Licytacja Komornicza - Dom z lokatorem

• Autor wątku Autor wątku liteon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adam7114 Bardzo dziękuje za odpowiedz.

Czy wiesz może (lub ktokolwiek z was) jaki czas ma sąd na wydanie postanowienia o przysądzeniu od momęntu wpłaty? Nigdzie nie mogę znaleść tej informacjii.

PS mąż jest zagranicą i niedogadaliśmy się otrzymaliśmy postanowienie o przybiciu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Jeszcze jedno pytanie; rozumiem że to zażalenie składają dłużnicy; jeżeli sprawa naprawdę bedzie się przedłużała w nieskończoność. Czy możemy odstąpić od umowy?? jeżeli zostały wpłacone pieniądze czy sąd nie jest zobowiązany do dotrzymania jakiegoś terminu???

Jeszcze jedno.

Czy wiecie czego najczęściej dotyczą zażalenia dłużników??

Z góry dziękuje

marzena s napisał:
Jeszcze jedno.

Czy wiecie czego najczęściej dotyczą zażalenia dłużników??

Z góry dziękuje

Zażalenie może złożyc zarówno dłużnik jak i wierzyciel.
Radzę abys zapoznała sie z art. 980 kpc i dalszymi w których jest opis poszczególnych etapów postępowania. Co do kwot to myślę że jak się chcesz wycofać to stracisz wadium. Kwestie udziału w licytacji zawsze trzeba przemyśleć przed udziałem. Po licytacji dla słabych psychicznie zalecany jest wyjątkowy spokój w oczekiwaniu na dokumenty i pisma z sądów. Terminy terminami a Sądy i tak maja rację. Ja na postanowienie o przybiciu czekałem półtora miesiąca a na postanowienie o przysądzeniu nieprawomocne 2 miesiące nastepne. Nie będę pisał po jakim czasie się uprawomocniło żeby nie psuć fajnej pogody za oknem.

adam7114 napisał:
Zażalenie może złożyc zarówno dłużnik jak i wierzyciel.
Radzę abys zapoznała sie z art. 980 kpc i dalszymi w których jest opis poszczególnych etapów postępowania. Co do kwot to myślę że jak się chcesz wycofać to stracisz wadium. Kwestie udziału w licytacji zawsze trzeba przemyśleć przed udziałem. Po licytacji dla słabych psychicznie zalecany jest wyjątkowy spokój w oczekiwaniu na dokumenty i pisma z sądów. Terminy terminami a Sądy i tak maja rację. Ja na postanowienie o przybiciu czekałem półtora miesiąca a na postanowienie o przysądzeniu nieprawomocne 2 miesiące nastepne. Nie będę pisał po jakim czasie się uprawomocniło żeby nie psuć fajnej pogody za oknem.

Dziękuje za odpowiedz.

Nie mniej poszukuje odpowiedzi w jakich ramach czasowych to się wszystko odbywa. Czy mógłbyś mi bez wzgledu na aure za oknem napisać ile czakałeś na uprawomocnienie się wyroku.

Oczywiście jeżeli macie podobne przypadki to napiszcie ile czasu średnio to u was trwało dziękuje i pozdrawiam

Powrót