E
exalibur
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam wszystkich
Jakiś czas temu przyszło do mnie pismo ,ze na mocy cesji moje zadłużenie wobec banku zostało kupione przez Kredyt Inkaso.
Trochę się ociągałem,ale w końcu skontaktowałem się z w/w firmą.
Negocjacje trwały długo,co do sposobu rozłożenia długu na raty.
(straciłem pracę,więc i budżet domowy mamy skromny),ale doszliśmy do porozumienia, i została zawarta ugoda bezodsetkowa na okres 6 miesięcy.
Dodam,ze w między czasie Kredyt Inkaso złożył e-sądu pozew o nadanie nakazu zapłaty.
Raty spłacałem zgodnie ustaleniami,wiec otrzymałem kolejną ugodę , - i tu moje zdziwienie ,dług wzrósł o kwotę kapitału,według mojej wiedzy nie powinien
Przez telefon choć obiecywano nie wyjaśniono mi ,wiec napisałem dwa pisma.
Do dziś nie dostałem precyzyjnej odpowiedzi,dlaczego wzrósł kapitał,tylko odpowiedz typu:
-że ,moje wpłaty zostały zaliczone na odsetki+koszty.
Drugiej ugody nie podpisałem, a mimo to dostałem wezwanie do zapłaty
tak jakbym ją podpisał.
A w tym tygodniu dostałem pismo od komornika o wszczęciu egzekucji.
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam.
Jakiś czas temu przyszło do mnie pismo ,ze na mocy cesji moje zadłużenie wobec banku zostało kupione przez Kredyt Inkaso.
Trochę się ociągałem,ale w końcu skontaktowałem się z w/w firmą.
Negocjacje trwały długo,co do sposobu rozłożenia długu na raty.
(straciłem pracę,więc i budżet domowy mamy skromny),ale doszliśmy do porozumienia, i została zawarta ugoda bezodsetkowa na okres 6 miesięcy.
Dodam,ze w między czasie Kredyt Inkaso złożył e-sądu pozew o nadanie nakazu zapłaty.
Raty spłacałem zgodnie ustaleniami,wiec otrzymałem kolejną ugodę , - i tu moje zdziwienie ,dług wzrósł o kwotę kapitału,według mojej wiedzy nie powinien
Przez telefon choć obiecywano nie wyjaśniono mi ,wiec napisałem dwa pisma.
Do dziś nie dostałem precyzyjnej odpowiedzi,dlaczego wzrósł kapitał,tylko odpowiedz typu:
-że ,moje wpłaty zostały zaliczone na odsetki+koszty.
Drugiej ugody nie podpisałem, a mimo to dostałem wezwanie do zapłaty
tak jakbym ją podpisał.
A w tym tygodniu dostałem pismo od komornika o wszczęciu egzekucji.
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam.