Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dla wszystkich poszukujących namiarów na skrypty warszawskie
wskazuję, że na gumtree wystawiono aktualne. Aa je zamówiłam,
a koleżanka zgłosiła się do kogoś też przez gumtree kto okazyjnie je proponował po niższej cenie i dostała wersję z ubiegłego roku czyli z nieaktualnym np. kpc.

Mam namiary na tego nieuczciwego sprzedawcę
który oszukał moją koleżankę. Podaję część danych
na który dokonała wpłaty dla tego łobuza

SE** P.H.U. S****** B***
ul. N************** Lublin
konto Millenium Bank **************** 7058

Hej.

A jaki podręcznik polecacie do nauki Prawa karnego skarbowego?

Teraz ten "uczciwy sprzedawca" chyba wskazuje, że pochodzi z Litwy bo takie ogłoszenie jest na gumtree i wysyła tylko za pobraniem. Prawo Agaty mamy tutaj:lol:

nie wydaje mi się ze to ten sam "uczciwy sprzedawca"
teraz na gumtree jest oświadczenie że nie mają praw autorskich do skryptów.piszą, że nie można ich mieć na egzaminie:o kurcze czy to znaczy, że nie potrzebnie wydałam pieniądze:x napiszcie czy to prawda:-(

Chętnie kupię warszawskie zbiory orzecznictwa.Proszę o PW.

Nerwowa nie denerwuj się, bo nie ma potrzeby możliwość zabrania orzecznictwa wynika przecież wprost z ustawy. Możesz zadzwonić też do ORA, we Wrocławiu z pewnością można mieć własne wydruki, jednak trzeba się liczyć, że będą przeglądane pod kątem braku w nich treści zakazanych np. wzorów apelacji.

Paulina posłałam wiadomość na PW.

Też widziałam to ogłoszenie o promocyjnej sprzedaży, jak to grupa aplikantów kupiła ksero z myślą o egzaminie i teraz z dobroci serca sprzedaje aplikantom z innych izb po promocyjnej cenie kserokopie. Daj spokój ... Ja zdecydowałam się na zakup od osoby, do której maila znalazłam na forum. Wszystko bez problemu, a ilość tez imponująca, stan prawny na dzień egzaminu.

Ostatnia edycja:
Mam do sprzedania komplet publikacji "Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach"(3 tomy), ostatnie wydanie 6. Cena 180zł za komplet. Książki nowe, wraz z kuponami umożliwiającymi dostęp do serwisu Testy-prawnicze.pl

kupię komentarz do kodeksu karnego pod redakcją Filara - PILNIE!;)

a masz lepszą cenę niż 140zł? bo czaję się do kupna takowej na "alledrogo" właśnie za 140zł

ok, już doczytałem - ty o kozie ja o wozie (czyli ty o adwokackiej a ja o radcowskiej :-))

Kupię używane skrypty warszawskie z tegorocznego egzaminu (sierpień 2012)
Interesuje mnie cały zestaw oraz przystępna cena:D:D

sprzedam:
1) Egzaminy prawnicze MS, wyd. 2, 2012 T 1-4 (komplet)
2) Skrypty Warszawskie a.d. 2012 - komplet (kpk,kk,kc,kpc,kpa,ksh);
3) Aplikacje Prawnicze Egzamin Wstępny i Końcowy - Testy (2012) komplet Tomy 1-3;
4) Aplikacja Adwokacka Pytania, odpowiedzi, tabele - wyd. 4, 2012 M.Stepaniuk
5) Proces Karny - Kazusy i Ćwiczenia pod red. P. Hofmańskiego i K. Zgryzka Warszawa 2010;
6) Prawo Karne Procesowe - Kazusy pod red. T.Grzegorczyka, wyd. 2 (nowe w folii)
7) Prawo Handlowe - Kazusy, pod red. J. Ciszewskiego i Joanny Kruczalak Jankowskiej, wyd. 2 nowe w folii
8) Prawo pracy. Kazusy i ćwiczenia pod red. M. Gersdorf, wyd. 2
9) Postępowanie cywilne. Kazusy, Testy, Wzory; J.Bodio, T.Demandecki (nowe w folii);
10) Postępowanie Cywilne. Kazusy/orzecznictwo/literatura pod red. Karola Weitza, wyd. 2;
11) Prawo Karne (materialne, procesowe) i inne. Testy, pytania odpowiedzi. 2 wydanie, CH Beck 2010; M. Stepaniuk;
12) Prawo administracyjne ustrojowe. Testy, pytania, odpowiedzi 2 wydanie, CH Beck 2010; M. Stepaniuk;
13) Prawo rodzinne i rzeczowe. Testy, pytania i odpowiedzi, 2 wydanie, CH Beck, 2010; M. Stepaniuk;
14) Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 1-3; K.Czajkowska-Matosiuk. 2 wydanie, Warszawa 2008 r.

Książki są albo nowe albo w stanie bdb, Stepaniuk 2012 jest w stanie db+ - ma zagięty grzbiet i trochę schodzi folia ale to chyba standard dla stepaniuka bo takiej cegły nie sposób otworzyć i nie złamać :) w środku kilka odpowiedzi jest poprawionych (skreślone długopisem błędne odpowiedzi)

Zainteresowanych zapraszam na priv :)

Co polecilibyście do karnego? Mam już Gardockiego i Marka. Z cywilnego posiadam Radwańskiego(ogólne) i Stefaniuka(rzeczowe), czym to uzupełnić ?

najlepiej to co polecają na twojej uczelni . Gardocki jest tylko i wyłącznie do 1 czytania,za mało informacji,pobieżnie i strasznie się ogranicza . marek - miałem go w ręce, strasznie dużo poświęca tematyce kar, jakimś pierdółkom historycznym i tego typu podobnym sprawom a istotniejszym kwestiom w moim odczuciu za mało. Mi się bardzo dobrze czytało podręcznik krakowski - zoll i wróbel , tylko to już jest kwestia tego,czy czytając go nie przesiąkniesz doktryną krakowską i np. zrazisz do siebie tym egzaminatora :) mimo wszystko momentami warto sięgnąć.

stefaniuk jest ok, do tego kodeks. na pewno lepszy niż rzeczowe gniewka z wyd. beck.

edit:

SPRZEDAM
komentarz do kk pod redakcją bojarskiego, wyd. lexis nexis, 2009
komentarz do kodeksu wykroczeń pod redakcją pojarskiego, 2009
prawo karne cz. ogólna wróbez zoll, wyd. znak , 2010

Ostatnia edycja:
Capricorn: to zależy gdzie studiujesz. Wszystkie książki są dobre, tylko profesor czasem ma inne zdanie.

No właśnie w związku z tym, że Gardocki to broszurka mam zamiar do października na pamięć włożyć część ogólną z niego :)

Gardocki jest o tyle dobry, że ma wiele przykładów, tzn. praktycznie każda instytucja prawa karnego jest opisywana jakimś prostym, może nie do końca zawsze życiowym, ale oddającym sytuację kazusikiem. Marek z kolei bardziej zagłębia się w meandry prawa karnego, pokazuje ewolucję konkretnych instytucji i bardzo dużo uwagi poświęca temu co najtrudniejsze w praktyce - karom, wymiarowi kary, środkom karnym itd. Niestety z nowymi wydaniami prof. Marka będzie problem, bo mu się niestety zmarło było, ale i tak podręcznik akademicki jest naprawdę dobry. U mnie na ćwiczeniach korzystało się też z Mozgawy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót