D
d0min
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Witam, kilka miesięcy temu miało właśnie miejsce to zdarzenie, czyli 279 1kk. Podpisałem dobrowolne poddanie się karze. Po tym dostałem wezwanie, w którym dostałem propozycję od prokuratora, tj. 2/5 w zawieszeniu, dozór kuratora na czas trwania + wszystkie koszta. Jednak jakiś czas temu przyszło do mnie zawiadomienie z Prokuratury o przesłaniu aktu oskarżenia - wniosku do Sądu - Wydziału Grodzkiego, w którym widnieję jako podejrzany. Teraz otrzymałem pismo z Sądu z tego też Wydziału Grodzkiego z Sekcji Karnej o tym, że odbędzie się rozprawa, w której obowiązkowi są Oskarżeni, świadkowie no i wszystkie dokumenty, oraz dowody rzeczowe. Dodam jeszcze, że strata była na prawdę mała - ok. 150zł. Jestem osobą nigdy wcześniej nie karaną, oraz uczącą się. I moje pytanie jest takie, co mogło spowodować, że rozprawa jednak odbędzie się normalnie i najważniejsze, co może mi za to grozić, bo ogólnie wiem, że taki też czyn jest karany od 1 do 10 lat. Proszę o poważne i jak najbardziej wyczerpujące odpowiedzi i z góry dziękuję.