P
przemkosi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
- Autor Autor
lokata napisał:A na jakąś "super-świetną" ofertę zdalnej pracy też Pan nigdy się nie skusił? Np. miał Pan zarobić grube tysiące za jakąś miłą chałturkę, tylko trzeba było podać swoje dane do umowy oraz przelać grosik na wskazane konto, celem potwierdzenia Pana rachunku do wypłaty przyszłego wynagrodzenia?
Oczywiście nie
lokata napisał:A do kogo dłużnik i wierzyciel mają, na starcie, pretensje? Do komornika.
Proszę się nie dziwić zwykłemu obywatelowi, który nie zna się na prawie, jest oszukany, niewinny i został pozbawiony jakiś pieniędzy. Dodatkowo w mojej sytuacji mamy do czynienia z arogancją i brakiem zrozumienia ze strony komornika. Gdybym kiedykolwiek komornik przyjął ze zrozumieniem ode mnie że padłem ofiarą oszustwa i wyjaśnił mi jak mam postąpić w celu odzyskania pieniędzy to mógłbym go wspominać pozytywnie. Wystarczyłoby trochę empatii i poświęcenia mi 5 minut aby pomóc komuś, kto został poszkodowany. Rozumie że komornik nie wydał wyroku, ale to kancelaria tytułowana jego nazwiskiem została wykorzystana w oszustwie.
Proszę mi uwierzyć że naprawdę gdybym od początku usłyszał od kancelarii komorniczej "przykro nam, proszę zrobić tak i tak" nie miałbym pretensji. Jednak takie zachowanie komornika pozostanie mi w pamięci i o takim także ja będę opowiadał znajomym. Zawsze w każdym biznesie zło jednego jest przypisywanym wszystkim pozostałym, tak jak i w moim biznesie.
Dziękuję tutaj wszystkim za poświęcony mi czas w wyjaśnieniu mi sprawy.
Dodatkowo proszę sobie wpisać w google hasło "dokument kolekcjonerski". Że na to nasze państwo pozwala!!!