O
outmc
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 085
witam
mam pytanie odnośnie spłaty pożyczki zawartej w jednym z serwisów SL.
Oto część umowy:
Wyżej podałem część umowy, pozyczka dotyczy kwoty 100zł z data spłaty na 28.11.2011.
Windykacja przez pocztę email podała mi że mam do spłaty ok 170zł.
Jak to wygląda w świetle prawa, muszę zapłacić koszty 70zł ?
A jesli nie to jak mam z nimi rozmawiać, są jakieś przepisy prawne na które moge się powołać ?
mam pytanie odnośnie spłaty pożyczki zawartej w jednym z serwisów SL.
Oto część umowy:
Umowa pożyczki (pomiędzy osobami fizycznymi)
W dniu 30 października 2011 w serwis.pl pomiędzy XX a ZZ
Pożyczkodawca udziela Pożyczkobiorcy pożyczki w wysokości 100 PLN (słownie sto złotych 00/100) na okres od 30 października 2011 do 28 listopada 2011.
Pożyczkobiorca zapłaci odsetki od zaciągniętej pożyczki w wysokości 14% w stosunku rocznym, co stanowi łącznie 1,15 PLN (słownie jeden złotych 15/100).
Pożyczkobiorca wyżej wymienioną pożyczkę przyjmuje i potwierdza odbiór całej kwoty w gotówce.
§3
Pożyczkobiorca oświadcza, iż zwróci ww. kwotę wraz z odsetkami w następnym dniu po upływie terminu określonego w §1.
§4
Pożyczkobiorca ponosi wszelkie koszty zawarcia niniejszej umowy.
§5
Strony oświadczają, iż termin spłaty pożyczki może zostać przedłużony za pisemną zgodą obydwu Stron.
§6
Podatek od czynności cywilno - prawnych opłaci Pożyczkobiorca.
§7
W sprawach nie uregulowanych niniejszą umową stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego.
Wyżej podałem część umowy, pozyczka dotyczy kwoty 100zł z data spłaty na 28.11.2011.
Windykacja przez pocztę email podała mi że mam do spłaty ok 170zł.
Jak to wygląda w świetle prawa, muszę zapłacić koszty 70zł ?
A jesli nie to jak mam z nimi rozmawiać, są jakieś przepisy prawne na które moge się powołać ?