kradnę, jestem kleptomanem

• Autor wątku Autor wątku shiplifter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

shiplifter

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
I proszę się nie wyśmiewać, bo zgłoszę post do moderacji. Biorę leki, na pewne choroby, które w działaniu ubocznym wzmagają lub powodują kleptomanię.
Nie żyj się z tym łatwo, szczególnie na wyspach. Raz miałem ostrzeżenie od policji, potem kolejna wpadka i prace społeczne. Potem jakimś trafem sprawa się wykasowała, o czym nawet nie wiedziałem, znów wpadłem, znów ostrzeżenie, a potem znów złapanie w sklepie, ale tym razem bez aresztowania, tylko mam zakaz wstępu do tego sklepu.
Dla mnie osobiście to dobre wyjście, bo nie będzie mnie kusić.
Ale ja nie wiem, co mam dalej zrobić ze swoim życiem. Laki jakie biorę, brać muszę, a co z kradzieżami? Boję się, że za jakiś czas znów coś zmaluję......

Zgłosić się do psychiatry?
Też się boję, czy mnie wtedy nie cofną z Anglii.
A leki, jakie biorę mają 100% działanie pro kradzieżowe, ale nigdy nie poruszałem tego tematu w sądzie ani na policji, bo adwokat radził szybko kończyć sprawę i nie wyciągać takich rzeczy.Ja jemu się nie dziwię, jemu płacą chyba raz za stawienie się to udziela porad takich żeby klient się do wszystkiego przyznał i obyło się bez nadmiernego rozdmuchiwania sprawy.

Są tu osoby mające kleptomanię? Jak się leczycie? Jak sobie radzicie?

Najlepiej zgłosić się do psychiatry.

No dobrze, ale w takim razie mam pytanie:

-znasz się na tut zwyczajach? psychiatra rozpowie innym organizacjom, lekarzom o mojej kleptomanii? powiadomi policję np?

Jak wygląda leczenie kleptomana? Boję się, jak wspomniałem, że odstawi mi leki, jakie biorę, zamieni na coś innego, mniej skutecznego i będę wył z bólu. jak szczegóły, to na pw chętnie.

zacznij od gp, oni cie skieruja gdzie trzeba. Psychiatra to lekarz - obowiazuje go tajemnica lekarska. jesli chodzi o leczenie to sa na to terapie. aaa .. i nikt cie z wb nie wywiezie z powodu twojej choroby.

P.S. jaki to lek?

Napisałem Ci na pw, nie chcę pisać na ogóle o szczegółach.

mam pytanie, bo jakiś czas temu, złapali mnie w Anglii na kradzieży, wzięli na komisariat i wypuścili, czy to będzie widniało w CRB? czy to sie liczy jako przestępstwo?
Czy to się jakoś przedawnia i po upływie jakiegoś czasu tego nie będzie?

nanancy napisał:
mam pytanie, bo jakiś czas temu, złapali mnie w Anglii na kradzieży, wzięli na komisariat i wypuścili, czy to będzie widniało w CRB? czy to sie liczy jako przestępstwo?
Czy to się jakoś przedawnia i po upływie jakiegoś czasu tego nie będzie?

Zależy co było ukradzione i czy sprzedawca wnosi skargi jakieś. Ale skoro wypuścili to pewnie nie.

Powrót