFE.Najwazniejsze przeciez jest by moje pieniadze zarabiały dla mnie a jeżeli te składki by nie trafiły do funduszu to byłaby to ewidentna strata w przyszłości.Pozdrawiam

:D Oczywiście cała obsługa za darmo?
Piotrze.m - my naprawdę nie jesteśmy naiwni i co nieco znamy się na takich "korporacjach agentów" :D

Zebrało się kilku agentów z różnych firm i wymieniają się informacjami o klientach. Szumnie brzmi .... KORPORACJA.

Poza tym ... nie jesteś obsługiwany, tylko naciągany :lol:
To, że nie pilnujesz swoich składek ZUS i OFE to już Twoja strata. I dodatkowa strata, jeżeli zlecasz napisanie pisma w takiej sprawie jakiemuś agentowi, zamiast wypełnić wniosek i wysłać go do ZUS.
Gościu miał wgląd do Twojego konta OFE (jeżeli nie on to jego kolega z korporacji) i znalazł pomysł na zarobienie kasy.
Może pismo do ZUS o uporządkowanie składek OFE napisał za darmo, ale za podpisanie nowej umowy zgarnął już prowizję.

Naiwnych nie sieją :D

Może i zgarnął ktoś prowizje,mnie to nie interesuje.Ważne że coś dla mnie zrobił i mi pomógł.Nie każdy jest alfą i omegą tak jak niektórzy na tym forum.Jezeli nie jestem bardzo wtajemniczony to chyba dobrze że ktoś mi pomaga.W końcu nic nie ma za darmo i wcale mi nie przeszkadza że on za to dostanie prowizje.Wgląd do moich składek oczywiście miał ale to za moja zgodą,w końcu jestem uczciwą osoba i nie mam nic do ukrycia.Przeciez ja tego gościa do niczego innego nie upoważniłem więc nie widze problemu bym mógł sie czegoś obawiać.Nie czuje sie tez oszukany ani nie czuje sie"jeleniem" jak ktoś sugeruje.Są osoby które sie na tym nie znaja,albo nie mają czasu biegać po urzędach,ZUS-ach itp. i to dla tych osób są takie korporacje.Jeżeli ktoś nie chce to nie musi korzystać ale nie rozumiem dlaczego od razu ich krytykujecie.W końcu robią dobra i pożyteczna rzecz,nikogo nie oszukują a to że maja za to kase za prowizje to mi w niczym nie przeszkadza.Wcześniej ktoś mnie zapisał do PZU,prowizje też za mnie wziął a nic dla mnie nie zrobił!!Nawet nie zadzwonił przez 7 lat!!!!Pozdrawiam

Jest Pan albo bardzo naiwny, albo pisze Pan na polecenie tej "korporacji". :wink:
Może niedługo będzie Pan szukał u nas bezpłatnej pomocy - odpowiemy wówczas Pana słowami: "W końcu nic nie ma za darmo ...".
Kto nie słuchał bezpłatnych rad, to teraz musi poszukać płatnej pomocy. :wink:

Dlaczego niby jestem taki naiwny Panie Januszu?Czy według Pana każdy kto sie nie zna na skomplikowanym prawie jest naiwny?Ta osoba której zleciłem pomoc posiadała licencje która mi pokazała.Na pewno jest duzo bardziej biegła niż ja wiec moze cos dla mnie zrobić.A czy gdybym poprosił Pana o taka pomoc,o napisanie wezwania do ZUS czy zrobiłby Pan to bezinteresownie i za free??Na pewno nie!!!A czego moge sie obawiac ze strony takich korporacji?Dlaczego pisze Pan ze niedługo bede szukał pomocy?W czym może mi to zaszkodzić?Może po prostu napisze Pan kilka słów wyjaśnienia prostym językiem bo zaglądaja na to forum tez zwykli ludzie,którym taka pomoc by sie przydała.Do tej pory tylko Pan krytykuje,nazywa wszystkich nieudacznikami i naiwniakami a tak swoja droga to żadnych konkretnych przykładów co do szkodliwości tego rodzaju korporacji Pan nie podał.Może to po prostu Panu zalezy aby oszkalować innych,moze ma Pan w tym swój własny interes,tak jak mi Pan sugeruje ze działam na zlecenie tej firmy.Szczerze mówiąc to mi to lata kto to za mnie zrobi i kto z tego bedzie miał kase.Liczy sie to zeby sie wszystko zgadzało na moim koncie w OFE.Pozdrawiam

[cytat="piotr.m"]Do tej pory tylko Pan krytykuje,nazywa wszystkich nieudacznikami i naiwniakami [/cytat]
Proszę nie kłamać.
[cytat="piotr.m"]Może to po prostu Panu zalezy aby oszkalować innych,moze ma Pan w tym swój własny interes[/cytat]
Brednia, zależy mi wyłącznie na tym aby nikt nie żerował na naiwności innych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót