Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dlatego rozglądam się za czymś,co by mi pomogło usystematyzować wiedzę , żeby było aktualne. samo rycie kodeksu nie sprawia mi frajdy, jak poczytam o czymś,to później dużo łatwiej przyswajam,to co jest w kodeksie.

Aplikacja adwokacka, radcowska, notarialna

Egzaminy wstępne.

Testy ministerialne z lat 2008-2011 ze stanem prawnym na rok 2012
stan nowa
wydawnictwo: Od.Nowa

stron 656

cena 45zl z wysylka, paczke wysylam priorytetem
kontakt pw

Zdawałam w sierpniu egzamin radcowski, mam do sprzedaży komentarze po okazyjnej cenie (plus koszty przesyłki). Stan prawie idealny, w nielicznych są jedynie bardzo nieliczne podkreślenia najważniejszych fragmentów (bardzo przydatne na egzaminie), powszechnie dopuszczone na egzaminie (pismo OIRP Warszawa i komunikaty podczas egzaminu):
Są to komentarze
I. do Kodeksu postępowania karnego:
1) pod red. prof. P. Hofmańskiego (Duże Komentarze Becka):
- tom I, 2011 r. - sprzedam za 110 zł,
- tom II, 2011 r. cena 229 zł – sprzedam za 130 zł,

2) W. Grzeszczak, 2011 r., (LexisNexis) – sprzedam za 140 zł,

3) K. Boratyński, A. Górski, A. Sakowicz, A. Ważny, 2012 r. (Duże Komentarze Becka) – sprzedam za 160 zł,

II. do Kodeksu karnego:
1) pod red. M. Filara, 2010 r., (LexisNexis) - sprzedam za 220 zł,

2) pod red. M. Królikowskiego, Zawłockiego (Duże Komentarze Becka):
- tom I, 2011 r. - sprzedam za 130 zł,
- tom II, 2011 r. - sprzedam za 130 zł,

2) A. Grześkowiak, A. Wiak, 2012 r., (Duże Komentarze Becka) – sprzedam za 200 zł,

III. Kodeks pracy A. M. Świątkowski, (Wydawnictwo C. H. BECK), 2010 r. - sprzedam za 150 zł.

IV. do Kodeksu postępowania karnego:
1) pod red. prof. P. Hofmańskiego (Duże Komentarze Becka):
- tom II, 2007 r. sprzedam za 50 zł,

V. do Kodeksu wykroczeń - M. Bojarski, W. Radecki, 2011 r., (Wydawnictwo C. H. BECK) – sprzedam za 100 zł,

VI. do Kodeksu postępowania administracyjnego:
1) B. Adamiak/J. Borkowski, (Wydawnictwo C. H. BECK) - nietknięty, 2012 r. - sprzedam za 220 zł,

2) P. Przybysz (Wydawnictwo LexisNexis), 2010 r. - sprzedam za 90 zł

VII. do Prawa o postępowaniu przed sądami administracyjnymi pod. red. T. Woś (Wydawnictwo LexisNexis), 2009 r. - sprzedam za 130 zł,

VIII. Wzory pism i orzeczeń w postępowaniu przed sądami administracyjnymi, B. Dauter, J. Drachal, (Wydawnictwo LexisNexis), 2009 r. - sprzedam po 80 zł

Mój mail: renatabodnar5@wp.pl

Ostatnia edycja:
Witam, czy opłaca się kupować komentarz do karnego Filara z 2008roku ??? Ktoś się orientuje czy w dużej mierze różni się on od tego z 2012 ? Różnica w cenie to ok 150 zł.

Ostatnia edycja:
Jeśli potrzebujesz komentarz do art 1-31 to jest ok, ale reszta w dużym stopniu jest nie aktualna.

Witam a jak sprawa ma się z podręcznikami? Jeśli mam np. prawo karne Marka z 2009 to czy koniecznie muszę je zmieniać na wydanie z 2012 ??

nie musisz. jak będą jakieś zmiany to tylko kosmetyczne. poza tym raczej nie będzie wznowień podręcznika ,bo prof. kilka miesięcy temu zmarł.

A jeszcze jak widzicie podręcznik woltera stefaniuka ignatowicza do cywila zarys części ogólnej z 1998 r?? Czy było dużo zmian?? W ogóle gdzie to można sprawdzić???

jak już coś to 2001, to jest ostatnie wydanie tego podręcznika. u mnie był wymagany,bo jego poglądy uznaje katedra,ale nie polecam,bo jest w większości nieaktualny(z racji zmian wprowadzonych od 2001r.),poza tym częste odwołania do licznych pozakodeksowych uregulowań. nie lubię. jedyne co ma fajne,to czcionkę :P

Karne:
gardocki-prawo karne
marek-prawo karne
melezini-prawo karne w diagramach
Filipkowski-przewodnik po prawie karnym pytania tablice kazusy

Cywil:
radwański-prawo cywilne część ogólna
bieranowski-prawo cywilne zarys wykładu
grzesik-prawo cywilne tablice kazusy
wolter-prawo cywilne część ogólna zarys wykładu

Admin:
Suwaj-prawo administracyjne ćwiczenia

Doktryny:
Olszewski-historia doktryn politycznych i prawnych

Finanse:
kosikowski-finanse publiczne i prawo finansowe

Konstytut:
Grzybowski-prawo konstytucyjne

I teraz moje pytanie do was(jako zaprawionych w bojach akademickich) czym to uzupełnić aby uzyskać niebotyczną średnią na II roku ??? :) Mam świadomość, że prym ma wieść to czego wymagają na uczelni, ale może jeszcze są jakieś pozycje pomagające w usystematyzowaniu wiedzy czy lepszym przyswajaniu etc. Chodzi mi też o pozycje brakujące dotyczące rzeczy, rodziny, spadków.

Ostatnia edycja:
nauką,myśleniem i systematycznością.
a średnia niekoniecznie idzie w parze z ilością podręczników. czasem wystarczy jeden a dobry, odnoszę wrażenie,że z cywilem przeginasz. wystarczyłby radwański, kodeks i ew. jeden a dobry komentarz(zawiera różne poglądy doktryny i linię orzeczniczą, usystematyzowane to wszystko jest)

SPRZEDAM KOMENTARZ DO KK pod redakcją Bojarskiego
KOMENTARZ DO KODEKSU WYKROCZEŃ pod redakcją Bojarskiego - w komplecie sprzadam za mniej niż pół ceny!!!!

+ podręcznik do cz. ogólnej karnego - zoll, wróbel , 2010 , twarda oprawa, stan idealny. 35zł

1333167.jpeg

Sprzedam nowe Aplikacje Prawnicze 2012 LexisNexis Tom 1 i 2.

TOM 1 ZAWIERA:
• przepisy Kodeksu karnego,
• przepisy Kodeksu postępowania karnego,
• zaznaczone najważniejsze zagadnienia z tych ustaw,
• statystyki pytań ministerialnych z k.k. i k.p.k. za lata 2009–2011,
• treść pytań z k.k. i k.p.k., które pojawiły się na egzaminach wstępnych i końcowych w latach 2009–2011,
• odpowiedzi wraz z podstawami prawnymi.

TOM 2 ZAWIERA:
• przepisy Kodeksu cywilnego,
• przepisy Kodeksu postępowania cywilnego,
• zaznaczone najważniejsze zagadnienia z tych ustaw,
• statystyki pytań ministerialnych z k.c. i k.p.c. za lata 2009–2011,
• treść pytań z k.c. i k.p.c., które pojawiły się na egzaminach wstępnych i końcowych w latach 2009–2011,
• odpowiedzi wraz z podstawami prawnymi.

Książki nie są mi potrzebne z racji, iż nie studiuję prawa. Cena... powiedzmy 80zł + koszty wysyłki z możliwością negocjacji, na allegro chodzą drożej. Na życzenie mogę wystawić książki na allegro.
Istnieje możliwość sprzedaży jednego tomu.

Ostatnia edycja:
podręcznik do cz. ogólnej karnego- nieaktualne.
nadal mam do sprzedania komentarz do KK pod redakcją Bojarskiego
komentarz do KWpod redakcją bojarskiego

Chętnie zakupię Skrypty Warszawskie (edycja 2012). Proszę o kontakt na priv. :D

Zakupię:
Postępowanie cywilne. Kazusy- Weitz, wydanie 2, rok 2012
Postępowanie cywilne. Kazusy- Radkiewicz, Skibiński, data wydania 24.09.2012
Postępowanie cywilne Kazusy- Manowksa- 2012
Postępowanie cywilne Kazusy- Bodio- 2012

Proszę o kontakt na pw

Czy "Wstęp do prawoznawstwa" Winczorka trzeba kupić najnowszy czy można się zadowolić starszym wydaniem (2003) ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót