Kosmiczna kwota od ubezpieczalni.

• Autor wątku Autor wątku KacperKacperKacper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KacperKacperKacper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Pol roku temu, wyjezdzajac z parkingu, dotknalem swoim samochodem inny ale tak delikatnie, ze nawet tego nie poczulem i zwyczajnie odjechalem. Uznane to zostalo oczywiscie jako ucieczka z miejsca zdarzenia. Po kilku dniach zadzwonil do mnie policjant abym zglosil sie na komisariat. Tak tez zrobilem i wtedy dowiedzialem sie o zaistnialej sytuacji oraz o wlasnie wczesniej wspomnianej ''ucieczce''. Zlozylem zeznania i przyznane mi zostalo 300zl grzywny. Wczoraj dostalem pismo od ubezpieczyciela z kwota wyliczona za naprawy w wysokosci ponad 4tys zl! Dodam, ze samochod, z ktorym sie zetknalem na Allegro mozna kupic nawet za mniejsza kwote niz wyliczyla ubezpieczalnia za naprawy. Czy to jest normalne dzialanie? Napisalem juz odwolanie, ale czy ubezpieczalnia zmniejszy kwote do prawidlowej? Mam tutaj na mysli taka, ktora nie przekracza wartosci wymiany zderzaka w starej Skodzie, co nie przeciez nie moze byc wydatkiem wyzszym niz 500zl! Co mam zrobic jezeli dostane odpowiedz, ze ucieklem z miejsca zdarzenia i kwota zostaje taka sama? Przeciez to jest conajmniej niedorzeczne by rysa na zderzaku starego samochodu kosztowala mnie 4tys zł. Pozdrawiam

Nowy zderzak, koszt wymiamy i wynajmu auta zastepczego na czas naprawy wyceniasz ma 500 zlotych?

Bo to jest tak, jak ubezpieczyciel płaci za remont sam to wtedy naprawa kosztuje max 1000 zł, ale jak w gre wchodzi późniejszy regres to godzi sie nawet na naprawę w ASO starego samochodu.

Nic z tym nie zarobisz, oni juz zapłacili, teraz będą żądali zwrotu od Ciebie.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

To jest stara skoda .Do takiego auta nie znajdziesz nowych czesci, to po pierwsze. Po drugie, koszty zdjecia i zalozenia zderzaka na bank nie przekraczaja 100zl. A jezeli bylo wynajmowane auto zastepcze to na to tez poprosze papierek ;)

W takich sytuacjach najlepiej się nie przyznawać i rżnąć głupa

dokladnie, nie znam sie nie orientuje się.......

Ostatnia edycja:
KacperKacperKacper napisał:
To jest stara skoda .Do takiego auta nie znajdziesz nowych czesci, to po pierwsze. Po drugie, koszty zdjecia i zalozenia zderzaka na bank nie przekraczaja 100zl. A jezeli bylo wynajmowane auto zastepcze to na to tez poprosze papierek ;)
Chciałbym zobaczyć warsztat, który zrobi to w takiej cenie.
No i wszyscy powyżej zapomnieli o kosztach lakierowania jeżeli zderzak jest w kolorze. I to nie samego zderzaka, ale też cieniowania elementów przylegających, żeby się nie odcinał.
Nowe części i do starych aut są. Do tego często tylko w aso, bo zamienników nie ma w sensownej jakości.

Coś mi się wydaje, że nie tak delikatnie dotknąłeś innego auta jak piszesz

Powrót