A
Arekpmi98
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam sprawa ma się następująco. Wystawiłem niepotrzebny mi telefon na aukcję. Opis: Lenovo A830 (5448624426) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sprzedałem bardzo tanio - mówi się trudno. Ale mimo to po dniu od odebrania paczki otrzymałem maila :
Na co odpisałem :
Nie wiem co mam zrobić. Nigdy mi się żadne błędy nie pojawiły. Ani przed ani po naprawie telefonu. Jestem niepełnoletni i aktualnie nie mam już tych pieniędzy by mu oddać. Oczywiście mogę poprosić rodziców by mi dali, ale nie chcę obarczać. Czy jest coś co mnie broni czy muszę mu bez gadania oddać pieniądze.
Sprzedałem bardzo tanio - mówi się trudno. Ale mimo to po dniu od odebrania paczki otrzymałem maila :
Kod:
Witam,
W otrzymanym od Pana telefonie pojawiają się co jakiś czas komunikaty typu "Lenovo launcher has stopped" (udokumentowane na filmiku poniżej). Za każdym razem trzeba resetować telefon, aby telefon zaczął normalnie pracować. Dziwne że Pan tego nie zauważył.
https://youtu.be/n3HxwT7seT4
W związku z tym, jeśli problem nie ustąpi, będę musiał zwrócić Panu telefon na podstawie art. 556 kc.
Na co odpisałem :
Kod:
Jako, że telefon testowałem przez ponad godzinę, z przerwami, ponieważ się rozładował i nie było z nim żadnych problemów. Przed wysłaniem jeszcze raz go włączyłem i również nagrałem film z pracy urządzenia, mogę go udostępnić jeżeli pan chce. Nie było żadnych błędów. Nie rozumiem skąd one wynikły. Ja telefon sprzedałem sprawny. Nie spekuluje, że pan coś narobił, ale wydaje mi się to dziwne, że pisze pan do mnie o tym dopiero teraz. W aukcji wyraźnie napisałem, że zwrotów nie przyjmuję, pan kupując zgodził się na te warunki. Więc nie rozumiem po co powołuje się pan na artykuł kodeksu.
Nie wiem co mam zrobić. Nigdy mi się żadne błędy nie pojawiły. Ani przed ani po naprawie telefonu. Jestem niepełnoletni i aktualnie nie mam już tych pieniędzy by mu oddać. Oczywiście mogę poprosić rodziców by mi dali, ale nie chcę obarczać. Czy jest coś co mnie broni czy muszę mu bez gadania oddać pieniądze.