A
Antek19812106
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzień dobry pisze pierwszy post ale w bardzo nietypowej sprawie a mianowicie problem należący do grupy sąsiedzkie i prośba o poradę, konsekwencje, postępowanie. Posiadam dom z działka ok 0,7 hektara wraz z lasem. Nieruchomość tereny wiejskie jednym słowem dzicz. Posiadam także kilka kurek i kogutów oraz posiadam niestety sąsiada. Sąsiad notorycznie podrzuca do skrzynki listy dotyczące piania kogutów. Straszy mnie sądem policja. Kurki wolno chodzące wiadomo po złożeniu jajka gdacza oznajmiajc że już po. Koguty raz ma jakiś czas podnacza alarm gdy atakuje Jastrząb lub przy ogrodzeniu pojawia się lis. Są to momenty incydemcjalne Behawioralne normalne zachowanie.Natomiast Sąsiad określa jazgot mu przeszkadza Kurki w okresie letnim wypuszczam ok 8 rano natomiast ok 18 idą spać. Pomiędzy tymi godzinami cisza jak makiem zasiał. W okresie zimowym albo wogole nie wychodzą ze względu na mróz lub na 2 czy 3 godziny. Szczerze mówię są to kurki przeze mnie odchowane i są cała moja radością życia, więc dość poważnie się zastanawiam czy Sąsiad ma faktycznie rację, czy jego zastraszanie mnie ma podstawy prawne. Bardzo proszę o pomoc prawną i dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam