Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sprzedam
1)testy Stepaniuka Aplikacja Adwokacka 2012r.
oraz
2) Egzaminy Aplikacje, radcowska i adwokacka, teksty ustaw, 6 wyd. C.H.Beck

Książki szczęśliwe:)

cena do uzgodnienia
695-727-075

pierwsza pozycja dobra do egzaminu końcowego ale nie tylko, przystępna, dla mnie najlepsza, druga bardziej "podręcznikowa", polecam M. Manowską

Sprzedam Prawo cywilne orzecznictwo Becka, tomy I-III, wydanie 2, za 120 zł.

Sprzedam skrypty warszawskie, komplet, tanio

Witam. Sprzedam następujące pozycje:

1. K.Boratyńska, A.Górski, A.Sakowicz, A.Ważny, Kodeks postępowania karnego. Komentarz, 4 wydanie, Duże komentarze Becka, Warszawa 2012, cena: 150 zł
2. J.Bojarski, M.Filar (red), Kodeks Karny. Komentarz. Wielkie komentarze Lexis Nexis, 3 wydanie, 2012, cena: 180 zł
3. P.Przybysz, Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz, 9 wydanie, Warszawa 2012, cena: 100 zł
4. E.Gniewek, P.Machnikowski, Kodeks cywilny.Komentarz, Warszawa 2013, cena: 220 zł
5. A.Zieliński, Kodeks postępowania cywilnego. Komentarz. Warszawa 2012, cena: 200 zł
6. A. Zoll (red), Kodeks karny.Część ogólna. Komentarz, 2004, cena: 40 zł
7. K.Pietrzykowski (red), Kodeks cywilny.Tom I, 5 wydanie, Warszawa 2008, cena: 60 zł
8. H.Pietrzkowski. Czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych, wydanie 2,Warszawa 2011, cena: 50 zł
9. H.Knysiak-Molczyk. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz,orzecznictwo. Wydanie 1, Warszawa 2013, cena: 40zł
Przy kupnie 3 pozycji skrypty warszawskie gratis.

Na terenie Warszawy, mozliwość wysyłki, kontakt:506488597

Witam.
Mam do sprzedania :
1. Z serii komentarze kodeksowe Becka- Kodeks Spółek Handlowych, Komentarz- Strzępka- 5 wydanie 2013 r. - nowy w folii
2. Z serii komentarze kodeksowe Becka- Kodeks Cywilny, Komentarz pod redakcją Gniewka- 5 wydanie 2013 r.
3. Z serii komentarze kodeksowe Becka- Kodeks postępowania administracyjnego, Komentarz- Adamiak/Borkowski- 12 wydanie, 2012 r.
4. Z serii duże komentarze Becka- Kodeks postępowania administracyjnego, Komentarz pod redakcją Wierzbowskiego, 2 wydanie, 2013 r.
5. Z serii duże komentarze Becka- Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi, Komentarz pod redakcją Wierzbowskiego, 2 wydanie, 2013 r.
6. Z serii duże komentarze Becka- Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy, Komentarz pod redakcją Pietrzykowskiego, 3 wydanie, 2013 r. - nowy w folii
7. Z serii duże komentarze Becka- Kodeks postępowania karnego, Komentarz Boratyńska, Górski, Sakowicz, Ważny, 4 wydanie, 2012 r.
8. Wielkie Komentarze Lexis Nexis - Kodeks Karny, Komentarz pod redakcją Filara, 3 wydanie, 2012 r.
9. Wzory umów i pism w działalności gospodarczej, Waldemar Podel, wydawnictwo Difin, 5 wydanie, 2011 r
10. Komentarze praktyczne Lexis Nexis- Kodeks karny skarbowy, Komentarz, Wielgolewska, Piaseczny, wydanie 1, nowa w folii
11. Zbiory orzecznictwa Becka- Prawo cywilne, orzecznictwo, tom I i II, Pietrzykowski, 2 wydanie, 2011 r.
12. Apelacja w postępowaniu cywilnym- Ereciński, wydanie 3 , Lexis Nexis, 2012 r.
13. Czynności zawodowe pełnomocnika w sprawach administracyjnych i sądowoadministracyjnych, Knysiak- Molczyk, wydanie 1, Lexis Nexis 2011 r.
14. Skrypty warszawskie

Wszystkie pozycje w idealnym stanie (niektóre wykorzystane raz, niektóre wcale). Zainteresowanych proszę o kontakt kkubitek@wp.pl, ceny do uzgodnienia. Przy większym zakupie dołożę jakąś książkę gratis. Odbiór osobisty możliwy w Warszawie.

Sprzedam skrypty warszawskie,(zbiory orzecznictwa), cena 250 zł, stan prawny sierpień 2012 r.
kpc tom 1 i 2
kc
kk

Skrypty nowe, nieużywane, kupione na potrzeby egzaminu adwokackiego.
kontakt: kasia-lakomiec@wp.pl

Sprzedam książki:
1. Aplikacja od ogółu do szczegółu. Aneta Heliosz, wydanie 2013- cena 60 zł (nowa, brakuje jednej strony, parę podkreśleń.
2. Aplikacje prawnicze 2012.Kodeksy aplikanta.Kodeks cywilny.Kodeks postępowania cywilnego. Przemysław Rawa Klocek, 2012- cena 50 zł, książka nowa.
3. Egzaminy prawnicze. Ministerstwa Sprawiedliwości. Tom 2,akta cywilne i karne, wydanie 2012( książka jak nowa, ma lekko zagięte rogi, - cena 130 zł)
4.Metodyka pracy sędziego w sprawach cywilnych. H. Pietrzykowski.wydanie 5, 2011 rok, nowa- cena 140 zł
5. Prawo Spółek Handlowych. Seria Plansze Becka. Tomasz Sadurski, Warszawa 2012- 40 zł (książka nowa, jedynie posiada parę podkreśleń)
6.Egzaminy Aplikacje 2013- Teksty Ustaw, radcowska i adwokacka,(pomarańczowa okładka) 7 wydanie- 3 tomy- cena za komplet-200 zł (książki nowe, parę podkreśleń)
7. Kodeks postępowania administracyjnego. Orzecznictwo (Zbiory Orzecznictwa Becka), wydanie 2011, książka nowa-70 zł
8. Komentarz o KC, Dmowski, Rudnicki, wydanie 6, rok 2004- cena 40 zł, książka nieużywana
9.Komentarz. Kodeks postępowania administracyjnego. Piotr Przybysz. Wydanie 4. Warszawa 2007, książka jak nowa- 60 zł

kontakt: kasia-lakomiec@wp.pl
W Krakowie mogę zawieść na miejsce.

witam,

jeśli ktoś jest zainteresowany testami Stepaniuka wyd. 2013, wersja ADWOKACKA ( korzystałam w trakcie przygotowań do egzaminu adwokackiego - bardzo przydatne, egzamin zdany ;), ale zgodnie z przeznaczeniem, przydają się również osobom przygotowującym się do egzaminu wstępnego na aplikację ), chętnie sprzedam. stan b. dobry, nieliczne zakreślenia odpowiedzi wykonane ołówkiem.

chętnie sprzedam również tom 4. tzw. egzaminów prawniczych MS - czarna publikacja BECK'a, wyd. 2013, po poprawkach! stan b.dobry, właściwie nie zdążyłam z nich skorzystać

ceny do uzgodnienia

w Łodzi możliwy odbiór osobisty

kontakt: pw lub mail: samantak@o2.pl

pozdrawiam

Sprzedam komplet skryptów warszawskich. Kontakt na prv :)

Witam,

Mam do sprzedania nowe, nieużywane:
- orzecznictwo becka pełen komplet - Kk,kpk, kc,kpc, kpa, gospodarcze, (książka)- komplet 1.000 zł., cena do negocjacji
- stepaniuka adwokacka 2012, (książka) – 100zł
- aplikacje od ogółu do szczegółu 2013, (książka)- 70zł.
- skryptów do prawa karnego ze szkoły prawa procesowego Agaty rewerskiej, (książka)- 40zł.
- skrypty warszawskie do cywila (ksero)-100 zł.

Używane:
- skrypt prawo spółek handlowych sadurski (ksero)- 10zł
- ksero pisma spółek handlowych Pabis od strony 147 umowy spółek- 30zł.
- książka apelacja karna + suplement Świeckiego- 70zł.
- książka skarga do wsa + suplement Knysiak- Molczuk- 70zł.
- książka apelacja cywilna + suplement Manowska- 70 zł.
- Stepaniuk adwokacka 2010 książka – 50 zł.

CENY DO NEGOCJACJI

Mam do sprzedania pełen pakiet, z którego uczyłam się do egzaminu adwokackiego. Wszystkie pozycje sa w wersji wydrukowanej i z nich z sukcesem korzystałam na egzaminie. Polecam zakup całych pakietów, a na terenie Gdańska odbiór osobisty. Do każdego pakietu w formie elektronicznej dostęp do pakietu specjalnego, obejmującego notatki z wykładów,fotokopie kazusów, zadania z lat ubiegłych, orzecznictwo, wzory i wiele innych atrakcji, bardzo przydatnych do egzaminu. Kontakt i pytania zapraszam na priv.

Pakiet karny (800 złotych - cena do negocjacji):
- Komentarz do Kodeksu Karnego - Wiak, Grześkowiak (wyd. Beck), wydanie 2012
- Zbiór orzecznictwa do Kodeksu Karnego, Częśc Ogólna. pod redakcją M. Królikowskiego 2011. Zbiory Orzecznictwa Becka.
- Zbiór orzecznictwa do Kodeksu Karnego, Częśc Szczególna. pod redakcją M. Królikowskiego 2011. Zbiory Orzecznictwa Becka.
- Komentarz do Kodeksu Postępowania Karnego - Boratyńska, Sakowicz, Górski, Ważny (wyd. Beck), wydanie 2012
- Zbiór orzecznictwa do Kodeksu Postępowania Karnego t.I, pod redakcją J. Brylak 2012. Zbiory Orzecznictwa Becka.
- Zbiór orzecznictwa do Kodeksu Postępowania Karnego t.II, pod redakcją J. Brylak 2012. Zbiory Orzecznictwa Becka.

Pakiet cywilny (1200 złotych - cena do negocjacji):
- Komentarz do Kodeksu postępowania cywilnego - T. Ereciński tom 1,2,3 (do nieprocesu włącznie) - rok 2010, wyd. LexisNexis
- Komentarz do Kodeksu postępowania cywilnego - Zieliński - od postępowania egzekucyjnego do końca. rok 2012, wyd. Beck
- Orzecznictwo SN w zakresie postępowania cywilnego – okiem praktyków pod redakcją: Andrzeja Tomaszek, Olgi Sztejnert-Roszak rok 2011, wyd. Beck
- Komentarz do Kodeksu Cywilnego - pod red. Krzysztofa Pietrzykowskiego tom I i II - rok. 2011, wyd. Beck
- Orzecznictwo do Kodeksu Cywilnego - Tom I, II, III z wprowadzeniem Krzysztofa Pietzykowskiego, rok 2011, wyd. Beck, Zbiory Orzecznictwa Becka

Pakiet administracyjny (500 złotych - cena do negocjacji):
- Komentarz do Kodeksu Postępowania Administracyjnego - Adamiak, Borkowski - wyd. Beck, rok 2012
- Orzecznictwo do Kodeksu Postępowania Administracyjengo - Rojewski - wyd. Beck, rok 2011, Zbiory Orzecznictwa Becka
- Komentarz do Prawa o postępowaniu przed sądami administracyjnymi - Woś, Knysiak-Molczyk, rok 2012, LexisNexis

Sprzedam książki do nauki na
EGZAMIN WSTĘPNY NA APLIKACJĘ

1. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach, Katarzyna Czajkowska-Matosiuk, TOM 1, TOM 2, TOM 3, Wydanie 5, Warszawa 2011, każda książka ma ok. 1000 stron, cena za komplet 80 zł (komplet nowych kosztuje 267 zł)

Jeżeli coś zmieniło się w ciągu roku akademickiego umieszczałam o tym adnotację w książkach (egzamin zdawałam w 2012 r.).

Sprzedam Sprzedam: Prawo zobowiązań – część szczegółowa. System Prawa Prywatnego. Tom

Jak w temacie, sprzedam: Prawo zobowiązań – część szczegółowa. System Prawa Prywatnego. Tom 7
Wydanie: 3

Kontakt Filip0909@gmail.com

Witam,
mam do sprzedania książki:
Aplikacje Prawnicze z Becka- Kazusy pr. handlowe 2010r. - 30 zł;
Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości Tom1 testy Ch. Beck - 2013r. - 90 zł;
Prawniczy Egzamin Końcowy Testy pr. konstytucyjne i pr. i procedura karna 2013r. Ch. Beck - 60 zł;
Prawniczy Egzamin Końcowy Testy z pr i procedura cywilna 2013r. Ch. Beck - 60 zł
Książki są praktycznie nowe. Przecenione ponad połowę. Przygotowywałam się z nich do tegorocznego egzaminu, który zdałam.
Polecam

Literatura dotycząca metod wykładni prawa.

Cześć.

Piszę do Was, ponieważ potrzebuję dobrego i szczegółowego opracowania dotyczącego wykładni norm.

Szczególnie interesują mnie autorzy, którzy poddają w wątpliwość skuteczność wykładni językowej i opisują inne metody wykładni, jak celowościowa, historyczna, systemowa.

Będę wdzięczny za każdą popdowiedź. Pozdrawiam!

Witam!

Sprzedam:

- "Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tabele" czyli testy autorstwa Stepaniuka wyd. 2013, stan bardzo dobry, mało używane, idealne do przygotowania do egzaminu wstępnego na aplikację, w trakcie aplikacji ale również do przygotowania sie do egzaminu radcowskiego (w moim przypadku super się sprawdzały, to już kolejna zakupiona przeze mnie edycja)

- tzw. skrypty warszawskie - edycja 2013 - najlepiej komplet tj. kc, kk, kpk, k.p.c., k.p.a.

Ceny do uzgodnienia.

Kontakt na PW lub na maila: prawomen@gmail.com

Mam do sprzedania poniższe ksiązki (w niektórych pozaznaczane fragmenty lub odpowiedzi):
1. „Przewodnik do cwiczen z logiki dla prawnikow”, A.Malinowski, M. Perelka, R. Brzeski; Lexis Nexis, Warszawa 2010 - 18zł
2. „Podstawy j. łacinskiego dla studentów prawa”, J. Rominkiewicz, I. Żeber; Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2010 – 10zł+gratis „Tabela Łacina bez trudu” K. Kreyser, Wiedza Powszechna; Warszawa 2009
3. „Prawo w diagramach. Prawo konstytucyjne”, A. Deryng; Park Prawo, Warszawa Bielsko- Biała 2010 - 18zł
4. „Testy dla studentów. Wstęp do prawoznawstwa”, P. Byrczek, M. Pilch; Wolters Kluwer, wydanie 2009 - 15zł
5. „Wstęp do prawoznawstwa. Testy egzaminacyjne”, A. Bator, A. Kozak, Lexis nexis, Warszawa 2010 – 15zł
6. „ Testy dla studentów. Prawo konstytucyjne”, P. Byrczek, Wolters Kluwer, wydanie 2010 - 18zł
7. „Testy. Historia doktryn politycznych i prawnych”, J. Kostrubiec, G. Ławnikowicz, L. Dubel, Lexis Nexis, Warszawa 2010 – 15zł
8. „Testy dla studentów. Prawo UE”, M. Westfal, Wolters Kluwer, wydanie 2010 – 18zł
9. „Prawo międzynarodowe publiczne. Testy”, T. Kamiński, Lexis Nexis, Warszawa 2010 – 15zł
10. „Repetytorium CH Beck. Prawo rzymskie. Pytania, kazusy, tablice”, A. Kacprzak, J. Krzyówek, Warszawa 2008 – 20zł
11. „Repetytorium CH Beck. Prawo międzynarodowe publiczne. Testy, kazusy, tablice, słownik”, P. Filipek, B. Kuźniak, Warszawa 2010 – 25zł
12. „Ćwiczenia Becka. Historia państwa i prawa Polski. Testy, tablice.” - R. Golat, Warszawa 2007 – 15zł
13. „Historia ustroju i prawa polskiego. Testy i kazusy.”, A. Rosner, Lexis Nexis, Warszawa 2010 – 15zł
14. „Testy dla studentów. Powszechna historia państwa i prawa.”, M. Stus, Wolters Kluwer, 2009 – 15zł
15. „ Testy dla studentów.Prawo rzymskie.”, D. Mróz, Wolters Kluwer, 2009 – 15zł

poszukuję ksiązek\testów\opracowań\wykładów generalnie wszystkiego co pomoże mi zdac egzaminy z postępowania karnego, finansowego i administracyjnego. Kontakt na priv.

RE: Egzamin radcowski 2013 - część IV

mam do sprzedania komplet czarnych książek Beck'a które mogą Wam się przydać przygotowując się do egzaminu radcowskiego 2014.
W razie zainteresowania proszę o kontakt PW.

:cool::cool:
:cool:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót