G
gutgut6
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam następujący problem jakiś czas temu zakupiłem pierwsze swoje auto (tak mi się wydawało) pytając się przez telefon sprzedającego w jakim stanie ono jest zapewniał mnie że wszystko jest ok czyli np : brak rdzy i wszystko działa , niczego nie brakuje i rzekomo nie był wypadkowy . Po przyjeździe okazało się że faktycznie autko prezentuje się bardzo ładnie (z wierzchu ) natomiast w środku z tego co zauważyłem nie działały zegary i lusterka elektr w połowie trasy do domu okazało się że nie dział wiele innych rzeczy tylko jest to skrzętnie ukryte np abs i poduszki pow od których są kontrolki w razie gdyby się popsuły zostały odłączone aby właśnie ukryć ten fakt . Usterek jeżeli tak to można NAZWAĆ jest multum których koszt naprawy wynosi około 5-6 tyś zł . Fakt jest taki wkład finansowy w auto na sam początek same naprawy wynosi 2251 zł a trzeba jeszcze naprawić wymienić dokładnie : całe zawieszenie , podłogę (całą której na przeglądzie stwierdzono brak) , wszystkie uszczelki silnika , pompę wodną , abs , poduszki pow , blacharka w okół szyby , progi , panel ogrzewania , jednym słowem TRUP a nie auto i właśnie w tej sprawie zwracam się do Państwa ponieważ chciałbym aby sprzedający oddał mi pieniądze i zabrał ten "samochód" . dodatkowo sprzedający zaniżył cenę w dokumentacji aby uniknąć większych opłat na co mam dowody . Proszę o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co ja mogę teraz zrobić do kogo się udać z tym fantem ???