L
lala1987
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Dzień dobry. W 2012 dostałem wyrok w zawieszeniu + naprawienie szkody na rzecz pokrzywdzonych (zapłata konkretnej kwoty). W zeszłym miesiącu wystąpiłem do KRK o wydanie zaświadczenia o niekaralności. W dokumencie widnieje nadal ten wpis. Złożyłem reklamacje oraz odpowiednie zapytanie do sądu. Po kilku telefonach do sądu dowiedziałem się, że Pani sędzia wysłała zapytania do pokrzywdzonych o potwierdzenie czy faktycznie jest uregulowane. Obaj odebrali korespondencję z sądu. Moje pytanie jest następujące. Czy mają określony termin na odpowiedź i czy w ogóle mają obowiązek odpowiedzi na takie pismo?
Nadmienię, że do tej sprawy mam odpis wyroku, KP za uregulowane koszty sądowe, KW za zwrot poręczenia majątkowego, ale nie dysponuję KP, że zapłaciłem pokrzywdzonym. Dodam, że później była jeszcze sprawa cywilna i tam też dopłaciłem parę złotych (tutaj mam potwierdzenia), ale spłaciłem to wszystko lata temu.
Nadmienię, że do tej sprawy mam odpis wyroku, KP za uregulowane koszty sądowe, KW za zwrot poręczenia majątkowego, ale nie dysponuję KP, że zapłaciłem pokrzywdzonym. Dodam, że później była jeszcze sprawa cywilna i tam też dopłaciłem parę złotych (tutaj mam potwierdzenia), ale spłaciłem to wszystko lata temu.