Orzeszki, jeżeli A7xm dostał pismo z Jugendamt, to znaczy , że matka dostała już pieniądze. 133 euro na dziecko do 6 roku życia.
Mam identyczną sytuację ale na mój chłopski rozum to wygląda tak.
Mąż ma zasądzone alimenty i ja otrzymuję to 133 euro z Jugendamt. Mąż, albo powinien wpłacać całość zasądzonych alimentów do Jugendamt i oni przelewają mi na konto różnicę po odjęciu tych 133, albo mąż sam wpłaca mi różnice na konto a to 133 do Jugendamt.
Jeżeli , alimenty zasadzone były by w Niemczech, mąż ma prawo do Połowy Kindergeld czyli 92 euro.
Nie wiem jak to się ma do alimentów zasądzonych w Polsce. Na 100% może potrącić tę kwotę 133 z wpłacanych alimentów. W moim przypadku, mąż nie potrąci sobie połowy Kindergeld , bo 133 plus 92 to jest 225 euro. Zabezpieczenie po apelacji wynosi 700 zł.
Osobiście w poniedziałek ruszam do Jugendamt i dowiem się jak to naprawdę wygląda.
Jezeli matka dziecka dostaje od kilku miesięcy pieniadze z Jugendamt , to załozyciel tematu ma prawo sobię tę kwotę potrącić.
Chłopie nie daj sie zrobić na szaro.
Jezeli, masz płacić im 75 euro plus alimenty to , ja już tak myslę , ze Ty masz zasądzone Niemieckie alimenty o czym nie wiesz.
Jezeli to nie jest tajemnica, to ile płacisz w Polsce? Jestem na miejscu, może postaram Ci się pomóc.