kto będzie utrzymywał rodzinę skazanego?

• Autor wątku Autor wątku megapage
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Janusz M. napisał:
Radzę niektórym przestrzegać tego punktu regulaminu.
Co do dobrego wychowania, to "żona skazanego" nie ma z nim nic wspólnego.

Ja nie podawałem mojej opinii na temat innych osób, nie mam na to czasu, jeśli tutaj jestem to tylko dlatego by pomóc forumowiczom w tematach które są mi dobrze znane. Oczywiście mam mieszane uczucia jeśli chodzi o więcej osób, ale nie miejsce i pora na tego typu debaty. Zakończmy ten temat a skupmy się na głównym celu jaki nam przyświeca. Było minęło. Myślę że to sensowne rozwiązanie zaistniałej sytuacji. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych komentarzy.

otóż to moderatorze przez małe "m"
sugerując tej kobiecie,że jest mnie ważna niż chorzy na raka złamałeś kilka punktów tego REGULAMINU, którym tutaj tak niemądrze szastasz:
- obraziłeś ją
- napędziłeś nienawistny lincz
- zachowałeś się nieetycznie (podwójnie, bo masz pełnić rolę bezstronnego ale sprawiedliwego moderatora)
-obraziłeś jej uczucia (nie jest mniej ważna od chorych na raka)

I jak się z tym czujesz?
[xxxxxxxxx - Moderacja!]

Poczytaj raz jeszcze Grzegorza97. Nie tylko ja uznałam,że stworzyłeś nagonkę na tę kobietę a ślepy tłum równie bezmyślnych jak ty pociągnął ten chory lincz na tę kobietę.

A co do Ciebie Morena - jeśli masz mieszkanie...jeśli jest twoje... to zlituj sie kiedyś nad jakąś parką, daj im przezimować pod swoim dachem - a gdy okaże się,że będą mięli dziecko - wynieś się z własnego mieszkania i oddaj im swoje - dlatego,że ciężarnej wyrzucać nie wolno a Twoje oznacza PUBLICZNE. Jeśli Twoim zdaniem....pomagając komuś z dobroci serca w efekcie końcowym stajesz się ofiarą wyłudzenia lokalu przez kogoś, kto ciążą to wymusza - jeśli Twoim zdaniem nie jest to pasożytnictwo.....to żal mi Ciebie...

ja wiem jak perfidni potraFIĄ być ludzie - mam własne lokal, które wynajmuję Ludziom - znając tę pasożytniczą mentalność NIGDY NIE WYNAJMUJĘ LOKALI PAROM ANI OSOBOM Z DZIEĆMI...
Takie pasożyty jak tamta kobieta, która ciążą chce wymusić lokal zastępczy od kogoś, kto dał jej TYMCZASOWO dach nad głowę są winne temu,że potem WŁAŚCICIELE lokali odmawiają uczciwym ludziom wynajmu już na sam dźwięk słów: JESTEŚMY PARĄ...
I tak naprawdę - to komu jest przez to gorzej? Mnie - NIE! Tylko uczciwym Parom, które chciały by się gdzieś podziać ale nie chcą pasożytniczyć... Bo ja to wynajmę lokal studentom i samotnym osobom, lub Starszym. Z hukiem niestety muszę wykreślać te szanse dla Par - pytam raz jeszcze? Kto jest temu winien? Czemu WŁAŚCICIELE wzdrygają się na myśl o wynajęciu lokalu Parom? Przez takie pasożyty jak ta ciężarna z postu, do którego link podajesz Morena...
Wyjaśniam tutaj tylko czemu i na czyją szkodę działają takie jak Ona i czemu ona pokrywa się ze statusem Pasożyta a ta kobieta od skazanego ewidentnie nie jest...
Dajcie się kobiecie uczyć - musi utrzymać dziecko a mąż w ZK - gdzie pewnie jeszcze nie ma możliwości zarobku...
chcięli byście umieścić ich w kamieniołomach (Morena tak napisała na 1 str)- co za wulgarnośc... może obozy koncentracyjne ci się marzą, co?
Ja też jestem za tym,żeby skazani pracowali więzieniach ale zdaje się,że w IIIRP jeszcze wiele lat upłynie nim cośkolwiek nabierze logiki...
Bo który z tych mądrali blokuje możliwość podjęcia pracy dla osadzonych w ZK????
kto jest odpowiedzialny,za to,że rzadko który Zakład tę możliwość stwarza?
Z całą pewnością NIE SKAZANI!
więc dajcie się dziewczynie wykształcić,żeby mogła w miarę solidnie zarabiać po szkole... i utrzymać dziecko zanim jego ojciec wróci i też zacznie zarabiać...
tak na chłopski rozum....jeśli się dziewczyna nie wykształci i pójdzie do pracy za 600 zł m-cznie - to jakie ona warunki stworzy temu dziecku?????? Ma tworzyć kolejną patologię ?????
[xxxxxxxxx - Moderacja!]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dosyć, żegnam Panią. Proszę se odpocząć w czasie wakacji.

1. To nie Morena podawała link tylko ja - patrz kogo się czepiasz.
2. [xxxxxxxxx - Moderacja!]
3. To ty zlinczowałaś dziewczynę z tamtego postu - do tego wypowiadając się nie na temat.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prosiłbym o spokój i umiarkowanie. Jeżeli dyskusja nadal będzie odbiegać od tematu pytań temat do zamknięcia.

Usunięte zostały te wypowiedzi, które w mojej ocenie miały choćby namiastkę "obraźliwości".

żona-skazanego napisał:
Dajcie się kobiecie uczyć - musi utrzymać dziecko a mąż w ZK - gdzie pewnie jeszcze nie ma możliwości zarobku...
chcięli byście umieścić ich w kamieniołomach (Morena tak napisała na 1 str)- co za wulgarnośc... może obozy koncentracyjne ci się marzą, co?
Ja też jestem za tym,żeby skazani pracowali więzieniach ale zdaje się,że w IIIRP jeszcze wiele lat upłynie nim cośkolwiek nabierze logiki...
Bo który z tych mądrali blokuje możliwość podjęcia pracy dla osadzonych w ZK????
kto jest odpowiedzialny,za to,że rzadko który Zakład tę możliwość stwarza?
Z całą pewnością NIE SKAZANI!
więc dajcie się dziewczynie wykształcić,żeby mogła w miarę solidnie zarabiać po szkole... i utrzymać dziecko zanim jego ojciec wróci i też zacznie zarabiać...
tak na chłopski rozum....jeśli się dziewczyna nie wykształci i pójdzie do pracy za 600 zł m-cznie - to jakie ona warunki stworzy temu dziecku?????? Ma tworzyć kolejną patologię ?????
[xxxxxxxxx - Moderacja!]

Ktoś tu czegoś nie rozumie.
Kobieta która pozostaje sama z dzieckiem bez względu na to kim jest jej mąż jest obywatelką RP i chroni ją konstytucja RP tak samo jak każdego z nas.
Po to powstały takie instytucje jak MOPS by takim ludziom pomóc. Zwróćcie uwagę na proste wyliczenie.
Można odmówić kobiecie pomocy z MOPS ( ta pomoc to kwota od 50 do 400 złotych miesięcznie) wtedy dziecko państwo umieszcza w domu dziecka i łoży na nie kwotę około 2000 złoty, a dziecko staje się sierotą, potem takiemu dziecku państwo zgodnie z ustawą zabezpiecza mieszkanie i daje kwotę na zagospodarowanie. To wszystko z naszych podatków.

1. Co wychodzi taniej dla podatników?
2. Jaki pożytek w państwie z osób nie wykształconych?
3. Może wasz tok myślenia sprowadza się do tego by taka osoba zwróciła się z prośbą do innego państwa, otrzyma godziwe warunki życia, mieszkanie i do czasu aż dziecko nie stanie się samodzielne otrzyma znaczną pomoc, która to pozwoli jej i dziecku na godne życie.
4. Może komuś nerwy puściły, ale nie był to powód aby osobę która wyraża poglądy inne niż te które podobają się moderatorowi banować.
5. Moderator i kilka użytkowników poprzez nagonkę sprowadza to forum do żenującego poziomu - to moja opinia i nie będę się dalej w tym temacie rozpisywać. Mnie też można zbanować, wcale nie będę rozpaczał z tego powodu. Jako ojciec samotnie wychowujący dwójkę naprawdę małych dzieci, mam co robić z czasem, mam też powód do tego by stawać w obronie małych dzieci. Takie będzie Państwo jakie jego dzieci wychowanie.

nie był to powód aby osobę która wyraża poglądy inne niż te które podobają się moderatorowi banować.
Żona_skazanego została zbanowana nie za jej poglądy, tylko za chamstwo i za obrażanie innych. Również mnie. Na takie jej zachowanie, oraz nazywanie innych mordercami pozwolić nie mogłem. Być może jest to jakaś fobia, nie jestem psychiatrą. Dałem jej okazję do zastanowienia się nad sobą.

grzegorz97 napisał:
Ktoś tu czegoś nie rozumie.
Kobieta która pozostaje sama z dzieckiem bez względu na to kim jest jej mąż jest obywatelką RP i chroni ją konstytucja RP tak samo jak każdego z nas.
Po to powstały takie instytucje jak MOPS by takim ludziom pomóc. Zwróćcie uwagę na proste wyliczenie.
Można odmówić kobiecie pomocy z MOPS ( ta pomoc to kwota od 50 do 400 złotych miesięcznie) wtedy dziecko państwo umieszcza w domu dziecka i łoży na nie kwotę około 2000 złoty, a dziecko staje się sierotą, potem takiemu dziecku państwo zgodnie z ustawą zabezpiecza mieszkanie i daje kwotę na zagospodarowanie. To wszystko z naszych podatków.

1. Co wychodzi taniej dla podatników?
2. Jaki pożytek w państwie z osób nie wykształconych?
3. Może wasz tok myślenia sprowadza się do tego by taka osoba zwróciła się z prośbą do innego państwa, otrzyma godziwe warunki życia, mieszkanie i do czasu aż dziecko nie stanie się samodzielne otrzyma znaczną pomoc, która to pozwoli jej i dziecku na godne życie.
4. Może komuś nerwy puściły, ale nie był to powód aby osobę która wyraża poglądy inne niż te które podobają się moderatorowi banować.
5. Moderator i kilka użytkowników poprzez nagonkę sprowadza to forum do żenującego poziomu - to moja opinia i nie będę się dalej w tym temacie rozpisywać. Mnie też można zbanować, wcale nie będę rozpaczał z tego powodu. Jako ojciec samotnie wychowujący dwójkę naprawdę małych dzieci, mam co robić z czasem, mam też powód do tego by stawać w obronie małych dzieci. Takie będzie Państwo jakie jego dzieci wychowanie.

ja nie wiem za co mąż "żony-skazanego" został skazany....ale powiedzmy ,ze za okradzenie mnie...dlaczego w takim razie ja ,nie tylko ,że zostałem przez niego okradziony, to jeszcze poprzez płacenie podatków mam placić żonie swojego "krzywdziciela"za to ,że został sprawiedliwie odizolowany od społeczeństwa...? i to dlatego bo jej za 600 PLN nie chce się pracować...?

Problem chyba polega na tym że ja nie mam całkowitej wiedzy o tym co pisała Żona_skazanego, pewne fragmenty zostały wycięte przez moderatora, dlatego tez uchylam się od oceny moderatora czy jest odpowiedni czy też inaczej. Tekst Żona_skazanego nie był zły, posiadał pewne przesłania godne uwagi i zastanowienia, jednak masz rację tekst miał w sobie zawarte zwroty których posiadać nie powinien. Dlatego prośba do wszystkich którym nerwy puszczają. Usiądźcie , wypijcie sobie kawę, zapalcie papieroska lub weźcie cukierka i na spokojnie odpowiadajcie. Nikt tutaj nikogo nie pogania, dobrze jak słowa nawet ostre i konieczne są wyważone.

Markiz32
Jak Ci taka forma funkcjonowania Państwa nie odpowiada to zmień sobie obywatelstwo. Bo systemu w tym państwie nie zmienisz. Jeśli większość wybrała takie władze to mniejszość rad nie rad musi się podporządkować. Oczywiście można wyjechać z tego kraju i zrzec się obywatelstwa polskiego, co też prawdopodobnie i ja uczynię, nie podoba mi się wiele rzeczy a zwłaszcza to że w Państwie Prawa urzędnicy prawo mają za nic i szary obywatel nic nie jest w stanie w tym kierunku zrobić by to zmienić

Ostatnia edycja:
ja nie mam całkowitej wiedzy o tym co pisała Żona_skazanego
Ja natomiast mam i zwracałem Jej uwagę na niestosowne wyrażenia, dałem ostrzeżenie, nie pomogło. Posypały się wyzwiska. Więc - ban.
Za poglądy można też otrzymać bana, jeśli są sprzeczne z prawem RP. Kilka razy się to zdarzyło.:)
Proszę pamiętać, że to jest forum prawne i nie tolerujemy niektórych wypowiedzi, na które nie zareagowano by na innym forum. Moderatorzy pilnują u nas tego, by w wypowiedziach nie było łamane prawo, oraz by wypowiedzi nie wprowadzały w błąd pytających.
Chyba na tym zakończymy dyskusję.

@grzegorz97

Zwróć uwagę, że nikt tutaj nie neguje prawa osoby do pomocy społecznej. Problem w tym, iż pytająca zasugerowała, że społeczeństwo powinno "utrzymywać" ją i jej dziecko dlatego, że jej mąż został pozbawiony wolności na 8 lat za popełnienie przestępstwa. Wydaje się, że to wzburzyło opinię niektórych użytkowników, bo (i w mojej ocenie) nie powinno to być przesłanką udzielania jej pomocy. W pełnej rozciągłości kobiecie tej i jej rodzinie powinny przysługiwać wszelkie świadczenia z pomocy społecznej. Nikt też tutaj nie sugerował, że z racji przestępczej działalności męża, kobietę tę i jej dziecko powinno się jakoś prześladować (w zakresie należnych świadczeń).

Powtórzę: sugestia jakoby państwo (podatnicy) powinno ponosić koszty funkcjonowania rodziny skazanego za to, że został skazany nie znajduje aprobaty mojej i myślę jeszcze kilku tutaj wypowiadających się osób.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót