kredyt na samochod a bankructwo

• Autor wątku Autor wątku dorcikuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorcikuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Wzielam dwuletni samochod w kredycie na umowe hire-purchase o wartosci z kosztem kredytu 26 tys funtow. Wzielam to dla mojego chlopaka ktory mial spalcac samochod i uzywac go jako taxi.W chwili podpisywania papierow kredytowych samochod zapisano na mojego chlopaka ( dowod rejestracyjny) Fakt jest taki ze samochod uzywal przez rok i raty nie byly placone w terminie a ostanie dwie nie zaplacone wcale i przyjechalo Audi i zabralo samochod. Nie bylo tlumaczenia ze sa klopoty i bedzie to uregulowane nikt nie sluchal i nikogo to nie obchodzilo.
Po rozmowach z finance powiedziano ze samochod idzie na licytacje i odejma koszty uzyskane ze sprzedazy i reszte trzeba zaplacic.
Jestem zalamana poniewaz nie jest fizyczna moja mozliwoscia spalty tego kredytu bez samochodu on stracil prace i mozliwosc zarobkow a ja ....
brak mi slow na moja glupote.
Pytanie jest do Was co moge z tym zrobic jak wybronic sie od tego bo samochod sprzedadza za grosze i zostanie pewnie do splaty jakies 20 tys ja pracuje ale zarabiam malo i dostaje benefity i mam dziecko. W zasadzie nie mam nic mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu. Czy moge oglosic bankructwo?? czy moze jakos przekierowac to na mojego chlopaka bo to w zasadzie on nie splacal?? No faktem jest to ze ja pospisalam umowe kredytowa??? Czy moge wyjsc z tego z twarza? Prosze pomyslcie

no jaj jestem w takiej samej sytuacji tyle ze moze mniejsze kwoty,wiem ze bankructwo to w uk raczej po 5latach ale moze ktos nam udzieli innej informacji

to ja mam podobnie jak kolezanka. wzielam auto za 11tys na kredyt a moj chlopak wpisany jako wlasciciel pojazdu. tylko na szczescie placimy te raty razem. mamy wspolne konto. jeszcze nam 2.5r zostalo. tak se mysle to my baby glupie jestesmy. bo jakby cos poszlo nie tak my zostajemy z problemem. czego sie nie robi z milosci...

Ellis prosze pomoz :-)
Co ja moge zrobic. Samochodu nie mozna odzyskac. Rozmawialam o tym z delerem. Czekam teraz na list ile bedzie do zaplaty. Jak sie z nimi ugadac ??? ja nie jestem w stanie splacic tego a moj facet jest frywolny i kredyt nie na niego wiec coz wszystko ja musze zalatwic. Czy mozna to jakos przekierowac na niego ???

Nie mozesz zmienic kredytu na chlopaka :) bankructwo to ostatecznosc ( i tak zabraliby ten samochod ) jedyne wyjscie dogadac sie z wierzycielem na nowe raty tak abys mogla je splacac.

no mi dzis tez mieli zabrac ale samochod nieodpalil i jeszcze niema przegladu wiec pewnie niezle koszty beda,az mi slabo ale gorsze jest i tak to ze chlopaka mi deportowali do pl wiec....

Powrót