Kurier przekazuje dane klienta

• Autor wątku Autor wątku Malol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Mam takie pytanie. Kurier pewnej firmy nie dostarczył mi paczki w terminie, na linii nagrywanej tej firmy powiedział mi, że to nie jego rejon i on nie będzie jej przywoził. Napisałam reklamację, po czym dzwonił do mnie ktoś, podając się za koordynatora kuriera, w trakcie rozmowy zmienił swoje stanowisko na zastępcę, a na koniec powiedział, że nie pracuje dla tej firmy. Gdy wpisałam w google jego nr telefonu, okazało się, że to zwykły kurier, prawdopodobnie kolega tego, na którego złożyłam reklamację. Czy kurier, na którego napisałam skargę, miał prawo udostępniać mój nr telefonu, adres oraz imię i nazwisko innym kurierom, gdy paczka dawno wróciła do nadawcy? Trochę się obawiam, do czego się dalej posunie i konu udostępni moje dane. Dodam, że po złożonej reklamacji zniszczył moją paczkę:/ co powinnam z tym zrobić? Do firmy kurierskiej napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie.
Z góry dzięki!

To w końcu paczka wróciła do nadawcy czy ją zniszczono?

W dniu, w którym miała się odbyć dostawa, mój kolega widział paczkę w nienaruszonym stanie,ale nie mógł jej podjąć, bo to nie był jego rejon. Paczka nie dotarła, kurier odznaczył, że to mnie nie było w domu, po złożeniu przeze mnie reklamacji, po jego powrocie na bazę, mój kolega widział już zniszczoną paczkę. Zaznaczę,że aby ją zniszczyć, trzeba było po niej skakać. Paczka była ponownie doręczana, odmówiłam odbioru jej w takim stanie. Dostałam informzcję, że wróciła do Berlina. Wtedy zaczęły się telefony od osób, które podawały się za pracowników DHL, ale nie wiedzieli, co napisałam w reklamacji, podczas rozmowy zmienili wersje co chwila. Koniec końców numer należy do innego kuriera.Gdzie powinnam to zgłosić? Osoby postronne posiadają mój adres, telefon, imię i nazwisko, a ja nie wyrażałam na to zgody. Nawet nie miałam takiej wiedzy, że moje dane krążą dowolnie p9 DHL

Wraz z numerami telefonów opisz sprawę do DHL z żądaniem wyjaśnienia oraz informacją o przekazaniu Twoich danych osobowych.

CDZ2015 napisał:
Wraz z numerami telefonów opisz sprawę do DHL z żądaniem wyjaśnienia oraz informacją o przekazaniu Twoich danych osobowych.

Tak już zrobiłam, czekam od 26.05.18 na odpowiedź.

Powrót