Kredyt Inkaso

• Autor wątku Autor wątku exalibur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

exalibur

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam wszystkich;)

Jakiś czas temu przyszło do mnie pismo ,ze na mocy cesji moje zadłużenie wobec banku zostało kupione przez Kredyt Inkaso.

Trochę się ociągałem,ale w końcu skontaktowałem się z w/w firmą.

Negocjacje trwały długo,co do sposobu rozłożenia długu na raty.
(straciłem pracę,więc i budżet domowy mamy skromny),ale doszliśmy do porozumienia, i została zawarta ugoda bezodsetkowa na okres 6 miesięcy.

Dodam,ze w między czasie Kredyt Inkaso złożył e-sądu pozew o nadanie nakazu zapłaty.

Raty spłacałem zgodnie ustaleniami,wiec otrzymałem kolejną ugodę , - i tu moje zdziwienie ,dług wzrósł o kwotę kapitału,według mojej wiedzy nie powinien:(

Przez telefon choć obiecywano nie wyjaśniono mi ,wiec napisałem dwa pisma.

Do dziś nie dostałem precyzyjnej odpowiedzi,dlaczego wzrósł kapitał,tylko odpowiedz typu:
-że ,moje wpłaty zostały zaliczone na odsetki+koszty.

Drugiej ugody nie podpisałem, a mimo to dostałem wezwanie do zapłaty

tak jakbym ją podpisał.

A w tym tygodniu dostałem pismo od komornika o wszczęciu egzekucji.

Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam.

exalibur napisał:
ale doszliśmy do porozumienia, i została zawarta ugoda bezodsetkowa na okres 6 miesięcy.

Dodam,ze w między czasie Kredyt Inkaso złożył e-sądu pozew o nadanie nakazu zapłaty.

Raty spłacałem zgodnie ustaleniami,wiec otrzymałem kolejną ugodę , - i tu moje zdziwienie ,dług wzrósł o kwotę kapitału,według mojej wiedzy nie powinien:(

Przez telefon choć obiecywano nie wyjaśniono mi ,wiec napisałem dwa pisma.

.
Cóż, przed wojną tacy "dotrzymywacze słowa" to strzelali sobie w łeb pod presją ostracyzmu
exalibur napisał:
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Jaką pomoc? Może byś tak sprecyzował bo nie wiem czy jakieś pytania masz, czy po prostu numeru konta zapomniałeś podać

Chciałem się dowiedzieć, czy kwota kapitału może być wyższa w kolejnej ugodzie niż w tej sprzed pół roku, ponieważ moim zdaniem tak być nie powinno. Wszystko spłacałem tak jak powinienem, bez dnia zwłoki.

Pytam, bo kolokwialnie ujmując "coś mi tu śmierdzi".

Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.

Policz ile spłacałeś, uwzględnij odsetki 13% (ew. 16%) w skali roku, porównaj z liczbami - i będziesz wiedział czy chcą cię orżnąć

Dziękuje za podpowiedz;)

Dzisiaj usiadłem, policzyłem, i stwierdzam,ze Kredyt Inkaso chce mnie orżnąć:(

Czy coś mogę z tym "fantem" zrobić?

Jest jakaś instytucja ,gdzie można złożyć na nich skargę?

Wniosłeś sprzeciw od nakazu zapłaty?

To cię orżną. Pozwoliłeś sobie na to.

Hmm, nakaz zapłaty otrzymałem w ubiegłym roku.
Mnie niepokoi aneks do ugody z przed 2 miesięcy gdzie kwota kapitalu jest wyższa od tej co byla na nakazie do zapłaty,a raty spłacalem terminowo....

Zapłacić masz to, co jest na nakazie zapłaty plus odsetki od daty wniesienia pozwu minus wpłaty po dacie wniesienia pozwu.
Ugodami cię tym bardziej rżną.

To co teraz z tym zrobić? Aneksu nie podpisałem .

Na pisma nie odpowiadają.

może ktoś ma jakiś pomysł.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

Jak co zrobić, obliczyć ile jest do zapłaty na podstawie tego co napisalem w poprzednim poście. Nastepnie idź do komornika, pokaż dowody wpłat po wydaniu nakazu i zobaczysz co wyliczy komornik. Wtedy będziesz się zastanawiał co dalej.

oki dzięki za radę:)

Znajomy powiedział,żebym także zapoznał się u Komornika z aktami sprawy.

Ostatnia edycja:
exalibur napisał:
Znajomy powiedział,żebym także zapoznał się u Komornika z aktami sprawy.
Dokładnie o tym mówię - to co na nakazie minus to co wpłaciłeś po dacie nakazu.

Powrót