S
Samir85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam, od 3 lat mieszkam za granicą. W roku 2008 jako student założona została karta debetowa, taka szybka pożyczka dla studenta. Przez cały czas korzystałem z tej karty i regularnie była ona uregulowana. Przez pewien okres zapomniałem totalnie o ostatnich wpłatach i wypłatach były to nie duże pieniądze 300-400 zł do uregulowania. Teraz po tych 3 latach gdy wracam do PL na urlop za każdym razem w skrzynce mam pismo z KRUK, PROKURA, RAVEN. Wszystkie pisma przychodzą na 2 adresy jeden adres to miejsce, gdzie już jestem wymeldowany, a drugi to nowy meldunek i inne miasto jak widać bardzo szybko sobie poradzili w ustaleniu adresu. Na żadne pismo nie było z mojej strony odpowiedzi, a też żadne pismo nie było wysłane listem poleconym do rąk własnych. Ostatnie pismo jakie otrzymałem jest to pismo od Kancelaria Prawna Raven, że w dniu 14.03.2017 został złożony pozew do sądu o zapłatę kwoty w imieniu mocodawcy PROKURA. W piśmie też pisze, że strona może zostać obciążona kosztami sądowymi i proszą by zwrócić uwagę na to. W piśmie tym jest również napisane, żę kancelaria ta chce jak najszybciej uzyskać tytuł wykonawczy, jeśli go otrzyma Wierzyciel będzie mógł skierować sprawę do postępowania egzekucyjnego (komorniczego). Sądem właściwym do rozpatrzenia sprawy to sąd rejonowy. Z dopiskiem, że na dzień dzisiejszy kwota jest taka i taka, że może ulec zmianie, bo mogą dojść koszty postępowania. Na sam koniec wszelkie wpłaty dokonujemy na nr konta i dołączony jest wypełniony druczek na pocztę/bank? CO ROBIĆ? Jaka jest pewność że po zapłaceniu nie dostanę kolejnego pisma, jaka jest pewność że jak zapłacę sprawa się zakończy POMOCY?!