N
nowicjuszka63
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, dziś znalazłam w skrzynce pocztowej pismo od KREDYT INKASO zatytułowane ,, POZBĄDŹ SIĘ DŁUGU W 2016 ROKU". Zaskoczona takim pismem zadzwoniłam i zapytałam o powód takiej korespondencji. Usłyszałam ,że mam zaległość w TP.SA za telefon z 1999 roku. w 2000 roku rozwiodłam się i wyprowadziłam do innego miasta. Mój mąż chcąc utrzymać dzieci przy sobie zafundował im komputer z dostępem do internetu na numer telefonu ( kiedyś była taka opcja). po czterech latach dowiedziałam się ,że mam dług w TP.SA za internet. Po wizycie u prawnika dowiedziałam się, że ponieważ istnieje prawdopodobieństwo przedawnienia, muszę napisać pismo do TP.SA z wyjaśnieniem, co uczyniłam. dziś otrzymałam w/w pismo, że na moim koncie istnieje dług w kwocie 8299,17 zł wraz z odsetkami. w trakcie rozmowy z konsultantem KREDYT INKASO dowiedziałam się,że w 2001 roku zostało wysłane jakieś powiadomienie na adres poprzedni oraz aktualny, tylko,że ja żadnego pisma nie otrzymałam. Proszę o pomoc czy od 2001 roku nie jest już sprawa przedawniona? Co powinnam teraz zrobić? :-o
Ostatnia edycja: