Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Na ogolna nie ma zadnych testow.Raz wyszly testy na ogolna w wyd wolters kluwer w 2009 roku i poza tym sa tylko testy na korporacyjne. ja uwazam ze testy na adwokacka sa dosc dobre choc zbyt szerokie. A ceny gdzie kupic, szukac w necie. Stepaniuk jest wyd beck:)

Czy ktoś może mi polecić komentarz do kodeksu cywilnego. Zastanawiam się nad Pietrzykowskim (2 tomy) albo jednotomowym pod red. Ciszewskiego. Pozdr

Pietrzykowski spokojnie ci wystarczy, natomiast ciszewski jest bardziej podręcznikiem niż komentarzem (tzn. bardzo okrojony) już lepiej kupić Gniewka (mimo ich dziwnych teorii) niż Ciszewskiego.

Pietrzykowski. Wiele wydań, uznanie wśród praktyków, autorzy to tuzy polskiej cywilistyki, a pod względem edytorsko-estetycznym Duże Komentarze Becka nie mają sobie równych. Komentarza Ciszewskiego nie miałem w ręku, ale wygląda na przedsięwzięcie, w którym autorów wybierano pod kątem tego, z jakiej sa uczelni (UG). Jak widzę wśród autorów tego komentarza są nawet aplikanci... Sama zdecyduj, czy chcesz na półce komentarz Pazdana, Brzozowskiego, Safjana i Skowrońskej-Bocian, czy Jakuba Knabe i Kamila Jędreja :)

Jedyna wadą komentarza Pietrzykowskiego jest powierzenie spadków Pazdanowi :)

Wierzę na słowo (do spadków akurat zaglądam najrzadziej).
To pewnie dlatego, że Skowrońska-Bocian "zrobiła" już spadkowe w innym komentarzu ;)

Czy ma ktoś może do sprzedania komentarz do kc Pietrzykowskiego (dwa tomy).
Informacje proszę ma meila ania3008@vp.pl

Mam do sprzedania:
I. Komentarz do Kpa P. Przybysz (Wydawnictwo LexisNexis), 2010 r. - kupiłam za 149 zł, sprzedam za 50 zł. Prawie nie było zmian.

II.Pisma procesowe w sprawach karnych, LexisNexis, 2010 r., była cena 149, sprzedam za 50 zł,

III. Apelacja w postępowaniu cywilnym, T. Ereciński, LexisNexis, 2009 r., była cena 89 zł, sprzedam za 39 zł,

IV. Komentarz do kpk pod red. Hofmańskiego, Tom II (art. 297-467), 2007 r. - cena 60 zł.

Mój mail: renatabodnar5@wp.pl

Mam do sprzedania skrypty warszawskie przygotowane na egzamin sierpień 2012 - komplet kc, kpc, kk i kpk, kpa i ksh cena 500 zł.
Polecam bo zbiór orzeczeń jest bardzo obszerny i przydatny zarówno w nauce jak i egzaminie. Proszę kontaktować się na priv.

Witam,

Jestem zainteresowana odkupieniem komentarzy, dotyczy wydanych w 2012:

1) Kodeks cywilny- Gniewek,
2) Kodeks postępowania cywilnego - Zieliński albo Jakubecki,
3) Kodeks Karny- Grześkowiak,
4) Kodeks postępowania karnego - Boratyńska albo Hofmański (ten 2011, gdyż chyba nie ma z 2012).

Proszę o przesyłanie ofert wraz z podaną ceną na adres email: mlukanowska@wp.pl
Pozdrawiam

Witam,

mam do sprzedania:

1) komentarz do KSH (autor: Rodzynkiewicz, Wydawnictwo Lexis Nexis, wydanie 4 z 2012 r. ); cena: 180 zł
2) komentarz do KPA (autorzy: Wierzbowski, Wiktorowska, Wydawnictwo Beck, wydanie z 2011 r.); cena: 150 zł
3) skrypty warszawskie z prawa cywilnego (zbór orzecznictwa do każdego artykułu z kc, zbindowane w kilku tomach, do zabrania na egzamin, nie mają widocznych śladów używania); cena za całość w cenie ksero, tj. 120 zł
4) Czynności zawodowego pełnomocnika w sprawach administracyjnych i sądowoadministracyjnych (autor: H. Knysiak - Molczyk; Wydawnictwo Lexis Nexis, wydanie z 2011 r.); cena: 80 zł
5) Czynności procesowe obrońcy i pełnomocnika w sprawach karnych (autor: Świecki Dariusz; Wydawnictwo Lexis Nexis, wydanie z 2011 r.); cena: 80 zł
5) Egzamin prawniczy-akta, kazusy, opinie oraz Egzamin prawniczy-wzory pism z 2011 r.; cena za całość: 80 zł

Książki są bez widocznych śladów użytkowania. Możliwość osobistego odbioru w Gdańsku.

kontakt: mariposa1984@gazeta.pl

sprzedam skrypty warszawskie
zbindowany komplet - cena konkurencyjna
brak śladów użycia (zamazań, podkreśleń)
kontakt na priv
Pozdrawiam

Sprzedam nową , zalakowaną książkę pt. czynności procesowe obrońcy i pełnomocnika ws. karnych Świecki. O oferty z ceną proszę na PW.

Witam ;)
Mam do sprzedania następujące pozycje:

1. Prawo cywilne, orzecznictwo, Tom I, wprowadzenie prof. Krzysztof Pietrzykowski, 2 wydanie, Zbiory Orzecznictwa Becka, Warszawa 2011

2. Prawo cywilne, orzecznictwo, Tom II, wprowadzenie prof. Krzysztof Pietrzykowski, 2 wydanie, Zbiory Orzecznictwa Becka

3. Kodeks postepowania cywilnego. Komentarz tom I i II, Komentarze LexisNexis, pod redakcją Małgorzaty Manowskiej, stan prawny na 23 października 2011 r, uwzględnia zmiany wchodzące w życie 16 listopada 2011 r. i 1 oraz 6 stycznia 2012 r.

4. Prawo nieuchomościami, Zbiór aktów prawnych, edycja sądowa, 6 Wydanie, C.H. Beck, stan prawny grudzień 2011

5. Konstytucja ze schematami, LExisNexis

6. Prawo Uni Europejskiej z wprowadzeniem, 17 wydanie, C.H. Beck, styczeń 2012 (zawiera Traktat o UE, Traktat o funkcjonowaniu UE, Protokoły, Załączniki, Deklaracje, Tabele ekwiwalencyjne)

7. Ustawa Prawo zamówień publicznych, C.H. Beck, 15 wydanie, styczeń 2012

8. Prawo karne w pytaniach i odpowiedziach, Andrzej Marek, Wydanie VIII, Toruń 2007.

9. Kazusy z prawa karnego materialnego z rozwiązaniami, Skrypty Becka, Marek Enerlich, Izabela Nowicka, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa 1997

Mam do odsprzedania nie noszące śladów używania "skrypty warszawskie".
Wersja - lato 2012.
Wszystkie dziesięć tomów lub do wyboru na sztuki.
Możliwy odbiór osobisty we Wrocławiu.

Kontakt - prywatna wiadomość lub sms 664166503.

Hej Jestem tutaj nowa i nie wiem czy dobrze umieszczam wątek. Możecie polecić mi jakieś książki, artykuły,opinie odnośnie Ratownictwa medycznego w aspekcie prawnym. Mam do napisania referat na ten temat.Z góry dzięki.

sprzedam skrypty warszawskie, kontakt na priv.

czy ktoś ma skrypt dla aplikantów radcowskich z odpowiedziami na pytania do egzaminu ustnego - prawo pracy i ubezpieczeń społecznych?

Mam do sprzedania:
- Komentarz do KRiO H. Ciepła (wyd. 5)
- Komentarz Zielińskiego do kpc (wyd. 4)
- Czynności pełnomocnika w sprawach adm i sądowoadm.
Zapraszam :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót