żona-skazanego napisał:
Dajcie się kobiecie uczyć - musi utrzymać dziecko a mąż w ZK - gdzie pewnie jeszcze nie ma możliwości zarobku...
chcięli byście umieścić ich w kamieniołomach (Morena tak napisała na 1 str)- co za wulgarnośc... może obozy koncentracyjne ci się marzą, co?
Ja też jestem za tym,żeby skazani pracowali więzieniach ale zdaje się,że w IIIRP jeszcze wiele lat upłynie nim cośkolwiek nabierze logiki...
Bo który z tych mądrali blokuje możliwość podjęcia pracy dla osadzonych w ZK????
kto jest odpowiedzialny,za to,że rzadko który Zakład tę możliwość stwarza?
Z całą pewnością NIE SKAZANI!
więc dajcie się dziewczynie wykształcić,żeby mogła w miarę solidnie zarabiać po szkole... i utrzymać dziecko zanim jego ojciec wróci i też zacznie zarabiać...
tak na chłopski rozum....jeśli się dziewczyna nie wykształci i pójdzie do pracy za 600 zł m-cznie - to jakie ona warunki stworzy temu dziecku?????? Ma tworzyć kolejną patologię ?????
[xxxxxxxxx - Moderacja!]
Ktoś tu czegoś nie rozumie.
Kobieta która pozostaje sama z dzieckiem bez względu na to kim jest jej mąż jest obywatelką RP i chroni ją konstytucja RP tak samo jak każdego z nas.
Po to powstały takie instytucje jak MOPS by takim ludziom pomóc. Zwróćcie uwagę na proste wyliczenie.
Można odmówić kobiecie pomocy z MOPS ( ta pomoc to kwota od 50 do 400 złotych miesięcznie) wtedy dziecko państwo umieszcza w domu dziecka i łoży na nie kwotę około 2000 złoty, a dziecko staje się sierotą, potem takiemu dziecku państwo zgodnie z ustawą zabezpiecza mieszkanie i daje kwotę na zagospodarowanie. To wszystko z naszych podatków.
1. Co wychodzi taniej dla podatników?
2. Jaki pożytek w państwie z osób nie wykształconych?
3. Może wasz tok myślenia sprowadza się do tego by taka osoba zwróciła się z prośbą do innego państwa, otrzyma godziwe warunki życia, mieszkanie i do czasu aż dziecko nie stanie się samodzielne otrzyma znaczną pomoc, która to pozwoli jej i dziecku na godne życie.
4. Może komuś nerwy puściły, ale nie był to powód aby osobę która wyraża poglądy inne niż te które podobają się moderatorowi banować.
5. Moderator i kilka użytkowników poprzez nagonkę sprowadza to forum do żenującego poziomu - to moja opinia i nie będę się dalej w tym temacie rozpisywać. Mnie też można zbanować, wcale nie będę rozpaczał z tego powodu. Jako ojciec samotnie wychowujący dwójkę naprawdę małych dzieci, mam co robić z czasem, mam też powód do tego by stawać w obronie małych dzieci. Takie będzie Państwo jakie jego dzieci wychowanie.