Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czy ma ktoś do sprzedania opracowania kazusów na egzamin na doradcę podatkowego?

Witam,

mam do sprzedania publikacje pomocne przy nauce na aplikacje:

1) Aplikacja sądowo - prokuratorska. Pytania i odpowiedzi. Adam Malinowski. Cena: 45 zł

2) Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 1. K. Czajkowska - Matosiuk. Cena: 25 zł

3) Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 2. K. Czajkowska - Matosiuk. Cena: 25 zł

Każda książka z 2008 r., w stanie bardzo dobrym, bardzo nieliczne notatki i podkreślenia ołówkiem.

A ja mam pytanie- znacie jakąś dobrą książkę, która może pomóc w przygotowaniu do aplikacji radcowskiej/adwokackiej z zakresu prawa cywilnego?

studentka-prawa napisał:
A ja mam pytanie- znacie jakąś dobrą książkę, która może pomóc w przygotowaniu do aplikacji radcowskiej/adwokackiej z zakresu prawa cywilnego?

Zdecydowanie wystarczy kodeks cywilny :)

Pilnie potrzebuję skryptu/notatek z wykładów/notatek z ćwiczeń z zakresu prawa zamówień publicznych. Będę wdzięczny za każdą pomoc Dziękuję.

poszukuję

Poszukuję "Metodyki pracy sedziego w sprawach cywilnych". Ma ktoś na zbyciu?

niech mi ktoś powie,czy pozycje takie jak :prawo cywilne cz. ogólna Adam Doliwa,seria akademia prawa becka czy prawo cywilne cz. ogólna kawałko witczak z serii skrypty becka wniosą coś sensownego do stanu mojej wiedzy prócz tego,co wyniosę ze studiowania wiedzy z podręcznika radwańskiego i kodeksu? bo nie wiem,czy kupować,czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto.

A czy zna ktoś jakąś książkę dotyczącą kwestii dopuszczalności dowodów w procesie karnym?

Potrzebuję dobrej książki z prawa medycznego, możecie coś polecić?

Poszukuje pozycji z zakresu informatyzacji wymiaru sprawiedliwości, niezbędnych do ułożenia stosownej bibliografii.

Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :)

"Internet w instytucjach publicznych", M. Butkiewicz, jest tam również rozdział o informatyzacji sądownictwa.

A czy możecie polecić jakąś dobrą książkę z kazusami z różnych dziedzin prawa? (karne, karne procesowe, cywilne, cywilne procesowe)

który komentarz do kk jest zarówno przystępniejszy jak i pod względem zawartości meryt. bogatszy? Filara czy Marka?

aaa i to są komentarze tylko do ogólnej,czy cały kk?

jak ktoś chce,to sprzedam okazyjnie komentarz do KW pod redakcją Bojarskiego, lexis nexis 2009.

A znacie jakąś dobrą książkę z wzorami pism procesowych z pc?

Z czego najlepiej przygotować się na aplikacje ogólną? Jakie książki, szczególnie te do kazusów byście zaproponowali. Dzięki

Pytanko praktyczne.

Sensowne opracowanie odnośnie praw autorskich - nie streszczenie czy omówienie wg systematyki ustawowej, ale z praktycznymi problemami, życiowymi :)

Zna ktoś?

A jeśli chodzi o jakąś książkę, gdzie będą kazusy z różnych dziedzin prawa, zna ktoś? Czy trzeba kupować osobno poszcególne książki z kazusami?

Widzę, ze tutaj same pytania, a zero odpowiedzi :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót