8
89psh
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
witam 3 miesiace temu otrzymałem mandat karny na wysokośc 250 zł, którego nie zapłaciłem. kilka dni temu otrzymałem pismo od komornika , że nalicza opłate egzekucyjną, 16,84 plus każdorazowo kwotę 2zł tytułem kosztów przelewów. Pojechałem do niego do biura i chciałem uregulować tą kwot prawie 270 zł na to on, że jestem mu winny 675zł , na co zrobiłem wielkie oczy i powiedziałęm, że to wyssane z palca i w życiu nie bede płacić tyle tym bardziej, że kwota mandatu jest dwukrotnie mniejsza niż kwota egzekucji i dostałem wypis w którym było zaznaczone 250 + 16,84 = 266,84 i dalej na dole 2zł plus 406zł oplata stosunkowa w tym 76,09 zł z VAT.
przecież to rozbój w biały dzień, jak mam sie do tego zabrać ? kiedys miałem mandat gdzie był rok czy półtora i dostałem 10zł kosztów egzekucyjnych a tutaj mandat 250 zł miał być , a wyszło, że jest 675zł po 3 miesiacach ?? co mogę zrobić w tym wypadku ?
przecież to rozbój w biały dzień, jak mam sie do tego zabrać ? kiedys miałem mandat gdzie był rok czy półtora i dostałem 10zł kosztów egzekucyjnych a tutaj mandat 250 zł miał być , a wyszło, że jest 675zł po 3 miesiacach ?? co mogę zrobić w tym wypadku ?