N
Nickiel
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Sprawa jest stara, bo sprzed 3 lat. Sprzedałem telefon dużo poniżej ceny rynkowej, bo był zbity zdjęcia wyraźnie na to wskazywały. Towar wysłałem i wyjechałem na wakacje, kupujący otworzył spór, odpowiedziałem dopiero po powrocie czyli po ustawowym czasie na odpowiedź, ale w tym samym dniu kiedy kupujący złożył wniosek z POK. Allegro zignorowało mnie i wypłaciło pieniądze dla kupującego a u mnie na allegro pojawił się minus. Za zwrot telefonu i to po jakimś powrocie chciał pieniądze, potem przestał odbierać. Nie pisałem na allegro, potem zapomniałem, allegro jak używałem to sporadycznie z innego konta.
No ale dziś ze skrzynki wyciągam pismo z jakiejś firmy windykacyjnej i chcą zwrotu tej kwoty. Mam pisać do kupującego niech zwraca ten telefon z konkretnym imei i w takim samym stanie (warty już ułamek ceny) przynajmniej tyle odzyskam.. Co jak go nie ma? Co jak nie odpisze na allegro, (nie mam jego adresu tylko imie nazwisko i numer telefonu)? Czy mogę coś innego jeszcze z tym zrobić?
No ale dziś ze skrzynki wyciągam pismo z jakiejś firmy windykacyjnej i chcą zwrotu tej kwoty. Mam pisać do kupującego niech zwraca ten telefon z konkretnym imei i w takim samym stanie (warty już ułamek ceny) przynajmniej tyle odzyskam.. Co jak go nie ma? Co jak nie odpisze na allegro, (nie mam jego adresu tylko imie nazwisko i numer telefonu)? Czy mogę coś innego jeszcze z tym zrobić?